G19-1: En svak 8-0-seier

Nesodden G19 imponerte ingen i første omgang, men tok seg opp etter pause og vant komfortabelt.

Torsdag kveld tok Abildsø i mot Nesoddens juniorgutter på Abildsø kunstgress – en bane som var både ny, myk, flat og såpeglatt. Bortelaget var store forhåndsfavoritter med tanke på resultater og ligaplassering, men nok en gang ble det bevist hvor farlig det er å undervurdere motstanderen fra start. En horribel førsteomgang gjorde at Nesodden kun ledet 1-0 til pause, men etter en oppstrammende pauseprat løsnet det for guttene fra halvøya.

Årsverste i første omgang

Nesodden startet omgangen nokså bra, og rullet ballen godt. Etter hvert falt engasjementet og viljen betraktelig, og det var i det hele tatt svært lite bevegelse fra bortelaget. Enkelte var preget av underlaget, mens andre så ut til å ha tatt sommerferie. Kollektivt fungerte særdeles lite, og tidvis så det ut til at det var to jevnbyrdige lag som møttes på Abildsø kunstgress.

Bortelaget var riktignok det beste laget, og hadde ballen klart mest i den første omgangen, men Abildsø ble samtidig spilt mye bedre enn de egentlig var.

Tross varierende spill var det bortelaget som tok ledelsen. Nesodden kom rundt på kanten og slått inn, og etter litt knotete forsvarsspill klarte Arilas Berg Ould-Saada å få sendt avgårde en avslutning som snek seg til venstre for keeper.

1-0 stod seg til pause, og Bjørnar Hansen måtte nok telle til både elleve og tolv før han var klar til å formidle sine beskjeder midtveis i kampen. Bortelaget fikk klar beskjed om å få opp engasjementet og bevegelsen, og i det hele tatt heve spillet generelt.

Pausesnakk mot Abildsø

Ketchupeffekten slår til igjen

I andre omgang kom de hvitkledde nesoddingene utpå med en helt annen innstilling og vilje til å gå i angrep, og etter hvert begynte målene å renne inn.

Ali åpnet scoringsballet på heldigvis da han ble truffet av Joakim Liens skuddforsøk. Retningsforandringen satte keeper helt ut av spill, og dermed stod det 2-0.

Per Oscar økte ledelsen til 3-0 etter å ha mottatt ballen fra Joakim Lien, og 16-åringen scoret dermed sitt første mål på juniornivå.

Like etter lå ballen i nettet igjen. Ali vred spillet mot venstre, og Per Oscar fant Kristian Bøhlerengen som kom på et av mange offensive løp. Fra skrått hold banket venstrebacken ballen inn i det lengste hjørnet med en vakker avslutning.

Joakim Lien tegnet seg deretter på scoringslisten etter å ha blitt spilt fram av Jørund Fjellstad, før Ould-Saada økte til 6-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Mats Arntzen.

Så økte Nesodden til 7-0 med en lekker frisparkvariant. Mats Arntzen tok fart og banket ballen i muren, og Walat Koger plukket nedfallsfrukten før han limte ballen opp i nærmeste kryss.

8-0 kom etter en kontring langs høyresiden. Ballen ble slått litt for langt, men Mats Arntzen snappet ballen fra høyrebacken, dro seg forbi, nektet å spille ballen til en offsideplassert Ould-Saada, og la ballen ned i det lengste hjørnet.

Dermed ble det til slutt en meget komfortabel seier for bortelaget. Likevel burde Nesodden ha vunnet mer for å holde følge med Hemings målforskjell. Guttene fra Slemdal har fått et forsprang på hele 22 mål etter at Nesodden kun vant 3-0 mot Ski 2 på walkover i forrige runde.

Abildsø G19 – Nesodden G19 0-8 (0-1)

Startelleveren: David – Dino Palos, Øyvind N, Mathias Johnsen, Kristian Bøhlerengen – Walat Koger, Mats Arntzen, Jørund Fjellstad, Henrik – Arilas Berg Ould-Saada, Joakim Fjørtoft Lien

Benyttede reserver: Øyvind Krogstad Johnsen, Per Oscar, Ali

Mål: 

1-0 Arilas Berg Ould-Saada
2-0 Ali (Joakim Fjørtoft Lien)
3-0 Per Oscar (Joakim Lien)
4-0 Kristian Bøhlerengen (Per Oscar)
5-0 Joakim Fjørtoft Lien (Jørund Fjellstad)
6-0 Arilas Berg Ould-Saada (Mats Arntzen)
7-0 Walat Koger (Mats Arntzen)
8-0 Mats Arntzen

Gult kort: Øyvind N

Legg igjen en kommentar