Poengfangsten fortsetter!

BERGER STADION (Nesodden 4-3 Fredrikstad 2): Kim Viken med to mål og en målgivende i kampen mot Fredrikstads rekrutter.

Av Mathias Bjerkan – Foto: Casper de Capua

Nest siste plasserte Nesodden, i desperat poengnød, tok imot rekruttlaget til Fredrikstad på Berger Stadion denne mandagskvelden – en kamp som bydde på masse underholdning for tilskuerne.

Det var tydelig at Nesodden hadde en ‘gameplan’ fra start som var å ha masse truck og vinne duellene ute på banen. Dette førte til at de hvitkledde hadde et solid initiativ de første 15 minuttene. Og fem minutter senere, så sto to rutinerte karer frem. Matias Skindlo slår en strøken ball hvor Kim Viken har gjort seg ledig på bakre stolpe, og setter inn 1-0. Dette ga en ekstra ‘boost’ til hjemmelaget, og de fortsatte i samme spor som de hadde gjort tidligere i kampen. Gjestene virket ukomfortable med det som skjedde, og det hadde de all grunn til, for i det 29. minuttet vartet Nesodden opp med enda et angrep. Martin Grime, som står på utsiden av 16-meteren, får ballen fra venstresiden og finner Christian Davidsen på et medløp. Han fyrer av skuddet fra drøyt 16-meter, som er utagbart for sisteskansen hos Fredrikstad.
Nå som Nesodden er oppe i 2-0, så skulle de bare roe det ned til pause. Men sånn funket det ikke. For minutter senere, så får en Fredrikstad-spiller et drømmetreff han sent vil glemme. Ballen kommer sprettende ut fra feltet, og han tar ballen på brystet før han på halv-volley lemper ballen i en bue som ender bak en sjanseløs Mathias Møller. Da fikk laget fra Østfold en vitamininnsprøytning, og tar fullstendig kontroll over kampen.
Likevel, så har Nesodden en juvel av en målscorer på topp. Rett før pause, nærmere sagt i det 44. minutt, så er det et innlegg fra Martin Grime som treffer denne juvelen, nemlig Viken, på bakre stolpe. På første touchet setter han ballen kontant i kassa. Så helt ut av det blå, går Nesodden til garderoben med 3-1, etter stor dominans fra Fredrikstad minuttene i forkant.

De siste 45 åpnet rolig, det var lavt balltempo, noe som Nesodden var fornøyde med. Likevel, så kom FFK på noen visitter her og der. Tross disse visittene, så gikk Nesodden opp i 4-1. Og det var kapteinen som sto frem. Kim Viken blir spilt gjennom, og kunne skutt selv, men velger å servere en ‘douche’-pasning (for alle FIFA-entusiaster…) til en enda bedre plassert Davidsen, som enkelt kan sette inn ballen i nettet. 4-1. Drøyt 20 minutter igjen. Dette kunne ikke gå galt, tenkte nok de fleste tilskuerne på Berger Stadion.
Tallet 74 vil nok Jan Axel Skonnerud aldri glemme, for i det 74. minuttet klarer han å smelle til i treverket fra langt hold, før han i det samme minuttet klarer å lage straffe, av det billige slaget, til gjestene. De takker og bukker, og reduserer til 4-2. Da fikk FFK blod på tann, og hadde en mer offensiv stil. Dette ga rom for vertene å kontre i. Og 98-modellen, Markus Færevik, som er en av de raskeste 17-åringene på norsk jord gjorde at Nesodden skapte flere farligheter da de tok kontringene. Gjentatte ganger fikk gjestenes forsvar trøbbel da Markus satte fart.
På overtid, så fikk Fredrikstad betalt for sin offensive stil, og reduserte til 4-3 etter en retur på et frispark. Men det ebbet ut i 4-3, og Nesodden endte opp med 3 viktige poeng. 3 poeng som kan sørge for fornyet 3. divisjonsspill kommende sesong!

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar