G14-2: Avsluttet sesongen med seier og clean sheet!

Holmlia 2 – Nesodden2 0 – 2

Sesongens siste kamp ble spilt i høstmørket med flombelyst Lusetjern KG, i kraftig vind. Dette ble en kamp mellom Nesoddens gutter og Holmlias spiller nr. 14 som med enorme fysikk og fart skulle sette våre gutter på prøve. Vi kom til kampen med en bevissthet om at Holmlia ville forsøke og gå ut med høyt press og etterlate seg et stort bakrom. Med dette så lå alt til rette for en åpen og morsom kamp mot tabellnaboen.

Som antatt så starter kampen fartsfylt og Holmlia kommer gjennom til sin første store sjanse etter 2 min. Vi triller ball og har stort sett full kontroll på midtbanen. Vi spiller tålmodig og gått og får det bakrommet vi trenger for å spille oss igjennom og etter 5 min så kommer det et flott gjennomspill fra Nico til Martin som dessverre stryker venstre stolpe. Holmlia stormer direkte i angrep og Fredrik rydder sikkert opp med å gå i kroppen på Holmlias spiller nr. 14. Martin blir igjen spilt fri etter 9 min på 14 meter, men får ikke ballen innenfor stengene. Etter 12 minutters spill kommer endelig målet som skulle roe nervene i støtteapparatet. Markus har ballen nede på dødlinja rett innenfor 16 meteren og får kranglet den med seg på mystisk vis før den endelig havner i bena til Martin som får avsluttet i nota. Vi på sidelinjen konkluderer med at dette går inn i kategorien for et ordentlig arbeidsmål. To minutter senere så spiller Elias fri Nico som spiller videre over på Martin som får avsluttet uten tellende resultat. I denne perioden er Holmlia på hælene og vi står opp og vinner ballen og får overganger på Holmlia. Nico går gjennom på høyre siden etter en klarering fra Seb og kommer til avslutning. Holmlia gjør noen bytter og legger seg litt bakpå. Forsvars fireren vår triller ballen frem og tilbake med keeper og med en Holmlia spiller som løper i mellom og Fredrik tar seg en pause med foten oppå kula og alle står og ser på. Det er ikke vi som ligger under og Holmlia må komme ut for å presse oss. Nå begynner virkelig spiller nr 14 og bli lei og tar ansvar for Holmlia. Dette medfører at vi får litt mer å jobbe med uten at det blir kjempe farlig da Jonathan taktisk bruker farten sin til å ta korteste vei hjem og Lukas leder han riktig utfra farlig sone. Dette medfører at vi heletiden er i balanse bak. Nr 14 er en skudd glad fyr som har en tendens til å skulle drible på tvers langs sekstenmeter streken og der ligger vi med Radu, Fredrik, Markus og Josh og nekter skuddmulighetene. I det 29 minutt våkner vi til igjen og Martin kommer til en kjempe sjanse som dessverre går utenfor. Omgangens største sjanse uten uttelling står Nr. 14 for som dribler av 4 gutter og på 3 meter og skrått hold smeller til som Seb får en hånd på og returen ender på 5 meteren som blir klarert etter litt klabb og babb. Vi går til pause med en litt underlig følelse av at vi er det klart beste laget, men Holmlia er like farlige som oss foran mål.

I pausen så snakker vi om å forsøke å trekke ut forsvaret deres ennå lenger ut slik at vi ikke ligger på offsidelinjen til Holmlia. Det gjør vi men når du starter 2 meter på egen banehalvdel og får offside så blir det litt vanskelig. Dommeren er ellers god så vi får legge dette på lysforholdene. Vi får satt et visst press på Holmlia fra start av og Elias for en dårlig klarering i fanget på 20 meter og får skyte upresset fra 16 meter, men ballen går over. Nå kjører vi kampen og vi får nå mere og mere rom ute på høyrekanten med Arnold og Philip B som kommer seg gjennom på høyresiden og cornerne blir det en del av før nr 14 setter i gang et raid fra egen 16 meter og løper fra alt og alle med ballen i beina og avslutter alene med en meget våken Seb som kommer ut og gjør vinkelen vanskelig så han blåser ballen langt utenfor. Når kommer sjansene på løpende bånd de neste minuttene og det er nr 14 som skaper dem og vi vet at han ikke spiller ballen videre så ofte så her er det bare og komme seg oppi og gå i kroppen noe vi gjør der ute med forsvarsrekka vår. Seb blir satt på en virkelig prøve da han er på vei mot venstre og skudde kommer til høyre for ham hvor han ligger langflat og får høyre hånda på ballen. I det 48 minutt så kommer vi til vår neste farlighet etter at nr. 14 har blitt litt sliten og vi har spilt Holmlia lavere. Nico mottar ballen feilvent inne i 16 meteren og blir felt bakfra. Straffe blir tildelt oss og Holmlia får det gul kortet. Seb får muligheten fra krittmerke og setter ballen kontant inn bak keeper og vi har nå en 0-2 ledelse. Vi har totaldominans de neste ti minuttene uten at vi får de store sjansene og begynner og bli slitene. Nr 14 har ligget litt bak i banen og demmet opp for vårt overtak, men finner ut at nok får vær nok og setter sitt preg på kampen igjen og fyrer av et skudd som Seb ligger langflat i lufta med bedre strek enn Thorstvedt hadde på det ikoniske bilde fra VG. Rett og slett en feberredning for TV. Nå får Lukas den herlige kommentaren fra Holmlias kantspiller «han keeperen deres er som en fuckings Spider-Man»
De siste minuttene handler om heroisk forsvars spill, nr 14 og Seb. Holmlia kommer rundt på deres høyre side og avslutter i stolpen returen går ut på deres venstre side og hvem er der og redder? For den som skulle være i tvil så har en utspillt keeper klart å komme over på andre siden og tar jammen den også. Det hører med til historien at vi faktisk var veldig gode i forsvars jobben og alle leverte det lille ekstra i forhold til å kunne dra hjem seieren borte på Holmlia i går. Totalt sett var vi et bedre fotball lag enn Holmlia, men det noen ganger sånn at individuelle ferdigheter avgjør en match, men heldigvis viste kolletive Nesodden 2 seg som det beste laget.

tohstvedt-jpg

Legg igjen en kommentar