Skarbøvik straffet Nesodden

(Foto: Ole Christian Eklund)

Skarbøvik scoret på tre straffer da Nesodden tapte sesongens første hjemmekamp.

Det ble tett og jevn affære på Berger Stadion lørdag ettermiddag. Nesodden hadde mye av overtaket i første omgang, og tok også ledelsen ved Michael Vermes, men Skarbøvik slo hardt tilbake og scoret tre mål fra krittmerket.

Nesodden-dominans i første omgang

Skarbøvik var best innledningsvis, og kom til flere halvsjanser på dødball. Laget fra nordvestlandet viste seg å være et fysisk lag som i hovedsak satset på lange baller og dødballer. Nesodden red av stormen de første minuttene, og etter hvert kom hjemmelaget til flere gode muligheter på den humpete gressmatta.

Den første ordentlig store muligheten kom på en corner fra høyre. Bjerkestrand svingte ballen inn i femmeteren, og to Nesodden-spillere stod i kø for å sette ballen i mål. Dessverre for hjemmelaget klarte ingen av dem å få en berøring på ballen, og dermed passerte ballen gjennom hele feltet.

Den neste halvtimen ble dominert stort av hjemmelaget. Nesoddingene styrte det aller meste av banespillet, og etter 18 minutter ble Patrick Granås felt på kanten av sekstenmeteren, og dommer dømte straffespark. Fra sidelinjen kunne det se ut til at straffen var korrekt, selv om enkelte fra bortelagets leir nok vil hevde at 17-åringen ble felt utenfor. Haaken Munthe-Kaas fikk jobben med å sette straffen i mål, men straffen til den tidligere Stabæk-spilleren var for løs og uplassert, og Per Espen Thorsen reddet forsøket.

Nesodden fortsatte å skape sjanser, og Kim Viken hadde blant annet en ball i mål, men linjemannen mente Nesoddens nummer ni stod i offside da han styrte ballen i mål. Skarbøvik var dog heller ikke ufarlige. Ved en anledning klarte Skarbøvik å overliste Kristian Bjerke, men Jo Augestad reddet på streken.

OCE8862

Etter 35 minutter lå ballen i mål for hjemmelaget. Michael Vermes ble spilt flott gjennom av Dennis Tjernshaugen. Førstnevnte parkerte midtstopperen før han elegant chippet ballen over den utrusende Per Espen Thorsen i Skarbøvik-målet.

Dessverre for Nesodden var gleden kortvarig. Syv minutter etter scoringen til Vermes fikk bortelaget straffe. Jo Augestad satte inn en litt for sen takling, og en blåkledd spiller gikk overende i boksen. Den gulkledde pipeblåseren nølte ikke med å ty til fløyta, og Kenneth Kjevik gjorde ingen feil fra straffemerket. Han sendte Kristian Bjerke feil vei, og la ballen kontant ned i motsatt hjørne.

OCE8890

Dommer i fokus

I pausen ble Dennis Tjernshaugen sendt på legevakta for å sy etter smellen han fikk i forkant av 1-1-scoringen. Han ble erstattet av Andreas Flakstad Lenvei, som tok plass på venstrekanten. Haaken Munthe-Kaas ble skjøvet inn sentralt, mens Christian Davidsen tok plass sammen med Sebastian Andresen i midtforsvaret.

Nesodden fikk en meget god start på andre omgang. Seks minutter ut i omgangen kom Nesodden rundt på høyrekanten, og fikk slått et innlegg mot bakre stolpe. Der dukket Andreas Flakstad Lenvei opp, og superinnbytteren kranglet inn ballen fra kloss hold.

Seks minutter senere kom dommeren i fokus. Patrick Granås ga et lite skump til en Skarbøvik-spiller, og den blåkledde spilleren gikk tilsynelatende nokså lett overende. Dommer blåste i fløyta, og bortelaget ble tildelt det som så ut til å være et billig straffespark. Nok en gang var Kenneth Kjevik som tredde frem. Han tok fart og klinket ballen ned i venstre hjørne for andre gang i kampen. Denne gangen gikk Bjerke riktig vei, men straffen var for hard og velplassert for den unge målvakten.

OCE8839

Dommeren skal ikke stemples som hjemmedommer, for etter 70 minutter dømte han straffe til bortelaget for tredje gang i kampen. Ballen spratt i bakken og opp i hånda på Sorie Samura. Det kan diskuteres om Nesodden heller burde rette klagene mot handsregelverket enn mot dommeren, men de tilstedeværende stilte seg likevel uforstående til avgjørelsen. Straffe ble det like fullt – nok en gang la Kjevik ballen i det samme venstre hjørnet, og heller ikke denne gangen klarte Bjerke å forhindre scoring.

_OCE8924Etter den 2-3-scoringen gikk mye av lufta ut av hjemmelaget, som ikke klarte å skape noe særlig trykk på Skarbøvik. Faktisk hadde bortelaget sin beste periode i kampen etter den siste scoringen, og sunnmøringene holdt unna, på tross av at Lars Neerbye Eriksen hadde en farlig avslutning i kampens siste spilleminutt.

Dermed tok Skarbøvik med seg alle poengene hjem til Aalesund, og Nesodden venter fremdeles på sesongens første seier. Neste helg er det duket for lokaloppgjør på Seiersten, og kanskje kommer Nesoddens første trepoenger borte mot DFI om én uke.

Kampstatistikk:

Legg igjen en kommentar