– Kunstgresset skal ikke kastes!

Styreleder i Nesodden IF Fotball, Lars Fanebost, er helt klar på at klubben ikke har noen planer om at kunstgresset på noen som helst måte skal kastes slik det kan leses i overskriften til budstikka.no i går kveld.

Ruller med kunstgress fra Telenor Arena, Stabæks tidligere storstue, ble kjøpt av Nesodden til spotpris på ca 400.000 kr. Et tilbud som var for godt til å avslå den gangen, men gresset har ligget i ruller siden kjøpet for halvannet år siden i påvente av midler til å få lagt det ut på Nesoddbanen.

I de siste månedene har det vært en prosess i kommunen om hva som skal gjøres med kunstgresset. I går var overskriften på budstikka.no at ”Kunstgresset fra Telenor Arena kan bli kastet”.

I følge Amta og Budstikka (lokalavis i Asker og Bærum) har det vært flere tanker rundt løsningen for kunstgresset. Blant annet har KrF foreslått at kunstgresset skal gis bort for å unngå å tape penger på det.

– Vi er i en situasjon hvor Berger kunstgressbane ikke strekker til for alle lagene som ønsker å trene der, og kampene går tett på den banen, noe som igjen hindrer mange lag å få benyttet sine oppsatte treningstider, forteller Lars Fanebost til nesoddenfotball.no før han fortsetter:

– Vi er avhengige av et godt alternativ, men underlaget til Nesoddbanen er ikke av en slik kvalitet at det er forsvarlig å bruke den over tid, mye på grunn av støv. Å gi bort kunstgresset, eller for så vidt å kaste det, vil være et hardt slag for klubben. Vi får neppe et så godt kunstgress igjen til så god pris.

Det har blitt vedtatt i kommunen å se om det finnes midler til en handlingsplan for kunstgresset i 2014, etter et forslag fra varaordfører Kjell Gudmundsen (H).

Legg igjen en kommentar