G19-1: Dramatikk i solsteken

SEIER: Nesoddens juniorlag nekter å tape fotballkamper.

Syv scoringer, to straffespark og ekstraomganger gjorde det verdt å se Nesoddens juniorlag lørdag ettermiddag.

Seiersrekken fortsetter for Nesodden G19-1, som lørdag ettermiddag tok imot 3. divisjonslaget Hauger til første runde av OBOS Cup 2013. Etter hundre harde minutter i den stekende sola på Berger, kunne Bjørnar Hansens gutter endelig slippe jubelen løs da Joakim Lien sendte laget videre på golden goal. Teller man med walkover-seieren over Ski 2 på torsdag, står halvøylagets unggutter nå med seks av seks seiere denne sesongen.

Nye fjes fra start

Ettersom serien står høyest på prioriteringslisten hos Nesoddens juniorlag, var denne hjemmekampen mot Hauger en ypperlig mulighet til å slippe til yngre spillere med mindre erfaring. G16-spillerne Simen, Øyvind, Dennis, Henrik og Ali spilte alle fra start for et Nesodden-lag som valgte å starte uten seks av spillerne som startet forrige seriekamp.

Til tross for et ungt lag, var det Nesodden som tok kommandoen i kampen fra start. Det tok ikke lange tiden før den høyreiste spissen Øyvind Krogstad kunne juble for kampens første scoring etter et skudd fra distanse som keeper – noe klønete – slapp inn i nettet.

Noe nonsjalant forsvarsspill fra hjemmelaget førte noen minutter senere til at gjestene fra Hauger kunne utligne til 1-1 etter en kontring. Det tok dog ikke lange tiden før Nesodden svarte; etter klabb og babb i feltet, kunne unge Ali sette sitt første juniormål noensinne.

Til tross for soleklar dominans fra hjemmelaget, slo et effektivt Hauger-lag nok en gang tilbake. På en ny kontring, gikk spissen deres i bakken innenfor straffefeltet, og dommer pekte på ellevemetersmerket. Simen i Nesodden-målet maktet ikke å redde straffen, og de to lagene gikk til pause på stillingen 2-2.

Defensivt bortelag

Nesodden fortsatte å styre banespillet i andre omgang også, men slet med å skape store nok sjanser grunnet mangel på bevegelse og balltempo i den etablerte spillfasen. Til tross for at motstanderlaget valgte å legge seg i en meget dyp 5-4-1-formasjon, klarte dog hjemmelaget nok en gang å gå opp i ledelsen – denne gangen på noe heldig vis. Etter at en Hauger-spiller tok ballen med hånden innenfor sekstenmeteren, satte Mats Arntzen kontant inn 3-2-scoringen fra krittmerket.

Utrolig nok holdt heller ikke det, og et meget defensivt bortelag klarte nok en gang å utligne på en kontring – deres tredje scoring på tre sjanser i kampen. Dermed stod det 3-3 etter nitti minutter, hvilket betydde at det var duket for ekstraomganger.

Fortjent seier

Ekstraomgangene, som bestod av to femminuttersomganger, rant sakte, men sikkert ut, og Nesodden maktet lenge ikke å omsette dominansen i spillet i scoring. Da det gjenstod et drøyt minutt, dukket det imidlertid opp en mulighet. Arilas Ould-Saada mottok en lang ball og spilte ballen i bakrom til sin spissmakker Joakim Lien. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper og feiret vinnermålet med en akrobatisk salto.

Til tross for at lagets prestasjon var noe skuffende, var det fullt fortjent at Nesodden endte opp som vinnere.

Nesodden G19 – Hauger G19 4-3 e.e.o (2-2)

Startelleveren: Simen – Håvard Brosstad, Øyvind N, Mathias Johnsen, Kristian Bøhlerengen – Dennis, Henrik, Jørund Fjellstad, Mathias Smith – Ali, Øyvind Krogstad

Benyttede reserver: Dino Palos, Arilas Berg Ould-Saada, Oscar Halvorsen, Mats Arntzen

Mål:

1-0 Øyvind Krogstad
1-1
2-1 Ali
2-2
3-2 Mats Arntzen
3-3
4-3 Joakim Lien (Arilas Berg Ould-Saada)

G19_Hauger_12

G19_Hauger_11

G19_Hauger_10

G19_Hauger_9

G19_Hauger_8

G19_Hauger_7

G19_Hauger_6

G19_Hauger_5

G19_Hauger_4

G19_Hauger_3

G19_Hauger_2

G19_Hauger_1

Legg igjen en kommentar