NIF3: Opprykket i boks

Etter en lang sesong med mange jevne kamper (og noen stortap) så kunne Nesodden senior 3 krone sesongen med opprykk.

Av Frederik Lund Vang

Scenariet var klart når 3.lagsgutta skiftet i garderobene på Berger i går. Sesongens klart beste lag, Fagerborg, stod på motsatt banehalvdel, og kun seier var godt nok. På Ekeberg sto nemlig Fjellstrand klare til å stjele opprykket foran nesen til Nesoddgutta, i sin kamp mot et BI Athletics lag som ikke hadde noe å spille for. Fjellstrand vant 3-2 og NIF 3 måtte derfor vinne.

Førsteomgangen var perfekt. NIF 3`s beste omgang for sesongen. Ligger kompakt og med bra press, og hindrer Fagerborg å etablere noe særlig til spill. Begge målene kommer etter dårlig forsvarsspill av Fagerborg, men det er fordi vi makter å opprettholde et trykk. 1-0 kommer tidlig i kampen (ca 4 min) etter at Frederik Lund Vang forsøker seg på et ordentlig kanonskudd etter en corner. Som seg hør og bør bommer Frederik på skuddet, men ender med tidenes gjennomspill til en totalt umarkert Krzystov Piotrowski. 1-0 til Nesodden. 2-0 målet kommer ca 10 min senere. Mats Kalløkken presser på en forsvarspiller. Typisk Mats iom at det ser håpløst ut å rekke frem . Mats er rask, forsvarspiller er klønete, derfor kan Mats komme alene med keeper og kaldt runde han for så sette inn 2-0. Og det er fortjent. Resten av omgang fortsetter i samme tempo, og vi skaper noen halvsjanser.

Andre omgang kommer Fagerborg ut i 3-4-3 formasjon, og tar over kampen. Vi klarer ikke å spille vårt spill, blir løpende i mellom, og mister initiativet. Kun småsjanser for Fagerborg før de reduserer med 20 minutter igjen på dommerens klokke. 2-1.
Resten av kampen husker jeg lite av bortsett fra at vi ikke spilte fotball og Fagerborg var centimeter fra utligning. De hadde også en ball de mente var over linja, men de fleste ropene kom fra Fagerborgspillerne lengst unna ballen.

Nå blir det opprykk til 5. divisjon og gjensyn med lag som Bjørndal og Hasle/Løren 2, og mye nye bekjentskaper som f.eks Dynamo Mjøsa og Kurer. Farvel Ekeberg gressbaner. Lagene som rykket opp fra vår 6. divisjonsavdelig i fjor (Abildsø/Wam-Kam) og som vi spilte jevnt med da, har allerede tatt steget videre til 4. divisjon.

Kampfakta
Nesodden 3 – Fagerborg 2 2-1 (2-0) Berger KGB
Mål Nesodden:
Krzystov Piotrowski
Mats Kalløkken
Gult kort: Christian Udnæs
Unødvendig sinna (Som vanlig): Jonathan Bar-Yaacov

Laget (4-2-3-1)
Erlend Hegna
Frederik Lund Vang, Kjetil Hallberg, Krzystov Piotrowski, Marcus Walfridsson
Mads Lund Vang, Christian Olstad
Stian Boretti, Andreas Sørstrøm, Christian Neegård
Mats Kalløkken

Innb: Jon Bach, Glenn Strøm, Jonathan Bar-Yaacov, Christian Udnæs, Petter Garder og Thomas Ramnæs

Legg igjen en kommentar