Sliteseier i bunnkampen

Nesodden 2 kjempet til seg tre ekstremt viktige poeng.

Mandag ettermiddag reiste Nesoddens rekruttlag til Askim for å spille den ekstremt viktige nedrykkskampen mot Askim. Med seier vil nesoddingene klatre forbi Askim på tabellen, mens med hjemmeseier ville østfoldingene økt avstanden til Nesodden til fem poeng, og dermed ville høstsesongen sett vesentlig mørkere ut for oddingene.

Det var et skade- og fraværsplaget Nesodden-lag som reiste til Askim. Troppen bestod av kun 13 mann, inkludert trener Håvard Lunde, som ble erstattet av Andreas Natvig Sørstrøm etter bare syv minutter.

Fra 0-1 til 2-1

Bortelaget fikk en verst tenkelig start – allerede etter tre minutter lå ballen i nettet bak Bjørn Erik Kristiansen. Den høyreiste keeperen mottok et litt vanskelig tilbakespill, og Kristiansen – som for øvrig stod en aldeles glimrende kamp – sleivet ballen ut til Askims Kenneth Lindstad som brukte noen touch før han klinket ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Nesodden slo raskt tilbake. Kristian Bøhlerengen kastet til Mats Arntzen, som fant Asfandeyar Ali Khan med en flikk med utsiden av høyrefoten. Den tekniske kantspilleren tok med seg ballen forbi keeper og puttet ballen i det tomme nettet.

Få minutter senere gikk en Askim-spiller overende i bortelagets sekstenmeter, men dommeren mente – med rette – at målscorer Lindstad gikk i overkant lett i bakken.

Så var det duket for en utrolig soloprestasjon av innbytter Sørstrøm. Spissen mottok ballen på midtbanen, vendte bort midtstopperen og satte fart. Den andre midtstopperen kom til unnsetning, men også han måtte gi tapt for Sørstrøms driblerier. Høyrebacken gjorde også et forsøk på å stoppe angrepsspilleren, men Sørstrøm fikk avsluttet med utsiden av høyrefoten. Ballen traff tverrliggeren, men spissen fulgte på og satte like gjerne inn returen med et hodestøt. 2-1 – en vanvittig prestasjon, og Sørstrøm ønsker nok at noen sto på siden med et videokamera.

Noen minutter etter Sørstrøms soloprestasjon ble Askim tildelt straffe, etter at Kenneth Lindstad nok en gang gikk i bakken innenfor Nesoddens sekstenmeter. Abdullah Ashraf var mannen som skulle sette straffen, men midtbanespilleren klarte ikke å overliste Bjørn Erik Kristiansen i Nesodden-buret, som lå nede i hjørnet og ventet på Ashrafs skuddforsøk.

– Jeg så at han kikket ned til venstre, så pekte jeg den veien, og så satt han ballen ned i det hjørnet, uttalte Kristiansen etter kampen.

Marginer

Resultatet stod seg til pause. Nesodden hadde skaffet seg et veldig godt utgangspunkt før den andre omgangen. Uten å ta noe av æren vekk fra det unge, hardtarbeidende Nesodden-laget, skal det sies at bortelaget hadde marginene på sin side i den første omgangen.

Den andre omgangen var preget av et scoringsjagende Askim-lag, som for alvor presset på for en utligning.

Nesodden kjempet gjennom hele omgangen, men takket være en god keeper, god arbeidsinnsats samt en god dose marginer, klarte aldri Askim å finne veien til nettmaskene.

Askim hadde blant annet et skudd i stolpen, to skudd som ble avverget på streken, hvorav det ene ble reddet av egen spiller. Nesodden var riktig nok ikke helt ufarlige de heller, og Andreas Sørstrøm hadde et skudd i tverrliggeren med venstrefoten, og også en hundreprosentsjanse i kjølvannet av en dødball.

Bortelaget ble mer og mer slitne, men red av stormen, og kunne dermed juble for tre veldig viktige poeng.

Nesoddens lag: Bjørn Erik Kristiansen – Jo Augestad, Mathias Johnsen, Nikolai Aasen, Kristian Bøhlerengen – Mats Arntzen, Erlend Lindholt, Lars Neerbye Eriksen – Walat Koger, Andreas Sørstrøm, Asfandeyar Ali Khan

Legg igjen en kommentar