G19-1: Sesongåpnet med seier

(Foto: Ole Christian Eklund)

Nesoddens juniorlag fikk med seg tre poeng hjem fra Valle Hovin.

Torsdag kveld serieåpnet Nesoddens G19-lag borte mot Vålerenga 2. På forhånd var det knyttet mye spenning til serieåpningen. Nesodden-laget har hatt varierende resultater denne vinteren, og styrkeforholdet mellom lagene i divisjonen er alltid et spenningsmoment uten særlig sammenligningsgrunnlag.

Vålerenga 2 viste seg, som flere kanskje forventet, å være et ikke altfor seriøst fotballag. Det var mye fart og ferdigheter i de unge VIF-guttene, men de spilte samtidig med en veldig flytende formasjon, med varierende vilje til å ta de nødvendige returløpene.

Nesodden slet med skader i både bakover og på midtbanen, og dette førte til at flere spillere spilte i litt uvante posisjoner.

Bortelaget kom best i gang, og etter gode kombinasjoner tok Nesodden ledelsen ved Dino Palos, etter en fin stikker fra Sjur Sæbjørnsen, som for øvrig ble kåret til banens beste spiller av de tilreisende bortesupporterne. Sesongens første scoring var et faktum.

_OCE2166IMPONERTE: Til tross for sin unge alder og sine fysiske utfordringer, beviste Sjur Sæbjørnsen sin rett til en plass på laget ved å bli kåret til dagens beste NIF-spiller.

Det tok ikke veldig langt tid før vertene slo tilbake. Vålerenga kom på en overgang, men Nesodden fikk tilsynelatende kontroll. En rufsete forsvarslinje lot imidlertid hjemmelagets spiss lure offsidelinjen, og etter en støttepasning avsluttet en VIF-spiller i det lengste hjørnet.

Så slo Nesodden tilbake. Vålerenga forsøkte å presse høyt, og da var det bare for Patrick Granås å starte i bakrom. Mats Arntzen, omskolert til midtstopper for anledningen, lempet ballen mot den hurtige spissen. Alene med keeper avsluttet han først på keeper, før han sikret at ballen gikk over streken i det tomme buret.

Dette resultatet stod seg til pause, og ved halv tid fikk juniorguttene beskjed om å sette det tredje målet tidlig. Nesodden hadde veldig god kontroll i den andre omgangen – forsvaret hadde full kontroll på det som måtte komme, og fremover ble det skapt mye sjanser. Det tok likevel litt tid før målet kom. Nesodden fikk et frispark på kanten av sekstenmeteren, og Mats Arntzen fant Per Oscar Eklund med en milimeterpresis pasning. Luftbaronen fra Fagerstrand hadde dermed en enkel jobb med å stige til værs og stange ballen i det lengste hjørnet på karakteristisk vis.

Fem minutter før slutt skapte bortelaget spenning. En corner ble avverget, men Vålerenga kom til avslutning fra spiss vinkel. Keeper Godlien var på ballen, men avslutningen var for hard til at han klarte å forhindre baklengsmål. Dårlig sikt til utgangen av skuddet var angivelig en avgjørende faktor til at ballen fant veien til nettmaskene.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og bortelaget var definitivt nærmere både fire, fem og seks enn hjemmelaget var utlikning. Nesodden har en del å gå på spillemessig, men fikk i hvert fall med seg tre poeng fra første serierunde. Og det er det som vises på tabellen.

Vålerenga 2  2-3 Nesodden

1-0 Dino Palos (Turbo-Sjur)
1-1
2-1
Patrick Granås (Mats Arntzen)
3-1
Per Oscar Eklund (Mats Arntzen)
3-2

Benyttede reserver: Philip Rustad, Øystein Lekve, Aleksander Rosef, Dennis Granås og Walat Koger

Gule kort: Simen Godlien

[team1]

Legg igjen en kommentar