Knepent hjemmetap i lokaloppgjøret

Kun et svalestup skilte Nesodden og Drøbak/Frogn i lokaloppgjøret på Berger Stadion.

Lørdag ettermiddag var det duket for sesongens andre lokaloppgjør mellom Nesodden og Drøbak/Frogn. Etter at det forrige oppgjøret endte uavgjort, ønsket begge lagene å vise hvem som er best i området.

Det er ikke til å stikke under stol at en rekke nesoddinger har vært lite fornøyde med måten klubben ble drevet i fjor, for attpåtil å ha blitt raidet for mer eller mindre samtlige spillere. Seks av elleve i bortelagets startellever var Nesodden-spillere forrige sesong, og dermed lå alt til rette for en tett og intens kamp med mye spenning og trøkk.

Underholdende førsteomgang

Den første omgangen var en av de mer underholdende omgangene på Berger Stadion denne sesongen. Selv om en kan si mye om kvaliteten på fotballen som ble spilt på Berger-matta lørdag, var det mye innsats, flere gode målsjanser, og til med sporadisk liv fra tribunen. Spesielt da unggutten Ali Rashid ble spilt gjennom fra et raskt frispark, og dommeren ville at frisparket skulle tas noen få meter lenger tilbake, ytret Nesodden-publikumet sin misnøye.

Nesoddens største mulighet kom da Richard Falk-Larsen ble spilt nydelig gjennom. Hjemmelagets nyervervelse regelrett parkerte Timothy Strøm-Pedersen og Anders Haslie, men Falk-Larsen traff ikke godt nok på ballen, og Glenn Arne Hansen var heldig som fikk ballen rett i fanget.

Drøbak hadde nok ballen mest i den første omgangen, men slet med å komme til sjanser med unntak av på dødballer hvor de dog var farlige. I åpent spill var det Nesodden som kom til flest muligheter, én gang ved Andreas Flakstad Lenvei som driblet seg innover fra høyrekanten og fyrte av gårde et skudd som Glenn Arne Hansen ikke turte annet å bokse unna.

Deretter skapte Sorie Samura en god sjanse på egenhånd da han førte ballen sentralt i banen. Midtbanespilleren fra Sierra Leone løsnet skudd med utsiden av høyrefoten, og Drøbak-keeper Hansen pustet nok lettet ut da ballen gikk utenfor stolpene.

Selv om begge lag hadde flere brukbare muligheter til å ta ledelsen i den første omgangen, holdt det seg målløst til pause. Selv om den fotballmessige kvaliteten tidvis var så som så, var det fremmøtte publikumet tilsynelatende fornøyd med underholdningen de ble servert i løpet av de første 45 minuttene.

Straffespark utgjorde forskjellen

Dessverre fortsatte ikke kampen i helt samme spor i andre omgang – tempoet ble lavere, og aggressiviteten og intensiviteten var ikke den samme som i den første omgangen.

DFI dominerte mer i den andre omgangen, men fortsatte tendensen med å kun skape målsjanser på dødball. Nesodden-forsvaret stod godt imot dødballtrøkket fra bortelaget, og Kristian Bjerke utmerket seg ved en anledning med en fantastisk redning, som til og med fikk speakeren til å hylle Nesodden-keeperen.

Nesoddens største mulighet kom da Sorie Samura satte fart framover på en kontringsmulighet. Den lille, tekniske midtbanespilleren driblet seg forbi førstepresset, og Nesodden kom to mot to mot Drøbak-forsvaret. Samura driblet av Tim Strøm-Pedersen, og etter å ha blitt avslørt på fart en rekke ganger tidligere i kampen, forstod Drøbak-stopperen at han ikke kunne gjøre annet enn å legge Samura ned i bakken på kynisk vis.

Etter 80 minutter kom kampens første mål. En Drøbak-spiller gikk, som så mange av sine lagkamerater tidligere i kampen, nokså lett overende i Nesoddens sekstenmeter. Dommeren – omtalt av enkelte nesoddinger som Drøbaks 12. mann – nølte ikke med å ta i bruk fløyta. Straffesparket limte Jørgen Røssevold opp i hjørnet på nydelig vis.

De siste ti minuttene forsøkte Nesodden å skape et trykk mot Drøbak-målet, og Dennis Tjernshaugen kom nære da han headet over fra kloss hold etter et langt kast fra Patrick Granås.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne Drøbaks spillere og tilhengere juble for tre nye poeng. Kampen var en jevnspilt affære, og kampen kunne vippet begge veier, selv om den lokale avisen nok vil hevde at Drøbak var et hakk bedre enn hjemmelaget.

For Nesodden ser det nå stygt ut med tanke på videre spill i 2. divisjon, men de hvite og svarte har likevel fått med seg mye nyttig erfaring på veien. En rekke unggutter slipper til, og Nesodden viser tydelig at de ønsker å satse på unge talenter, heller enn å hente aldrende spillere fra naboklubben.

Foto: Thomas Vermes

Legg igjen en kommentar