G19: Ingen overraskelse på Berger

Nesoddens juniorlag tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot Nordstrand 2 torsdag kveld.

Det var forventet at hjemmelaget skulle kjøre over gjestene fra Nordstrand, og de hvite og svarte leverte som forventet.

Selv om nesoddingene skal slå et lag som Nordstrand 99 av 100 ganger, har opprykkskandidatene blitt skremt ved et par anledninger – da Abildsø holdt følge til pause, og da Hauger ga Nesodden tøff kamp i sin dype, defensive formasjon i Obos-cupkampen.

Med dette friskt i minne visste Nesodden at det var viktig å holde fokus og gjøre som normalt.

Klasseforskjell, men upresist hjemmelag

Hjemmelaget åpnet relativt bra, og en kunne tidlig se hvorfor de respektive lagene kjemper i hver sin ende av tabellen. Nesodden tok også ledelsen på en dødball. Mats Arntzen løftet inn et innoverskrudd frispark, og Glenn Gulsett kranglet ballen i mål på bakre stolpe.

Nesodden fortsatte å dominere kampen, men slet med presisjonen i den avgjørende pasningen. Ved enkelte anledninger var hjemmelaget også i overkant ivrige etter å gå i angrep, og spillestilen ble tidvis i overkant direkte.

Om lag et kvarter før pause ble Arilas Ould-Saada byttet inn, og den fransktalende spissen viste at han hadde formen intakt, tross en måned i Afrika med både sol, varme og Ramadan. Det tok ikke lang tid før han fant veien til nettmaskene. Mathias Johnsen slo en lang ball, og Nordstrands midtstopper serverte måltyven Ould-Saada med et svakt tilbakespill. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og dermed sto det 2-0.

Nordstrand rakk så vidt å sparke i gang kampen igjen før ballen lå i nettet nok en gang. Arntzen vant ballen på midtbanen og utfordret det ryggende borteforsvaret. Midtbanespilleren slapp ballen ut til Ould-Saada, som brukte et touch innover i banen før han avsluttet i det nærmeste hjørnet. 3-0.

I pausen var det felles enighet i Nesodden-leiren om at det var en del å gå på, selv om det ikke skulle store justeringene til før det ville løsne på scoringsfronten.

Enveiskjøring

Nesodden gikk ut på banen med et ekstra gir intakt i den andre omgangen. Det tok ikke mange minuttene før Mats Arntzen mottok ballen og satte fart mot bortelagets mål. Oscar Halvorsen kom på et meget godt løp på høyrekanten, og brukte et par touch før han klinket ballen i det bortre hjørnet. Fin kontring av hjemmelaget, og dermed sto det 4-0.

Så var det Ould-Saadas tur igjen. Jørund Fjellstad kom seg rundt på høyrekanten og slo et godt innlegg. Mats Arntzen dempet ballen ned til Arilas Ould-Saada som viste frem sine avslutningsegenskaper da han la ballen ned i hjørnet.

6-0 var også signert den norsk-algeriske spissen. Denne gangen var Nordstrand-keeperen i det gavmilde hjørnet da han serverte Nesodden-spissen med et dårlig utspark. Ould-Saada fikk en enkel jobb med å plassere ballen i det tomme buret.

Det syvende målet kom etter fint Nesodden-spill. Mats Arntzen dro av Nordstrand-kapteinen, før han forsøkte et veggspill med Ould-Saada. Den siste pasningen var litt lang, og Arntzen måtte ta med seg ballen forbi den utrusende målvakten og løfte ballen tilbake i feltet. Midtbanespilleren fant Walat Koger på elleve meter, og den kurdisk-ættede kantspilleren avsluttet angrepet med en god avslutning.

Arilas Berg Ould-Saada var ikke ferdig for dagen. Henrik Lundquist spilte en nydelig gjennombruddspasning, og målsniken brukte et touch før han nok en gang viste frem avslutningsegenskapene sine med et velplassert skudd fra skrå vinkel.

Nesodden slapp seg litt ned i den siste sjettedelen av kampen, og kanskje trengte det opprykkjagende laget en skikkelig gjennomkjøringen før den skikkelige toppformen kommer til syne hjemme mot KFUM 2 til samme tid allerede torsdag 22. august.

Nesoddens lag: David Netland Søderstrøm – Oscar Halvorsen, Glenn Gulsett, Mathias Johnsen, Kristian Bøhlerengen – Henrik Lundquist, Mats Arntzen, Jørund Fjellstad, Dino Palos – Joakim Fjørtoft Lien, Øyvind Krogstad Johnsen

Benyttede reserver: Arilas Berg Ould-Saada, Walat Koger, Lukas Dunne, Vegard Jacobsen, Per Oscar Eklund, Philip Rustad, Fredrik Bjørge Nilsen

Mål:

1-0 Glenn Gulsett (Mats Arntzen)
2-0 Arilas Berg Ould-Saada
3-0 Arilas Berg Ould-Saada (Mats Arntzen)
4-0 Oscar Halvorsen (Mats Arntzen)
5-0 Arilas Berg Ould-Saada (Mats Arntzen)
6-0 Arilas Berg Ould Saada
7-0 Walat Koger (Mats Arntzen)
8-0 Arilas Berg Ould-Saada (Henrik Lundquist)

Gule kort: Glenn Gulsett, Kristian Bøhlerengen

Legg igjen en kommentar