Tilbake på vinnersporet

SAMSUNG CSC

Msa gjestet tirsdag kveld Haraløkka kunstgress hvor Fortuna Oslo var vertskap, og etter en treg start så skrudde Nesodden seg på i 2. omgang og mål av Ole Kristian Grime 2, Jacob Bjøndal og Magnus Fagernes sørget for at alle poengene ble med hjem til halvøya.

1. Omgang
Det ble en treg start på kampen mot Fortuna, hjemmelaget var fornøyd med å ligge i en 4-5-1 formasjon langt inn på egen halvdel og satse på overganger. Mens Nesodden virket ikke å ha noe hast med å flytte verken bena eller ballen fort nok i innledningen på kampen. At Fortuna kunne være farlige på kontringer og dødball viste de frem etter 15 min da de fikk kampens første sjanse etter en corner som oppsto etter en overgang, men dagens nif keeper Andreas Håskjold ( Som trakk på seg hanskene for første gang siden siste seriekamp i fjord for å hjelpe et Nesodden lag i keeperkrise, alle 3 keeperne i A-stallen var i dag ute med skade eller sykdom ) reddet greit. Etter 22 minutter kom Nesodden sin første store sjanse men Joachim Fjørtoft Lien fikk forsøket stoppet av Fortuna sin meget gode sisteskanse. I denne perioden begynte Nesodden og få noe bedre tak på kampen uten at det ble de store farlighetene, mye ballinnehav men for liten bevegelse og bestemthet på siste 3 del gjorde at det ikke skjedde mye foran mål. Så etter 30 minutter bestemmer Nesodden seg for ganske umotivert å gi bort ballen ved midtstreken og 5 sekunder senere måtte Håskjold kapitulere og Fortuna ledet 1-0. Det virket som om dette vekket halvøylaget for de neste par minuttene skapte man raskt noen halvfarligheter og i det 36 minutt så trodde alle at Esben Smith hadde utlignet men en fantastisk redning av Jonas Sehli i Fortuna målet hindret skåring. Men etter 43 minutter så måtte Sehli plukke ballen ut av nettet, Ole Kristian Grime sår et godt korridorfrispark som Fjørtoft Lien stusser videre og Jacob Bjøndal setter i mål ( minnet mistenkelig om offside ).

2. omgang
De første 30 minuttene av omgangen tilhører helt og holdent Nesodden, og etter 48 minutter kommer omgangens første sjanse. Etter 52 minutter så får Nesodden straffe som Ole Kristian Grime setter sikkert i mål. Dette gjentar seg i det 63 minutt hvor Nesodden blir tildelt et noe billig straffespark. Nesodden fortsetter og produsere sjanser på løpende bånd og kunne i denne perioden skåret flere mål med litt større nøyaktighet foran mål. Etter 70 minutter spiller Esben Smith gjennom Magnus Fagernes som øker til 4-1. Etter dette så virket det som om Nesodden gutta følte de hadde gjort nok, for selv om Esben Smith burde økt til 5-1 så skaper Fortuna 2 store sjanser som ender i skudd like utenfor og et frispark som Håskjold så vidt får slått i tverleggeren. Etter 80 minutter så blåser dommeren straffe til Fortuna og hvis man kan si at Nesodden sin straffe nr 2 var av det billige slaget så var dette bare en avgjørelse som var riv rav ruskende FEIL. Håskjold redder straffen men Fortuna setter returen og det står 4-2 med 10 minutter igjen og spille. Da skjønner Nesodden spillerne alvoret og de siste 10 minuttene så har man full kontroll og dreper kampen med ballen i laget, og man skaper også et par store sjanser til.

2 omgang er godkjent
Trener GH Smith oppsummerte kampen som følger til Nesodden fotball.no » Det er en svak 1 omgang fra vår side, det er slitsomt og måtte bryte ned et lag som ligger så lavt, og de får jo et gratis mål og blir jo da enda sterkere i troa på at kampplanen deres skal fungere, vi må rett å slett slutte og gi bort sånne mål, også må vi lære oss at når vi ikke flytter ballen og bena nok så kan de fleste lag gi oss trøbbel. Det er godt å se at vi tar oss sammen og kjører over dem de første 30 i 2.omgang, selv om det ikke er den beste omgangen vi har spilt i år så må vi si at 2.omgang er godkjent»

Vi takker Fortuna og dommerne for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen. Neste kamp for Msa nå er toppoppgjøret borte mot serieleder kfum tirsdag 14 juni. Men før den tid skal forhåpentligvis msb ta 3 poeng i rekrutt kampen som spilles førstkommende torsdag klokken 2015 på berger kgb.

Nesodden stilte følgende lag:
Andreas Håskjold, Jacob Bjøndal, Jan Axel Skonnord, Dennis Tjernshaugen, Oscar Halvorsen, Ole Kristian Grime (K) Henrik Lundquvist ( Thomas Størmer 75 ) Sjur Sæbjørnsen, Joachim F. Lien ( Markus Færvik 67 ) Esben Smith, Magnus Fagernes

Dagens Nesodden gutt:
Ole Kristian Grime viste i denne kampen at formen er i anmarsj, sikker på begge straffene flere gode dødballer + at han vinner alt av hodedueller på midten. Dette og generelt solid innsats både med og uten ball gjør at Grime kan smykke seg med tittelen dagens nesodden gutt

Legg igjen en kommentar