Kan GH-effekten overgå «det umulige»?

Lørdag 29. august spiller Nesodden hjemme mot topplaget Kråkerøy. Under ledelse av Geir Harald «GH» Smith har A-laget gått fra å være et bunnlag til å faktisk være et lag som hører hjemme «der oppe», men kan Nesodden slå formlaget Kråkerøy?

Kråkerøy er et meget sterkt lag, og en tilnærmet umulig oppgave å skulle overliste. Laget slo Nesodden 4-1 i vårkampen, og nå skal de utfordre halvøyalaget vårt på Berger stadion. Med seg i de siste tre kampene har de med seg 18 scorede mål, og kun 4 innslupne. Follo 2 tapte hele 10-0, mens Grorud 2 i forrige kamp tapte 5-0 mot Kråkerøy.

«Statistisk den beste treneren de siste fire sesongene»
Geir Harald Smith har ledet Nesodden kun i fire seriekamper etter han tok over treneransvaret i sommer, men på den korte tiden har han likevel levert de beste resultatene statistisk sett siden 2012-sesongen. Selv da tok ikke A-laget like mye poeng.

Tallenes tale (beste oppnådde resultater er uthevet):

2012 (2. divisjon):
På 26 kamper tok NIF i snitt per kamp 1,31 poeng, scoret 1,54 mål og slapp inn 1,81 mål.
2013 (2. divisjon):
På 26 kamper tok NIF i snitt per kamp 0,54 poeng, scoret 0,88 mål og slapp inn 2,81 mål.
2014 (3. divisjon):
På 26 kamper tok NIF i snitt per kamp 1,27 poeng, scoret 1,96 mål og slapp inn 2,0 mål.
2015 (3. divisjon – før Geir Harald Smith tok over):
På 11 kamper tok NIF i snitt per kamp 0,73 poeng, scoret 2,36 mål og slapp inn 3,73 mål.
2015 (3. divisjon – etter Geir Harald Smith tok over):
På 4 kamper tok NIF i snitt per kamp 1,75 poeng, scoret 2,75 mål og slapp inn 2,5 mål.

Selvfølgelig, det er forskjell på divisjonsnivå, motstandere, tilgjengelig tropp og økonomi, og GH har kun ledet laget i fire kamper, men det er ingen tvil om at vår hovedtrener har en utfordrende oppgave, og derfor velger undertegnede å kalle det for «GH-effekten». Nesodden har snudd, de begynner å se ut som et lag som fortjener å bli i 3. divisjon, og de er gode nok til å vært høyere på tabellen, men det er lite igjen av sesongen, og nedrykksspøkelset er der fremdeles.

Sees vi på Berger stadion kl. 16?

Leave a comment