G14-2: Sølv i Bøler Cup

På cup-tur med G14-2!

Fredag 19. og lørdag 20. september deltok G14-2 på Bøler breddecup. Samtlige på G14-2 hadde fått anledning til å melde seg på, og alle som var med har spilt en eller flere/alle kamper for laget i løpet av sesongen.

Vi spilte vår første kamp fredag kveld mot Haugerud, en motstander som vi ikke har mye kjennskap til. Vi gikk ut med høyt press, og tok umiddelbart tak i kampen. Vi angrep som en stor bølge, og før det var gått 10 minutter hadde Noah, Jørgen og Enrique scoret et mål hver. Emil (2) og Henrik puttet de siste minuttene av omgangen, og vi gikk til pause med 6-0 ledelse.

Det ble vanskelig å holde konsentrasjonen oppe i 2. omgang, og vi klarte ikke å spille som et samlet lag. Det ble for mange som ville score, og det fine spillet fra 1. omgang så vi ikke like mye til. Henrik var imidlertid frempå og scoret to ganger, men vi lot også Haugerud redusere to ganger, så dermed endte det 8-2 til oss. Uansett en god start på cupen.

Lørdag morgen var vi igjen på plass, og motstander denne gang var Rustad. Vi forventet en jevn kamp, men gutta våre ville det annerledes. Preben og Emil scoret etter 6 og 7 minutter, og vi var tilbake med det gode spillet fra 1. omgang på fredag. Rustad reduserte imidlertid før pause, og ny spenning i kampen.

Det virket som om gutta hadde bestemt seg for at de ville til finalen, for etter pause var Enrique tidlig frempå med et lurt skudd, og 3-1 til oss. Så fikk vi straffe, som Carl plasserte kontant i mål ved keepers høyre stolperot. En stund etter var Noah på farten med en fin scoring, før Preben avsluttet våre scoringer midtveis i 2. omgang. Da gjorde det ikke noe at Rustad reduserte, når det endte med 6-2 til oss. Dagens flotteste angrep: Langpasningen fra Enrique ut til Emil på høyre kant, Emil slo en knallhard markkryper inn i feltet til Preben, som lurte som ei gjedde i sivet, og scoret sikkertJ

I siste kamp i gruppespillet møtte vi arrangørlaget Bøler. Rustad og Haugerud hadde varslet oss om at Bøler hadde gjemt sine beste spillere til møtet med oss. Samtidig hadde vi slitne spillere som trengte hvile. Dermed ble det flere av gutta som måtte spille i litt uvante posisjoner. Bøler fikk en tidlig scoring, og ga seg ikke før det stod 4-0 til pause. Noah reduserte tidlig i 2 omgang, men vi ble trykket bakover, og tapte til slutt 8-1. Kan vel også slå fast at de fleste dommeravgjørelsene gikk i vår disfavør, og vi måtte tåle et par gule kort og 5 minutters utvisninger, som synes veldig strengt idømt. Mange av våre var frustrerte over Bølers bruk av 1. lagsspillere, og ga tydelig uttrykk for dette overfor Bøler-trenerne, som viste til at de hadde tatt ut 20 spillere, fra både 1. og 2. laget sitt. Det var lite vi kunne gjøre med dette, men litt merkelig å arrangere en breddecup når arrangørlagets breddelag i 3. divisjon spilte seriekamp mellom gruppespillet og finalen.

Siden det var 4 timer frem til finalen, fikk gutta beskjed om å få i seg nok mat og drikke, samt hvile seg godt. Hyggelig å se at våre gutter fant tonen med greie Haugerud-spillere. Det er en sosial gjeng å dra på tur medJ

Til finalen ble gutta satt i sine vante posisjoner, og vi startet i en 4-5-1 formasjon. Vi jobbet beinhardt over hele banen, og Bøler-gutta syntes å være litt preget av at det var finale. Vi følte at vi ikke hadde noe å tape, og på en corner var Filip sist på ballen, og 1-0 til oss. Bøler utlignet litt senere til 1-1, som også ble pauseresultatet. De gikk opp til 2-1 i 2. omgang, og syntes sikre på seier, men vi ville det annerledes. På en flott stikker kom Emil alene med keeper, og gjorde ingen feil. Dessverre scoret Bøler kort tid etterpå etter et feilaktig idømt frispark i farlig posisjon, og denne gangen klarte vi ikke å utligne, til tross for stor innsats og gode muligheter. Bøler-gutta jublet som om de hadde vunnet VM-gull, mens våre spillere deppet over tapet. Alltid skuffende å tape en finale, men makan til innsats som gutta viste i denne kampen skal man lete lenge etter. Laginnsatsen og spillet var på topp, og det ble ikke så verst å ta med seg ei skikkelig «bøtte» hjem etter 2. plassen. Pokalen kan om kort tid beundres i NIF-husetJ

Til slutt:

Med Aziz ute med vond finger, stilte Ask på 2001 opp som keeper på fredag kveld. Lørdag var Sebastian (2002) vår solide sisteskanse, og vi retter en stor takk til begge to for at de stilte opp.

En stor takk også til dere foreldre/søsken som kjørte og fulgte laget disse to dagene. Vi er heldige som har de ivrigste foreldrene i hele NIFJ

Jeg vil også takke gutta for to fine cup-dager. Selv om de er noen skikkelige pratmakere (!), så viser de en utrolig evne til omstilling når det virkelig gjelder. Vi har lange perioder med strålende spill, og Rustad skrøt av at vi spillemessig var langt bedre utviklet enn dem. Vi bruker bredden når vi kan, og med raske spillere på topp, ble det mange gjennomløpninger i midten, som skapte sjanser og mål. Stå på videre alle sammen!

Legg igjen en kommentar