Futsal: Vi starter 2014 som vi sluttet 2013!

Årets første futsalkamper er spilt, og vi starter 2014 som vi sluttet 2013.

Tekst og foto: Kine Leiknes

2014 startet med mye bra spill i begge kamper, men mot slutten av omgangene blir vi tatt på kondisen. Vi orker ikke nok rett og slett. I første kamp hadde vi lenge Koll i sjakk, men når det gjenstår to minutter av første omgang så rakner det litt. Koll scorer 3 mål på 2-3 minutter. Vi tok pause litt tidlig så det ut som.

Futsal4

Pausen ble brukt til å bli enig om at dette kunne vi ta igjen. Vi ble på ingen måte utspilt og Koll var tross alt ikke mye bedre enn oss. Men det gikk ikke helt vår vei denne gangen heller dessverre. Vi er litt uvenn med ballen og setter ikke sjansene vi får. Mot slutten er det lite sprut igjen i beina og vi blir overspilt og målene renner inn. Det hjalp ikke veldig på at Koll hadde en tidligere landslagsspiller på banen heller. Men vi gir på ingen måte opp. Vi møter samme lag neste helg og da er vi klare for revansj.

Futsal3

I andre kamp for dagen var vi veldig klar for å ta årets første seier, mot KFUM. Dette kunne vi klare. Forrige møte med KFUM endte 0-9. Etter at vi rett før jul byttet fra 2-2 formasjon til diamantformasjon har laget spilt mye bedre og finner hverandre enklere enn før. Vi har mer spill og litt mer struktur på det vi gjør.
KFUM virker overrasket over vår nye formasjon og fant ikke hverandre like enkelt som dem pleier hørte vi dem uttrykke i frustrasjon. Laget vårt jobbet kjempebra, entusiasmen var der og vi følte at nå var vi ikke langt unna en seier. Til pause stod det 1-1. For første gang i sesongen lå vi ikke under til pause. Wooohoo!

Futsal2

Ken gir klare instrukser i pausen og vi er optimistisk. Vi skal jobbe for hverandre og vi skal sikre sesongen første seier, eller iallefall uavgjort og sesongen første poeng. Klokken tikker og stemningen stiger. Det er 7 min igjen av kampen, så skjer det…igjen… KFUM spiller ballen hurtig framover og vi prøver å avskjære en farlig passning. Ballen treffer ukontrollert foten til en Nesoddenspiller. Ballen endre retning, keeper Wenche er utspilt og ballen triller i mål, klin inntil stolpen. Miss Selvmålscorer har gjort det igjen, sørget for et selvmål, for endte (kommet ut av tellingen) gang sine to år i klubben. Etter dette faller vi litt sammen igjen og KFUM scorer et par ganger til før dommeren blåser av. Det ville seg ikke denne kampen heller. Men vi var sååå nær!

Det frustrerende er at de andre lagene ikke er så mye bedre enn oss. Vi er på høyde med de fleste, men det vil seg ikke. Vi har mye uflaks, uvenn med ballen og får fullstendig panikk foran mål ( ofte)

Futsal1

Vi ser nå konsekvensen av at vi trener på for liten bane. Passningene sitter ikke når vi kommer ut på en stor futsalbane. Det blir for unøyaktig og puslete. På trening går passningene max et par tre meter pga plassen, mens på kamp har vi jo et hav av plass og det føles som det er flere mil til nærmeste medspiller. Vi har nå brukt en halv sesong på å spilles oss inn. Nå har vi funnet en formasjon som funker og hvilke spillere som passer hvor. Neste helg er vi klar for seier.

Nesodden – Koll 1 – 9
KFUM – Nesodden 4 -1

Edel Gjervan scoret mot Koll og Lene Johansen mot KFUM.

Legg igjen en kommentar