G16-1: – Vi er videre!

(Alle foto: Ole Christian Eklund)

NIF-Moss 3-1 (0-0)

Nesodden spillte årets match mot Moss i første NM-runde og sikret NIF revansje for A-lagets tap mot Kongsvinger. Moss kunne ikke måle seg med hjemmelaget hverken i første eller andre omgang. Gutta har nå 12 kamper uten tap på rad og har nå staket ut kursen for denne sesongen. Simen Mathisen sier han er stolt og rørt over lagets prestasjoner.

Nesodden satte sitt spill fra start og parkerte Moss tidlig i kampen. Et disiplinert og velspillende Nesodden lot seg ikke skremme av et interkretslag på noen måte. De gikk for seier og videre avansement.

Første omgang eide Nesodden og kom til avslutning etter avslutning. En rekke gode sjanser som desverre ikke ga uttelling, men som på mange måter viste gjestene hvem som var sjef. Nok en gang viste laget i alle ledd styrke og klokskap. Noen småfeil, men ingenting som ikke ble rettet på. laget kunne lett ha gått til pause med både to og tre mål.

_OCE7330

[lorem paragraphs=»NUMBER»]Fredrik Kristiansen gjorde en fabelaktig stopperjobb, men var også bidragsyter til Nesoddens mange sjanser.

I andre omgamg åpnet Nesodden litt bakpå, men hentet seg raskt inn og tok grepet igjen. Gjenvinning av ball og raske pasninger samt gode prestasjoner i angrep betalte seg med nettkjenning av Emil Lindseth, en kjipp fra 16 meteren som treffer tverrliggeren i underkant og detter ned rett innenfor målstreken. Nesodden hadde tatt styringen og det tok ikke mange minuttene før Gard Lyngby Eliassen nok en gang scorer etter en passning fra Per Oscar Eklund inn fra siden og lobber elegant over målvakten.

_OCE7339

[lorem paragraphs=»NUMBER»]Henrik A. Ottosen i duell.

Gjestene forsøker å presse og etter en missforståelse i Nesoddens sekstenmeter havner ballen hos en mossing som lett legger ballen bak vår egen Simen A. Godlien. Simen kvitterte med en feberredning like etterpå. Siste målet kom rett før full tid og Emil Lindseth kunne notere seg sitt andre for dagen. En skarp sidepassning fra innbytter Marcus Færevik lander hos Emil som kan legge ballen i nettet til høyre for keeper.

_OCE7388

[lorem paragraphs=»NUMBER»]Per Oscar Eklund var giftig og sammen med Emil Lindseth skapte de mange gode muligheter.

Etter kampen fikk vi en prat med trener Simen Mathisen. Vi ville gjerne høre litt om hans tanker rundt seieren og hvordan laget har jobbet frem til nå.

– Dette må vel smake godt, Simen?

– Jeg er imponert og stolt. Vi gjør det vi har trent på; holde ballen i laget og sjanse fremover, sier trener Simen Mathisen. – I en slik viktg kamp må jeg også gjøre noen taktiske bytter. I dag var dette riktige valg. Vi har en sterk benk og gutta kan fylle de fleste rollene. Vi har trent mye på arbeidsoppgaver på banen og gutta har fått mye ansvar. Jeg tror dette bidro til seieren i dag.

_OCE7299

– Hvor mye psykologi ligger det i å slå et interkretslag?

– Mye. Det er viktig for oss og er noe vi alltid vil ta med oss. Jeg har ikke tapt mot et interkretslag fra Moss. Men det kan også være en fallgruve. Vi må ikke bli for cocky. Men dette handler om spillerutvikling.

– Hva er planene for sesongen?

– Vi fortsetter serien. Der blir det nok mer jevnt fordelt spilletid på alle. Jobbe for å bli enda bedre på det vi gjør. Vi er ikke helt DER ennå. Også håper jeg vi trekker Stabæk i neste runde. Jeg vil at vi måler oss med de beste. Det er siste sjanse til å møte noe stort.

– Betyr denne seieren mye for Nesodden Fotball?

– Ja, enormt mye tror jeg. Håvard Lunde har droppet halve A-treningen idag for å hjelpe til med forberedelsene til vår kamp. Bjørn-Erik Godlien og Paul Stai tar seg fri fra jobben for å komme tidlig og hjelper til. Hele A-trenerteamet står på sidelinjen under kampen. Dette er klart stort. Og så har vi publikum. Tusen takk til dem.

_OCE7474[lorem paragraphs=»NUMBER»]Dagens spiller ble Ali Rashid

Legg igjen en kommentar