G19-1: Viktig borteseier

Nesoddens juniorlag tok et nytt steg mot opprykk torsdag.

Nesoddens G19-lag har hatt en veldig god sesong, og er i øyeblikket likt med serieleder Heming, som leder med bedre målforskjell.

Torsdag kveld reiste Nesodden til Kringsjå for å møte Lyn 2 – et lag som har blitt møtt ved to tidligere anledninger denne sesongen, som begge har endt med knappe Nesodden-seiere (5-4 og 1-0).

Ledelse etter billig straffe

Bortelaget tok raskt styringen fra start, men selv om Nesodden dominerte banespillet innledningsvis, uteble de største sjansene.

Mens Lyn forsøkte seg mest fra distanse, var de for kvelden svartkledde nesoddingene i overkant lystne på å slå ballen i bakrom.

Den første omgangens første scoring kom på tampen av den første omgangen. Mats Arntzen ble felt like utenfor sekstenmeteren, men dommeren vinket spillet videre. Oscar Halvorsen tok med seg ballen før han gikk overende i straffefeltet, og dommeren pekte på straffemerket.

Selv om straffen antakeligvis var av det billige slaget, hindret ikke det Arntzen i å sette straffesparket ned i hjørnet. Dermed stod det 1-0 til pause.

Stålkontroll

I andre omgang ble forskjellen på lagene enda tydeligere. Bortelaget begynte å trille mer ball i det bakre leddet, og fokuserte også på å slå ballen oftere i mellomrom.

Snaut ti minutter ut i omgangen mottok Joakim Fjørtoft Lien ballen fra Dino Palos, og Fagerstrand-gutten fyrte til fra 25-26 meter. Ballen flakket i luften, og keeper klarte ikke å forhindre scoring. 2-0 til bortelaget.

Deretter økte Nesodden igjen ledelsen etter et nydelig angrep. Ballen ble slått opp på feilvendt spiss, som la igjen til Arntzen på midtbanen. Han fant høyreback Halvorsen på et flott løp på høyrekanten, og da innlegget hans fant veien til Arilas Berg Ould-Saadas hode, sto det 3-0.

Det var tydelig at Lyn 2 slet med spillermateriellet. Flere av spillerne så ut til å være slitne og småskadet, i hvert fall var de flinke til å gi uttrykk for det. Hjemmelaget var også ivrige på å klage på både medspillere, motspillere, dommer og øvrige personer på sidelinjen.

Drøyt ti minutter før slutt fastsatte Dino Palos sluttresultatet. Venstrekanten mottok ballen fra Arntzen, før han klinket til på et touch. Ballen gikk i en nydelig bue over keeper i nærmeste hjørne – en perle av en scoring.

Nesodden holder dermed fortsatt tritt med Heming. Lyn 2 ble før kampen ansett som et potensielt bananskall, og det gjorde derfor godt for Nesodden å vinne med såpass komfortable sifre.

Nesoddens lag: Mathias Møller – Oscar Halvorsen, Gard Eliassen, Mathias Johnsen, Vegard Jacobsen – Henrik Lundquist, Mats Arntzen, Jørund Fjellstad, Dino Palos – Arilas Berg Ould-Saada, Joakim Fjørtoft Lien

Benyttede reserver: David Søderstrøm, Øyvind Krogstad Johnsen, Mathias Lien Smith, Walat Koger

Gult kort: Walat Koger

Mål:

1-0 Mats Arntzen str. (Oscar Halvorsen)
2-0 Joakim Fjørtoft Lien (Dino Palos)
3-0 Arilas Berg Ould-Saada (Oscar Halvorsen)
4-0 Dino Palos (Mats Arntzen)

Legg igjen en kommentar