MSA: Smith fornøyd med ny assistent!

Nesodden utvidet nylig trenerteamet rundt a-laget og vår hovedtrener Geir Harald Smith er storfornøyd med det nye tilskuddet.

– Jeg kjenner jo Henrik Solberg veldig godt etter å ha hatt han som spiller i fem sesonger i Ullern, i tillegg så jobbet vi sammen som trenere for et av ungdomskullene der. Så jeg vet at han kan bidra med veldig mye, han kjenner veldig godt til hvordan jeg jobber, og måten jeg ønsker at vi skal spille fotball på. Noe av det som blir mest nyttig er det å få inn et par øyne som kanskje ser etter andre ting enn det jeg gjør, men også ser annerledes på ting, og jeg tror at i Solberg så får jeg en meget viktig sparringspartner. Det er lett å gå seg litt blind når man er alene på feltet hele tiden, så det skal bli godt å være to på treninger, men også under kamper, forteller hovedtreneren til nesoddenfotball.no.

Dyktig på det mellommenneskelige planet
Henrik Solberg har allerede rukket å være med i trenerteamet i de to siste a-kampene siden signeringen og har dermed fått en god kjennskap til a-laget, men tittelen «assistent» er ikke hovedtreneren helt fornøyd med.
– Nå skal vi bruke ordet assistent mindre og heller kalle oss et team, for med denne ansettelsen har vi fått inn en person jeg stoler 100 % på fotballfaglig. Som trener har Solberg kvaliteter spesielt knyttet opp til det defensive, men han har også en meget god forståelse av hvordan vi ønsker å fremstå som lag og det kommer nyttig med. Han vet også hva som kreves for å lykkes på nivåene som er over det vi spiller på i dag, og han er dyktig på det mellommenneskelige planet som gjør at jeg tror at enkeltspillere kan dra veldig stor nytte av hans kompetanse. Solberg har også alltid vært en 100 % spiller selv så han kan bety mye når det gjelder å holde trøkket oppe på ting.

Art_header_Solberg_Smith

På spørsmål om signeringen vil endre noe av opplegget rundt treningene svarer hovedtreneren både ja og nei. Geir Harald Smith presiserer at de skal gjøre veldig mye av det samme som de har gjort hele veien, men ansettelsen av Solberg gir laget flere muligheter.
– Det vil gi oss muligheten til å dele treningene mer, vi vil kunne jobbe mer rollespesifikt og jobbe i mindre grupper på trening. Det vil også gi oss muligheten til mye tettere oppfølging når vi nå er to stykker som kan komme med tilbakemeldinger til spillerne. Under taktiske øvelser og spill sekvenser så vil vi kunne ha fokus på flere ting fordi vi nå er to som holder tak i ting.

– Du virker veldig fornøyd med signeringen?
– Det er det ingen tvil om, jeg hadde jo unnet Solberg å få spille noen sesonger i 2. divisjon med Ullern, men siden en skade satte en stopper for det så er jeg veldig fornøyd med at han takket ja til tilbudet vårt. Det gir meg en trygghet å ha noen jeg stoler på, også vet jeg jo at jeg ikke alltid er den letteste å samarbeide med og vil ha ting på min måte. Med Solberg så får jeg en som jeg vet «tåler» hvordan jeg er og som i tillegg har ryggrad nok til å ta fightene med meg når det koker litt. Så ja jeg er veldig fornøyd, avslutter Geir Harald Smith til nesoddenfotball.no.

Legg igjen en kommentar