Sterk borteseier til A-laget mot Østsiden

På en av de fineste og varmeste kveldene hittil i år tok Østsiden i mot Nesodden til dyst på Østsiden Stadion mandag 9 juni. Alt var duket for fin fotball, og underlaget var godt. Tett fint gress, fin klippehøyde. Nesodden stilte med følgende lag: Keeper: Glenn Arne Hansen, backfirer: Jacob Bjøndal, Sindre Storhaug, Esben Lien Smith og Mathias Skindlo. På Midtbanen spilte Haaken Munthe-Kaas, Lars Eriksen Neerbye, Christian Davidsen (kaptein), Mathias Berge og Ozam Turan. Helt på topp spilte Tallak Bright-Taylor.

Kampen startet nokså friskt, og allerede etter 2 minutter var Haaken frampå med et skudd fra hjørnet av 16-meteren som Østsidens keeper reddet enkelt. De neste 10 minuttene registrerte vi et lite overtak i banespill til Østsiden, men de produserte lite. Nesodden får muligheter på overganger, og etter 6 minutter fyrer Lars Neerbye av et skudd, men igjen kan Østsidens keeper redde nokså enkelt. Uansett så liker vi det vi ser. Gutter som fyrer av når mulighetene byr seg og det er riktig å forsøke.

Vi registrerer at Nesodden sånn smått kommer bedre inn i kampen, og repertoiret til Nesodden er definitivt større enn Østsidens. Østsiden på sin side bruker svært få trekk før det skal avsluttes. Eller er det fordi de ikke kommer gjennom et godt defensivt organisert Nesodden? Sannsynligvis det siste.

Fra 13 minutter har Nesodden tatt over mye av spillet og etablerer trykk på Østsiden. Og slikt gir overgangsmuligheter. Etter 15 minutter går ballen raskt framover, og en av spissene til Østsiden starter et perfekt løp i rom bak vår stopper, stikkballen fra lag-kompisen er perfekt, avslutningen vanskelig for Glenn Arne – og 0-1. Ergerlig, men ingen av NIF gutta hang med hodet av den grunn. Her så guttene muligheter, det er vi sikre på.

Etter 17 minutter får vi corner. Den heades over fra Mathias Skindlo. Litt mer over ballen og den kunne føket inn under tverrliggeren.
Etter 21 minutter passerer Haaken sin oppasser og leverer et lekkert innlegg til Tallak som banker ballen rett på keeper. Vi noterer en stor sjanse til NIF. Trykket fortsetter…:!

Etter 28 minutter ser det ut til at Østsiden er farlig frampå, men Glenn Arne er påpasselig ute i feltet og snapper ballen foran en Østsiden spiller. Når Østsiden spilleren så forsøkte seg på et ufint triks, da ble det gult kort.

Så skjer det: Etter 33 minutter leverer en tålmodig Esben Smitt en lekker pasning framover til Haaken. Haaken leverer igjen et godt innlegg til Ozam i feltet. Ozam gjør ingen feil og 1-1! Det var fortjent, for nå har Nesodden satt reelt press på motstanderen.

Etter 37 minutter kommer det et innlegg fra høyre som klareres skrått utover mot Nesoddens venstre-back Mathias Skindlo. Skindlo lader og fyrer av årets kanon fra en Nesoddenspiller. Skuddet er dessuten godt plassert, og Østsidens keeper kan intet gjøre. Det smeller herlig i nettmaskene. 2-1 til Nesodden er et faktum, og lagkameratene kommer sikkert til å få høre om dette fra Skindlo en stund framover.

Etter 41 minutter har Nesodden spilt seg raskt opp i angrep, og ballen havner sentralt hos Mathias Berge som med yttersiden av foten vakkert plasserer ballen kontant bak Østsidens keeper. 3-1 til Nesodden. Sterkt, nå har 0-1 blitt snudd til 3-1.

Ved flere anledninger avslører Haaken at han har spilt bandy også, å «gå kjøkkenveien» er et velkjent bandy-begrep. Nå går jo ikke det i fotball, men Haaken som er driblefant tar seg flere ganger inn langs «dørlinja» – og det skaper skikkelig hodebry for stopperne til Østsiden. Ved en anldening tror vi det er få på tribunen som hadde reagert om Haaken hadde fått straffespark.

Lagene går til pause med 3-1 til bortelaget Nesodden.

Vi har ikke skrevet noe særlig om Glenn Arne hittil, men i 2 omgang ble Glenn Arne veldig viktig for Nesodden. Bortsett fra 2-3 reduseringen etter 51 minutter på corner mot, så tar Glenn Arne tak. Han dirigerer i velkjent stil forsvaret foran seg, og han er dyktig på dødballer. Igangsettingen er god. Spesielt registrerte vi en hurtig igangsetting som på 2 trekk havner hos Tallak som spurter fra Østsiden forsvaret. Alene med keeper blir dessverre berøringen for hard når keeper skal rundes. Sjansen renner ut i sanden.

Synd, men vi ser at Tallak gjør en glimrende kamp og vinner de fleste hodeduellene. At han binder opp et par mann er velkjent, og svært få slår Tallak i en løpeduell. Nå viser Østsidens backfirer for alvor at de blir usikre under press. Tallak er meget nær ved å score på slurv i Østsiden forsvaret. En forsvarer klinker ballen i benet til Tallak, men ballen dupper over Østsiden-målet.

I det 66 minutt kjører Østsiden en overgang. Det hele ender med en felling i Nesodden forsvaret, og det er detaljer som vi dessverre ikke fikk med oss. Østsiden jubler, skulle nesten tro de innkasserte scoring da spilleren ble felt. De har glemt at Hansen-i-buret må lures først. Det klarer de ikke! Et tigersprang fra Glenn Arne ned mot høyre stolpe med påfølgende fast grep på kula, det blir fasiten. Det står fortsatt 3-2 til Nesodden.

Rundt 70 minutter skjer det mye rart ute på banen, situasjoner som dommeren har sin fulle hyre med å holde styr på. Og slik varer det til det 77 minutt. Da tar på nytt Haaken «kjøkkenveien», og denne gangen kommer pasningen ut ved 5 meteren til Tallak som påpasselig og enkelt kan sette inn 4-2 til Nesodden.

Til tross for at Østsiden legger om til 3 mann bak og flere framover, så har vår backfirer full kontroll. Vi tar med at Sindre Storhaug har svært mange og gode inngripen i denne kampen, og kjemper som en løve til siste minutt.

Innhopp i denne kampen fikk Mats Dyrseth, Andreas Flakstad Lenvei og Terje Tangen. Sistnevnte tilbake etter lengre skade. Terje kom inn for Mathias Skindlo, Andreas for Haaken og Mats for Ozam. Spillerne kom inn i en fase i kampen der topp innsats var påkrevet. Det ble levert, og vi kan konstatere at byttene var kloke. «Friske ben inn, slitne ben ut» – det var viktig.

Helt til slutt vil vi nevne kaptein Christian Davidsen. Christian som spiller på sentral midtbane har god ballkontroll, og han er flink til å dirigere laget. Valgene han gjør i denne kampen liker vi godt og spillet vris fint ved flere anledninger. Dessuten er Christian flink i «trange situasjoner». Ved sin side har han hardtarbeidene Lars Neerbye og Mathias Berge. Denne trioen skal flere motstandere få bryne seg på.

Når alt kommer til alt så var dette en lagseier. Hele laget jobbet godt, og vi gratulerer Marcus og hans team med en velfortjent 4-2 seier.

Neste hjemmekamp går førstkommende lørdag på Berger Stadion. Motstander er tabell-femmer Kråkerøy. Kampen starter 16:00 og Sportskafeen er åpen. Dette blir moro folkens. Møt opp, gutta er i dytten!

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar