G19-1: Verdifull sliteseier

Nesoddens juniorlag reiste seg etter hjemmetapet mot Ready på torsdag, men det var bare så vidt.

Nesodden G19-1 gjestet mandag kveld Ski Stadion i håp om å slå tilbake etter å ha gått på årets første hjemmetap mot Ready på torsdag. Etter nitti intense minutter mot et meget sterkt Ski-lag, kunne Bjørnar Hansens gutter ta med seg tre hardt tilkjempede poeng hjem til halvøya.

Nesodden kom best i gang med kampen, men de aller største scoringsmulighetene uteble i førsteomgangens tjue første minutter. De hvitkledde gjestene fikk omsider en stor mulighet da spissen Ould-Saada ble felt av keeper i Skis straffefelt. Dommeren dømte straffe, men Patrick Granås maktet ikke å sette ballen bak hjemmelagets sisteskanse.

Kort tid senere tok Ski ledelsen etter en dødball. Nesodden svarte med å ta ut en småsyk Fjellstad til fordel for den kurdiske driblevingen Walat Koger. Sistnevnte satte umiddelbart preg på kampen med et følsomt innlegg til Patrick Granås, som revansjerte straffemissen på perfekt vis. 1-1.

Koger fortsatte storspillet på høyrekanten og var igjen regissør kort tid senere da Nesodden skapte en ny, stor målsjanse. Et presist innlegg fra Nesoddens høyrekant traff Ould-Saada i boksen, men angriperens stupheading gikk så vidt til side for mål. Dermed gikk de to lagene til pause på stillingen 1-1.

Forbedring etter hvilen

Etter en  periode med stillingskrig i andreomgangens innledning, tok Nesodden, for første gang i kampen, ledelsen. Etter en rask kontring, serverte Patrick Granås sin spissmakker Ould-Saada, og algireren hadde få problemer med å trille inn sitt 24. mål for juniorlaget denne sesongen.

Til tross for at de lå under for første gang i kampen, nektet hjemmelaget å gi seg. Kort tid etter Nesoddens 2-1-scoring, utlignet Ski – dermed var de to lagene like langt med tjue minutter igjen å spille.

Det skulle dog ikke vare lenge; etter et korridorfrispark fra Oscar Halvorsen, endte ballen – etter mye klabb og babb – i beina til Dino Palos. Den dribleglade Fagerstrand-gutten nølte ikke og limte lærkula i venstre hjørne fra drøye ti meter.

Med femten minutter igjen å spille, var Nesodden først og fremst opptatt av å ro resultatet inn. Ski fikk noen gode muligheter til å utligne igjen, men takket være viktig inngripener fra eksempelvis keeper David Netland og midtstopper Glenn Gulsett, klarte unggutta fra halvøya å unngå flere baklengsmål.

Neste juniorkamp er allerede førstkommende torsdag – da tar Nesoddens unge og håpefulle imot Abildsø på Berger KGB. Med fire seriekamper igjen, er ingenting annet enn tre poeng godt nok i opprykksstriden.

Nesoddens lag: David Netland – Oscar Halvorsen, Mathias Johnsen, Glenn Gulsett, Kristian Bøhlerengen – Henrik Lundquist, Mats Vågan, Jørund Fjellstad, Dino Palos – Patrick Granås, Arilas Berg Ould-Saada

Benyttede reserver: Walat Koger, Øyvind Krogstad Johnsen

Gult kort: Walat Koger

Mål:
1-0
1-1 Patrick Granås (Walat Koger)
1-2 Arilas Berg Ould-Saada (Patrick Granås)
2-2
2-3 Dino Palos

Legg igjen en kommentar