Valset over Kolbotn

REFERAT: Nesodden lekte seg med et meget svakt Kolbotn-lag søndag ettermiddag.

Det er ikke til å stikke under stol at Nesodden har prestert langt under pari denne sesongen. Riktignok har ikke marginene vært snille med Walfridson sine gutter, men poengfangsten så langt er utvilsomt under hva som var forventet på forhånd.

Før søndagens kamp stod imidlertid hjemmelaget med fire poeng på de to siste kampene, og det kunne fort vært seks, hadde det ikke vært for en god dose uflaks og en meget solid Fredrikstad 2-keeper. De fleste var klar over at søndagens motstander, Kolbotn, som kun har plukket med seg ett poeng denne sesongen, skulle være enkel motstand for et lag som ønsker å hevde seg i toppen av tabellen.

Det er imidlertid ingen kamper som er avgjort på forhånd, men Nesodden gjorde sitt beste for å avgjøre kampen tidlig. Etter åtte minutter hadde Nesodden allerede hatt ballen i nettet to ganger, men begge ble annullert, henholdsvis for offside og hands.

Etter ti minutter spilte Ozan Turan en glitrende gjennombruddspasning til Kim Viken, som på iskaldt vis satt ballen i mål med bredsiden av venstrefoten. Fem minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen på en dødball. Christian Davidsen slo inn, og Matias Skindlo dukket opp og fikk ballen i mål.

I de påfølgende tjue minuttene fortsatte Nesodden å dominere voldsomt, men mye unøyaktighet på den siste tredjedelen gjorde at det ikke ble uttelling i form av scoringer. Etter 39 minutter spilte imidlertid Christian Davidsen en fin pasning til midtbanekompis Lars Neerbye Eriksen, som satte inn 3-0 med en kontrollert avslutning. Like før pause økte også Tallak Bright-Taylor ledelsen til 4-0 etter å ha mottatt ballen fra Kim Viken.

Etter hvilen gikk Nesodden rett i strupen på gjestene fra Kolbotn. En for dagen meget glitrende Tallak Bright-Taylor kom ved to anledninger rundt på høyresiden, og begge gangene kunne Kim Viken enkelt sette ballen i mål. Hattrick for sistnevnte, og da stod det 6-0.

Walfridson benyttet anledningen til å gi unge gutter spilletid, og satte innpå både Henrik Lundquist og Patrick Granås. Sistnevnte slet etter sigende med pusten, og måtte gi seg kun 28 minutter etter at han ble byttet inn. Inn kom Dennis Tjernshaugen, og det tok bare tre minutter før venstrebacken spilte ballen til Skindlo, som dro av en mann og satte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

På tampen av kampen fastsatte dagens store spiller, Tallak Bright-Taylor, sluttresultatet til 8-0, etter å ha blitt spilt fri av Jakob Bjøndal. Det løsnet virkelig for Nesodden søndag ettermiddag, og spissene, som har slitt med å finne veien til nettmaskene så langt denne sesongen, viste for alvor at storformen er i anmarsj. Nå står Nesodden med syv poeng på de tre siste kampene – en grunnmur det definitivt kan bygges videre på.

Legg igjen en kommentar