G19-1: Ould-Saada avgjorde med sen scoring

Nesodden G19 måtte kjempe hardt for tre poeng.

Det utviklet seg til å bli en særdeles spennende affære på Berger Stadion, og de tilstedeværende måtte vente til det 87. minutt før den avgjørende scoringen lå i nota.

Lyn 2 var som ventet den tøffeste motstanderen hittil i sesongen, men guttene fra Oslo vest klarte ikke forhindre Nesoddens juniorlag – som vant kampen 5-4.

Målrikt i første halvdel

Kampen åpnet på verst tenkelig vis for hjemmelaget, og etter få minutter lå ballen i nettmaskene bak Nesodden-keeperen. Lyn vant et utspill og spilte ballen gjennom, og dermed stod det 0-1 på Berger Stadion.

Nesodden svarte få minutter senere. Walat Koger fant Arilas Berg Ould-Saada med en nydelig pasning, og sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper. Han trillet ballen rolig over målstreken. 1-1.

Så fikk Nesodden nok et slag i trynet. Ballen ble spilt gjennom på Lyns høyreside, før de fulgte opp med å sette ballen i mål.

2-2-scoringen var av det vakre slaget, og nok en gang var det Walat Koger som skapte scoringen. Fra høyrekanten spilte han ballen til Mats Arntzen som vendte opp innenfor 16-meteren, før han fulgte opp og mottok ballen i medløp. Alene med keeper var den Kristiansund-fødte syrisk-nordmannen iskald, og skjøt ballen i mål med en avslutning i det lengste hjørnet.

Nesodden fortsatte å styre i første omgang, men så snek Lyn-spissen seg bak midtstopperne, fikk et touch på ballen, før han ble felt av keeper. Dommer var raskt oppe med fløyta, og dermed straffe. Straffen var iskald, og keeper var sjanseløs. En fin straffe ned i venstre hjørne.

Hjemmelaget var ikke ferdigscoret i første omgang. Nok en gang skjedde det på høyresiden – Mats Arntzen slo en lang ball opp i banen, Joakim Lien la den ned til Oscar Halvorsen, som satte ballen i mål med en nydelig avslutning i det lengste hjørnet.

Knallhard andreomgang

Andre omgang åpnet på best mulig vis. Ould-Saada prøvde å finne Lukas Dunne på venstrekanten, men fikk i stedet hjelp av en Lyn-forsvarer som satte ballen i eget nett fra 20 meter.

Så svarte Lyn igjen. Et innlegg ble slått inn fra høyresiden, og om det var en Nesodden-spiller eller Lyn-spiller som var sist på ballen får bli uvisst. Det stod 4-4 like fullt.

Den andre omgangen fortsatte å være en skikkelig krig, og det haglet med temperament, harde taklinger, munnbruk og gule kort. Begge lag hadde et meget høyt tenningsnivå, men det var hjemmelaget som kunne slippe jubelen løs.

Tre minutter før slutt lempet Øyvind Krogstad ballen i bakrom mot Ould-Saada. Lyns forsvarer skjøt hull i lufta, og den algirsk-norske spissen var plutselig alene gjennom. Tiden stod stille på Berger Stadion. Keeper kom ut, og Arilas lot ballen forlate foten. Ballen trillet forbi keeper, og dermed kunne hjemmelaget slippe alle hemninger løs. Den imaginære resultattavla viste 5-4, og det gjorde den også da dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Dermed tok Nesodden tre særdeles viktige poeng. For første gang måtte de hvitkledde slite alvorlig for poengene, men guttene fra halvøya viste at de mestret også denne utfordringen.

Nesodden G19 – Lyn G19-2 5-4 (3-3)

Startelleveren: Tinius – Oscar Halvorsen, Glenn Gulsett, Fredrik Krag Brun, Kristian Bøhlerengen – Walat Koger, Mats Arntzen, Jørund Fjellstad, Dino Palos – Joakim Lien, Arilas Berg Ould-Saada

Benyttede reserver: Håvard Brosstad, Lukas Dunne, Øyvind Krogstad Johnsen

Gule kort: Glenn Gulsett, Mats Arntzen

Mål:

0-1
1-1 Arilas Berg Ould-Saada (Walat Koger)
1-2
2-2 Walat Koger (Mats Arntzen)
2-3 str
3-3 Oscar Halvorsen (Joakim Lien)
4-3 Selvmål (Arilas Berg Ould-Saada)
4-4
5-4 Arilas Berg Ould-Saada (Øyvind Krogstad Johnsen)

Legg igjen en kommentar