G15-1: Overkjøring fra start til slutt

NIF 9-0 Bøler

Etter uavgjort mot Oppegård og et stygt tap mot Skeid var det en revansjelysten gjeng som var klare for å vise seg fra sin beste side på Berger søndag kveld. 

Vi følger kampplan og går ut i hundre fra start av. Allerede etter 2 minutter skal vi få betalt for vårt høye press, da vi presser frem feil i det oppbyggende spillet til Bøler og August enkelt triller inn 1-0 fra kort hold. Vi dominerer fullstendig i banespillet og spiller god ballbesittende fotball som gjør at Bøler blir løpende i mellom. Samtidig er vi flinke i gjenvinningspresset vårt, hvor vi er tidlig i press på ballfører og tar ut spillpunkter ved hjelp av god offensiv markering. Det fører til at Bøler ikke får noen gode overgangsmuligheter, da vi nekter dem både tid og rom.

Etter 13 minutter legger Joakim på til 2-0 etter en godt slått dødball av Anders. 3 minutter seinere er Joakim på plass igjen og stillinga er 3-0 etter en veldig frisk åpning. Vi fortsetter å male på og skaper flere store sjanser. Det skal riktignok en dødball til fra Anders før 4-0 sitter, denne gangen ved August som scorer sitt andre mål for kvelden. De siste 10 minuttene av 1.omgang blir vi litt for hissige på vanskelig gjennombruddsforsøk og etablerer ikke spill på Bøler sin halvdel i stor nok grad.

I pausen blir vi enig om at vi i større grad kan etablere spill på deres halvdel oftere, samtidig som vi kan hvile mer med ball i perioder, så vi kan opprettholde det høye presset vårt.  

Vi gjør som vi har blitt enig om og fortsetter i det samme sporet som i den 1.omgangen. Etter 5 minutt av 2.omgang setter Alex inn 5-0 etter et velplassert skudd. 3 minutter seinere er Johan på farten og skaffe straffe, som Håvard setter sikkert og det står 6-0. Vi dominerer totalt og spiller tidvis veldig fin fotball i denne perioden, hvor vi bygger overtall, setter opp kombinasjoner og alt går raskt på få touch og med stor bevegelse. Etter 15 minutter av den 2.omgangen kommer kampens angrep, hvor vi etter flere trekk spiller fri Håvard i mellomrom, som elegant vipper den igjennom til Tom som kommer på et godt timet løp, han pirker ballen forbi keeper og ned i hjørnet. Vakker fotball!

Etter ca halvspilt 2.omgang sender Birk i vei en kanonkule som fyker inn bak en forfjamset Bøler-keeper.  5 minutter senere er Birk frampå igjen og vi går opp til 9-0 til tross for at vi spiller med 10 mann, etter at Johan ble litt vel ivrig med en klassisk sklitakling og fikk gult kort. I den perioden er vi flinke til å holde på ball og ikke gi bort noen farlig brudd, som viser at vi også kan spille med smartness og hvile med ball i laget når det trengs. Kampen ebber ut og sluttresultatet blir 9-0. Sesongens første hjemmeseier og i tillegg uten baklengs for første gang i år!

Dette var en bunnsolid gjennomføring som et lag. Fra Julian i mål som ikke får et eneste skudd på seg, men som sprer trygghet bak og løser alle situasjoner med ball i beina strålende. Backfireren løser den offensive markeringa veldig bra, da vi gang på gang bryter foran og er tett oppe i feilvendte spillere. I tillegg har vi gode sikringsforhold og kommunikasjon der bak, som gjør at vi ikke slipper til noe som helst. Sentralt på midtbanen løpes det mye og smart, i tillegg at vi er rolige med ball i beina og gjør mange gode valg. Den fremre 4’rn jobber sokkene av seg i det høye presset og vinner ball gang på gang i gunstige situasjoner. Samtidig som vi er flinke til å true ulike rom, sette opp overtallsituasjoner og skape gode gjennombrudd. I tillegg gjør de som kommer inn ett positivt inntrykk og er med på å opprettholde vårt gode spill og trykk på motstander hele kampen ut.

Nå gjelder det bare å bygge videre på denne prestasjonen og utvikle vårt eget spill i enda større grad fremover, da vi garantert møter mye tøffere motstand!

Legg igjen en kommentar