G16-1: Medvind var avgjørende mot Asker

(Foto: Ole Christian Eklund)

Asker – NIF 2-4 (1-4)

Igjen viste guttene styrke og beslutsomhet på egne bein og kampen mot Asker på Føyka kunne lett ha endt motsatt hadde ikke Nesodden hatt vinden i ryggen i første omgang.

Nesodden møtte et lag som i utgangspunktet burde vært en hardere nøtt å knekke. Askers spillere er gode individualister, men vi var flinkere til å holde på ball. Gutta var uten hovedtrener Simen Mathisen på sidelinjen, men ble styrt av Bjørn-Erik Godlien. Simen har terpet mye på ansvar frem til seriestart og det er tydelig at Nesodden tar dette på alvor. Et sterkt og bevisst lag spillte nok en gang en kamp der vinnermentaliteten var tydelig.

_OCE8198Øyvind Nytrøen gir alt for laget og har kontroll på gutta som kaptein.

Nesodden gikk til ledelse i første omgang med et godt plassert skudd av Øyvind Nytrøen, selvfølgelig fra langt hold, og ga Asker noe å tenke på. Men Nesodden ville mer og var sterkere tilstedet i kampen. Laget var fast bestemt på å finne godfølelsen fra før Holmliakampen. Den hadde de funnet frem og Per Oscar Eklund snapper en stikker og blir alene med keeper og kan trygt legge ballen i nettet. 0-2. Nesodden fortsatte å banke på med avslutninger. En 30 meters passning fra Philip Rustad finner brystet til Per Oscar som finter seg sorbi en askerspiller og skyter hardt i nærmeste hjørne fra ca. 25 meter. 0-3. Nesodden hadde nå grepet om kampen.

_OCE8178Per Oscar Eklund var mer enn giftig, han la ballen bak Askers målvakt tre ganger i første omgang.

Asker reduserte til 1-3 med en heldig scoring, men like etter avspark sitter ballen i beina til Dennis Granås som kan med yttersiden kippe ballen inn til Per Oscar som på hel volley med bredsiden slår ballen nok en gang i nettet til Asker. 1-4 og pauseresultat.

Det ble gjort et spillerbytte i pausen. Aleksander Rosef kommer inn for Øystein Lekve. Nesodden endret taktikk til et renere defansivt spill siden de nå også hadde vinden i mot seg. Laget lå kompakt og var flinke til å orientere seg. Asker klarer å redusere til 2-4 på et noe krunglete mål, men var ikke sterke nok til å hente inn ledelsen til Nesodden.

_OCE8186Dennis Granås viste gode driblerkunster og gjorde en god jobb som kantspiss.

Dagens spiller ble Per Oscar Eklund

Legg igjen en kommentar