G15-2: Vant mot Lyn!

G15.2 gjorde som de skulle til slutt. Revansjerte G15.1 sitt tap mot Lyn G15.1 onsdag.

Troppen: Tinius BT (keeper), Christoffer A, Daniel H, Edvart H, Eskil BOS, Fredrik K, Hadi A-H, Herman T, Jonas GSA, Johannes HG, Marius G, Martin J, Mathias B, Niklas H, Oscar A, Sander M, Tobias G

NIF Scoringer: Fredrik K (2), Christoffer A, Johannes HG / Assist: Oscar A (2), Fredrik K, Tinius BT

Lyn stilte med sitt G14.1 lag til kampen på Berger og gjorde på ingen måte skam på Lyn selv om hjemmelaget definitivt startet best. Med en herlig innstilling, intensitet og trykk i duellene viste gutta at dette var en kamp de hadde bestemt seg for å vinne. Når de på toppen av dette leverte godt angrepsspill tok ikke lang tid før den første store sjansen kom, men uten nettkjenning på første forsøk. Og det skulle flere store sjanser til før våre gutter kunne notere seg for sin første scoring. De store sjansene kom i åpent spill, men det måtte en dødball til for å få hull på byllen. Oscar A slår corner på bakerste stolpe, der stiger Christoffer A til værs og setter ballen sikkert i mål med pannebrasken. En meget god corner og en enda bedre scoring.

Spill og sjanser tatt i betraktning lå det forventninger om en ketchup effekt i luften og det varte ikke lenge før vi fikk uttelling igjen. Fredrik K brukte farten sin godt og avanserte mot dødlinja før han slår ballen på tvers av 16-meteren. På bakerste stolpe hadde Johannes HG fullført sitt løp fra sin defensive midtbaneposisjon og kunne enkelt dytta ballen over linja og inn i det åpne målet. Et meget bra angrep og nå lå det storseier i luften.

Men så kom en i stedet en ny periode med sjanser uten at det ga uttelling. Igjen måtte det en dødball til og igjen legger Oscar A en god corner på bakerste stolpe: Denne gangen er det Fredrik K som stiger til værs og header ballen kontant i mål. Flere mål blir det ikke i 1. omgang, og gutta våre kan være delvis fornøyde med å gå til pause med 3-0 ledelse. Bare delvis for det burde vært så mye mer.

Mens 14-åringene fra Lyn i 2. omgang umiddelbart viser at de på ingen måte har gitt opp, kan det virke litt som om Nesoddens 15-åringer tror kampen er vunnet allerede.. Lyn viser at de også kan spille fotball, de setter bra press på hjemmelaget og tar i perioder fullstendig over styringen av kampen de første 30 minuttene. På den tiden har puttet ballen i vårt mål hele 5 ganger, heldigvis ble 2 av målene dømt offside men det stod like fullt 3-3 med 15 minutter igjen.

Nesoddens trenere beordret hjemmelagets spillere til å sette presset høyere. Det virket og plutselig våknet Nesodden til live igjen, fikk etablert spill på Lyns halvdel og kom til noen brukbare sjanser. Når Nesodden med 5 – 10 minutter igjen i tillegg gjorde flere bytter og fikk innpå flere friske bein så både vi og spillerne at dette kunne vinnes. Og avgjørelsen falt til slutt, om enn på noe uvanligvis. Lyn hadde vært frampå på et siste raid, Nesoddens Tinius BT keeper fanger og setter relativt hurtig i gang med en lang i et stort bakrom. Både retning, bue og lengde er perfekt. Fredrik K vinner kroppsduellen mot Lyns midtstopper og med farten sin kommer han seg alene med keeper og setter ballen trygt i mål.

En seier som smakte utrolig godt! Viktig var den også om gutta skal ha heng på lagene over i sin avdeling i 2. divisjon. Kanskje lærte de også at det må spilles fotball i to hele omganger uansett resultat til pause 🙂

Legg igjen en kommentar