G15: Norway Cup-eventyret er over!

Nesoddens G15 gruppe hadde med 2 lag i Norway Cup i 11-er fotball for klassen G15/G16. Hovedmålet med deltagelsen var å få sparket i gang høstsesongen og at så mange spillere som mulig skulle få noen kamper i beina før serien starter opp igjen i midten av august. Samtidig ønsket vi både og teste nye formasjoner og ha litt ekstra fokus på posisjonering for midtstopperne og back/ving relasjoner. Lagene man stilte med bestod av en god blanding med spillere fra både 1., 2. og 3. laget og i tillegg noen G16 spillere som bidro til at vi kunne stille en brede nok tropper til en slik cup.

Etter gruppespillet stod Lag 1 med to tap og en seier som holdt til en 3. plass i gruppen og direkte kvalifisering til 1/32-finale i B-sluttspillet. Lag 2 kom litt bedre i gang og stod med to seire og ett tap i innledende runde, med 2. plass i sin gruppe var de dermed kvalifisert 1/64-finale i A-sluttspillet. Her møtte de Årdalstangen G16 som på en veldig liten bane på Rustad ble et nummer for store med lange baller fra backrekka opp til 3 meget raske spisser. Det er ingen tvil om at Årdalstangen skapte mest sjanser og selv om våre gutter på merkelig vis fikk annullert en nydelig scoring var vi kanskje litt heldige også som ikke måtte plukke mer enn 3 baller ut av eget nett. 0-3 tap mot rent G16 lag som til daglig er likevel ikke et dårlig resultat for vårt mixed lag. Våre gutter ga aldri opp og kjempet hele veien inn og det er en god egenskap som vi skal ta med oss videre.

Lag 1 møtte Stegaberg IL i sin 1/32-finale i B-sluttspillet, et lag som bestod av omtrent 50/50 G15 og G16 spillere. Høydeforskjellen på målene på banen var omtrent 1 meter og de hvite og sorte fikk ulempen av å spille angrep i motbakke i 1. omgang. De første 10 minuttene var preget av mye ”måk og mæl”, men når gutta fra Nesodden fikk lagt ned ballen og begynte å spille tok de godt grep om kampen og begynte å skape sjanser og score mål. Stegaberg ga våre gutter kamp helt inn, men måtte til slutt se seg nedkjempet av Nesodden med 3-0, en vel fortjent seier til gutta fra halvøya.

I 1/16-finalen var Åsane 2, et rent G16 lag fra en stor klubb med hele 4 lag i seriespill for G16, hinderet som skulle forseres. Kampen startet litt som den forrige med mye ”måk og mæl” og denne gangen brukte vi 20 minutter på å få ballen ned. På det tidspunktet lå vi allerede under med 0-2, men Nesodden hadde også skapt mange store sjanser. Blant annet var de gjennom alene med keeper hele fire ganger, uten at gutta klarte å omsette sjansene til mål. I 2. omgang var våre gutter langt bedre spillmessig og presset på for en redusering, men det ville seg fortsatt ikke foran mål. Åsane kjempet hardt i forsvar og benyttet enhver mulighet til å klarere ballen så langt ut på banene ved siden av som de maktet. Med 8 minutter igjen la Nesodden om 3-3-4 og satset alt på utlikning og redusering. I stedet ble det Åsane som fikk kontret inn 0-3 fire minutter før slutt. Nesodden fortsatt å presse på scoring selv om løpet da i realiteten var kjørt, men litt i kampens ånd ble det dessverre ikke uttelling.

-Vi fikk det ville ut av turneringen; matchtrening og utvikling på de områdene vi ønsket å fokusere på, sier trinnleder og hovedtrener Klaus Wiik.
-Med blandede 15-års lag i en klasse hvor vi møter mange G16 lag er vi også fornøyde med resultatene til lagene, selv om vi også har med noen G16 spillere på våre lag. At ett lag kvalifiserer seg til A-sluttspill er meget bra! Hadde vi ikke hatt stang ut i 1/16-finalen i B-sluttspillet tror jeg dette laget også kunne tatt seg ¼-finale. Det viktigste er likevel at begge lagene har vist mye godt spill og vi har scoret noen fantastisk flotte mål. Etter en ganske tung vårsesong var det også godt å se fotballglede og topp innsats fra samtlige spillere gjennom 2 omganger i alle kamper, avslutter treneren.

Foto: Tony Lan Gundersen

Legg igjen en kommentar