Ungdomsrapport uke 4 ( Oppdatert )

Det var kun 2 kull på ungdomssiden som var i aksjon i helgen. G 14 som hadde kamp både med lag 1 og 2 mot Drøbak Frogn og G 15 som hadde tatt turen til Sarpsborg for å møte Sarpsborg fk. Det ble dessverre tap for alle lagene som var i aksjon, men allerede kommende helg er det nye muligheter, da alle kullene på guttesiden skal spille bdo cup inne i Mosshallen.

Her er en kort oppsummering av helgens kamper :

G-19-2 – Hafslund 3-1 (2-1)

Håkon Hake Steffensen om kampen:

Søndag 29. januar spilte Jr2 årets første treningskamp. Et ungt Jr2-lag med første- og andreårs juniorspillere møtte et meget robust Hafslund-lag, som også hadde med seg overårige 97-spillere.
Vi tok raskt tak i kampen, og satte trykk på Hafslunds bakre firer. Ballen gikk hurtig mellom løpsvillige Nesodden-spillere, og etter flere muligheter og cornere måtte Hafslund ty til ulovlige midler for å stoppe Saad i feltet. Markus var sikker fra 11-meteren, og fortjent ledelse til oss halvveis i første omgang. Vi fortsatte trykket, og Emil herjet på høyrekanten. Han vant en duell utenfor 16-meteren, og Jørgen var påpasselig frempå og scoret. 10 minutter før pause hadde vi en unødvendig feilpasning på Hafslunds banehalvdel, og de kontret inn en redusering.
I pausen var det ikke nødvendig med store justeringer, og gutta fortsatte 2. omgang med høyt tempo og fine kombinasjoner. Fridtjof G satte stor fart på høyrekanten, og kom seg med nød og neppe forbi en høytflyvende midtstopper. Fra dødlinja gikk ballen etter boka ut 45 grader, der Vetle var på plass og scoret sikkert. Store og etterhvert slitne Hafslund-spillere kom stadig for sent inn i taklingene, og vi var heldige som slapp unna skader. Gutta opprettholdt det høye tempoet, ballen gikk raskt i lengderetningen, og mange spillere kom på løp når anledningen bød seg. Vi var nærmere 5-1 enn Hafslund var 3-2, så det ble en veldig positiv kamp for et nykomponert og ungt Jr2-lag. Foruten angrepsspillet synes jeg at gutta jobbet godt når vi mistet ballen, og viljen var stor i gjenvinningsfasen.

 

G14-2 – Drøbak Frogn 2 5-6 (4-0)

Trener Bjørnar Heggdal om kampen:

Etter litt bomkjøring av noen var endelig disse spillerne klare til kamp: Emil ,Erlend, Eirik R W, Magnus N, Stephen, Gaute, Nickolay, Johannes G K, Lucas, Awer, Simen K, Christian A, Martin M T, Mathias og Kasper R H. 

Spenningen var stor, spesielt blant de voksne, ville guttene greie overgangen til 11er fotball? Vi startet med en 4-2-3-1 formasjon, takket være Fifa 17 forstod alle spillerne hva dette betydde. Hovedfokuset var å bli kjent med det å spille på stor bane, i tillegg at alle skulle tørre å holde på ballen til en hadde noen å spille til.

Dette greide de tilgangs! I første omgang var guttene meget gode: Vant ballene på midten, spilte raskt i lengderetning, gode løp og pasninger! Da dommeren blåste til pause ledet vi 4-0 etter tre skåringer av Awer og ett av Kasper R H.Kampen endret totalt karakter i 2. omgang. Vi gikk opp til 5-0 da Eirik R W puttet, men da var det også slutt! Vi begynte nå å bli slitne og greide verken å følge løp eller å gå på løp. I tillegg traff vi heller ikke på pasningene. Sluttresultat tap 6-5.

Likevel er vi meget fornøyde, vi viste at vi behersker 11er og full bane. Vi trenger mer utholdenhet i kamp.

 

G14-1 – Drøbak Frogn 1 2-3 (1-2)

Mål: Kim Erik Johansson, Noa Risberg

Trener Geir Harald Smith:

Kampen viser oss at vi har tydelige ting å jobbe med når det gjelder å holde høy intensitet i spillet vår både offensivt og defensivt.

I første omg så går det rett å slett litt for fort for oss, og vi klarer ikke å komme oppi defensivt og Drøbak får hele tiden litt for god tid med ballen. Vi må bli mye flinkere til å gå tidligere i press, vi ble stort sett stående og vente til motstanderen mottok ballen før vi flyttet oppi, og da slapp teknisk gode dfi spillere unna gang på gang uten at vi fikk tak i de og vi ble løpende for mye imellom. Der det gikk for sakte med oss i presset når dfi hadde ballen, gikk det også altfor sakte med oss når vi selv hadde ballen. Vi må orientere oss mye bedre før vi mottar ball ( det er for sent å begynne å lete etter medspiller når vi får kula ). Det var gjennom 1 omgangen også alt for få samtidige bevegelser, også her handler det om å være i forkant. Det holder ikke å begynne å løpe når ballen blir slått til oss, vi må bevege oss før det og bli spillbare, det holder heller ikke at en og en beveger seg ( vi må ha flere bevegelser som går samtidig ) skal vi klare å spille ut lag som presser så høyt og aggressivt som Drøbak gjorde.

Vi fikk tatt bra tak i disse tingene ved pause og fremstår som et mye bedre lag i 2 omg, det er gøy å se at gutta klarer å ta til seg informasjon i pausen og justere seg i løpet av kampen. Vi var flinkere til å gå tidlig i press og hadde mye flere spill punkter rundt ballen enn hva vi klarte å ha i den første omgangen. Da ble også kampbildet helt annerledes, der vi i 1 omg ble spilt lave av dfi vant vi nå ofte ballen høyt og kunne starte angrepene fra høyt i banen. Vi fikk også flere gode etableringer på off halvdel grunnet at vi vant ballen i gunstige posisjoner. Der dfi var det klart beste laget i første omgang så var vi hakket bedre enn de i 2 omgang. Alt i alt en god gjennomkjøring mot god motstand og et resultat som danner et riktig bilde av kampen.

 

G15-1 – Sarpsborg fk 1  0-1 (0-1)

Trener Tom Rune Fagernes

Kort sagt et unødvendig tap i en kamp vi bør vinne. Vi har nok sjanser til å gå til pause med solid ledelse men vi er både udyktige og uheldige foran mål. Vi må bli mye tøffere i de avgjørende situasjonene, det er litt for tafatt over hele linja kampen gjennom. Målet imot kommer etter et uheldig balltap i den bakre 4`eren når man skal spille seg ut.

Det ligner litt for mye på kampen vi spilte for 2 uker siden mot Torp, det virker som om motstanderen vil mer enn oss og er mer på hugget. Den intensiteten vi har klart å få inn på trening den siste måneden er fraværende når vi nå spiller kamper og det må vi få gjort noe med. For Sarpsborg er et lag vi burde slå, men når vi ikke skrur på og tråkker til så er det vanskelig å vinne fotball kamper.

Nå skal vi ta bra tak på trening denne uken og søre for å få skrudd opp temperaturen litt inn mot helgens turnering, så skal vi vise oss fra en annen side inne i Mossehallen

 

 

Legg igjen en kommentar