Davidsen-drømmetreff ikke nok for Nesodden

(Foto: Ole Christian Eklund)

Nesodden står fortsatt uten poeng på Berger Stadion i år.

Lørdag ettermiddag tok Nesodden imot midthavsfarerne Kjelsås til sin andre bortekamp på tre dager. Etter svake prestasjoner og et 2-0-tap mot Træff, var Håvard Lundes unge mannskap ute etter en svært etterlengtet seier.

Kampens ti første minutter var av det kjedelige slaget, men så tok hjemmelaget over. Takket være aggresivitet i midtbaneleddet og mer vilje enn motstanderen, etablerte nesoddingene trykk mot Kjelsås-målet.

Tolv minutter ut i kampen kom det første forsøket på mål da Nesoddens midtbanespiller Mathias Berge banket til fra utenfor sekstenmeteren. Keeper ble nødt til å gi retur, men klarte så vidt å snappe til seg ballen igjen foran en årvaken Davidsen.

Sandell headet Kjelsås i ledelsen

Etter en periode med press fra vertene, roet tempoet seg igjen. Det skjedde mer eller mindre ingenting før det gjenstod fem minutter av den første omgangen; etter et innlegg fra høyresiden, steg Kjelsås-kaptein Martin Sandell til værs og headet ballen i en fin parabelbue over keeper. 1-0 til gjestene fra hovedstaden.

Få minutter senere holdt Kjelsås på å legge på til 2-0 etter et korridorfrispark, men en solid Møller i Nesodden-buret avverget faren.

Så ble det dramatisk på Berger Stadion. To minutter før hvilen ble Nesodden-spiss Bright-Taylor felt innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på krittmerket. Etter en prat med sin dommerassistent – som stod med flagget til værs -, bestemte pipeblåseren seg dog for å annulere straffen og dømme frispark til gjestene isteden.

_OCE7452Denne situasjonen vil det bli diskusjon om. Dommeren blåser først straffe, men etter en liten prat med linjedommer blir det omgjort til hands og frispark for gjestene.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0 til Kjelsås, til tross for Nesodden-dominans i store perioder av den første omgangen.

Etter en ny omgang uten mål, valgte Nesoddens trenerduo å ta ut midtbanespiller Nikolai Aasen for å sette inn den kvikke kantspilleren Patrick Granås.

Nesodden fikk en svak åpning på andre omgang, og det tok bare fem minutter før Kjelsås økte på til 2-0. Venstreback Jørn-Andre Jakobsen traff perfekt fra distanse, og ballen suste inn rett under tverrliggeren.

Etter en times spill trodde Kjelsås de hadde satt spikeren i kista, men feiringen ble avbrutt av dommer, som annulerte scoringen for en forseelse på Nesodden-forsvarer Sebastian Andresen.

Davidsen-magi

I et siste desperat forsøk på å få med seg poeng, byttet Nesodden ut Haaken Munthe-Kaas til fordel for Kim Viken 25 minutter før slutt. Det ga umiddelbar uttelling.

Christian Davidsen skaffet seg et frispark fra skrått hold, og skrittet opp for å ta det selv. Nesodden-kapteinen fikk drømmetreff, og curlet lærkula i nærmeste kryss med kirurgisk presisjon. Stillingen var dermed 2-1 til gjestene, og Nesodden hadde drøye tjue minutter på seg for å få med seg poeng.

Nesoddens siste spillerbytte kom kvarteret før slutt. I likhet med i forrige kamp, ble høyreback Jakob Bjøndal byttet ut; inn kom nyervervelsen Thomas Holm Ognenov.

Drøye ti minutter før slutt, fikk Nesodden en gylden mulighet til å utligne. Tallak Bright-Taylor ble spilt fri i bakrom, men spissens avslutning med venstrebenet var enkel å redde for Kjelsås-målvakt Vikskjold.

Tiden rant sakte, men sikkert ut, og de hvitkledde fra halvøya klarte aldri å sette ballen i mål for andre gang. Resultattavla viste fortsatt 1-2 til Kjelsås da dommeren blåste i fløyta for siste gang, og sesongens sjette tap var et faktum.

Dermed ligger Nesodden fortsatt på sisteplass i 2. divisjon avdeling 1 med fire poeng opp til trygg plass. Neste kamp for A-laget er hjemme mot Førde neste søndag klokken 16:00.

Legg igjen en kommentar