Ungdomsrapport uke 5 Seier i Bdo cup

 

Det var høy aktivitet på Nesodden sine ungdomslag i helgen, da alle kullene på gutte siden deltok inne i Bdo cup i Mossehallen. I tillegg spilte G16-2 treningskamp og Jenter 15 tok seg videre til finalen i vinterserien ( se egen sak ). Her følger en oppsummering av helgen for de lagene som var i aksjon.

G16-1/2001

Hoved trener Ruben Tollefsen om helgen cup:

Man stilte med to lag i Moss og fokuset var at vi skulle gjennomføre det som vi hadde øvd på på trening. Det lykkes begge lag med relativt bra i gruppespillet. Lag 1 vartet opp med mange scoringer og fint spill og endte på 27-4 i målforskjell og tok gruppeseieren etter 2 seire og 1 uavgjort. Lag 2 vant 2 av sine kamper, men gikk på et tap mot Follo som gjorde at de endte på 2.plass i sin gruppe. 

Lag 2 var første lag ut i 8-delsfinalen på søndag og der møtte man Moss 1. Det skulle vise seg å bli en tøff motstander, selv om man holdt nullen i 5 minutter så sprakk det tilslutt mot et fysisk Mosse-lag som var gode fremover og ble for sterke i denne kampen med flere mål og som tilslutt vant hele turneringen. 

Lag 1 vant på walk-over mot Langhus i den første 8-delsfinalen, før Follo ventet i kvartfinalen. Det skulle bli en veldig underholdende og intens kamp som bølget frem og tilbake. Man føyk ut av startblokkene og kjørte over Follo med en aggressiv og offensiv stil som gjorde at man satte 1-0 før det var gått ett minutt. Man spilte veldig godt i en lang periode og ledet på et tidspunkt 5-2. Men i futsal snur det som kjent fort og etter at man ikke klarte å holde hodet kaldt og gjøre arbeidsoppgavene som man skulle, kom Follo inn igjen i kampen og etter to sene scoringer mot slutten endte det med et surt 6-8 tap i en forrykende kamp, hvor man var veldig nære å komme seg til semifinalen.

G15/2002

Hoved trener Tom Rune Fagernes om helgens cup:

G15 reiste til Moss med satsningslagsgruppen delt opp i 2 lag.Vi reiste ned til Mossehallen uten andre ambisjoner enn at samtlige skulle heve innsatsen opp mot det nivået som har vært på trening så langt i vinter. Dette da vi i de to første 11’er kampene som er blitt spilt, har fremstått som overraskende tafatte og lite spillesugne.

Lørdag spiller begge lag 3 gruppespill kamper. Samtlige 6 kamper blir vunnet, uten at finspillet alltid er der. Det som imponerer mest lørdag er viljen til å snu kamper hvor vi kommer under, samt evnen og lysten til å holde på knappe ledelser. Det ble noen jevne bataljer i gruppespillet, men hver gang stod Nesodden G15 lagene igjen som vinner når sluttsignalet gikk. Dermed var begge lag puljevinnere og klare for kvartfinaler søndag.

Lag 1 møtte Sprint/Jeløy i sin kvartfinale og vant denne greit 10 – 0. Lag 2 spilte mot Langhus og kontrollerte kampen frem til 2-0, men da glapp det bakover og Langhus fikk en redusering til 2-1 som skapte litt spenning i kampen. Likevel lag 2 holdt roen, satte en skåring til og spaserte seg inn i semifinalen mot et Grorud lag som hadde vært suverene gjennom cupen så langt.

I semifinalen møtte lag 1 Moss. De hadde nok fulgt med på hvordan Nesodden spilte gjennom cupen, la seg bakpå og jobbet knallhardt. Det stod 0-0 til pause, men Nesodden hadde likevel god kontroll og det dreide seg om å være tålmodige så ville skåringen komme. Det gjorde den litt ut i andre omgang, og deretter ramlet det inn både en og to til. Grei 3-0 seier og klare for finale. Lag 2 måtte som følge av at begge lag endte opp i semifinale benytte utespiller Even i mål. Han stod som en levende vegg og gutta ute på banen jobbet som helter, men Grorud ble for tøffe i semifinalen. Likevel en strålende 3 plass til gutta på dette laget.

Lag 1 skulle da opp mot Grorud i finalen. En tøff men på ingen måte umulig oppgave. Vi kom utrolig godt i gang og i løpet av første omgang skårer vi 3 mål uten at Grorud klarer å svare. En behagelig ledelse til pause, men inne i Mossehallen med vant rundt banen, på ingen måte en trygg ledelse. Andre omgang startet med et voldsomt trykk fra Grorud, vi ble stresset og begynte å gjøre feil. Lite erfaring med denne type kamper gir gjerne slik reaksjon. Etter få minutter reduserer Grorud, og få minutter senere står det plutselig 3-3. Nesodden gutta begynner å kikke i gulvet, kjenner på frykten for at dette skal glippe. De trenger litt «boost» fra sidelinjen og får noen velvalgte ord (eller kanskje ikke så velvalgte, men de fungerte i hvert fall ) fra trener’n (mener jeg hørte sportslig leder litt engasjert langs vantet også ). Hoder blir hevet, gutta tar tak og setter to kjappe. Dommern blåser av, Nesodden jubler og Grorud lar sin skuffelse gå utover dommeren. En strålende prestasjon av gutta.

Tar med oss to pokaler hjem til klubbhuset på Nesodden. I tillegg tar vi med oss 10 seire på 11 kamper begge lag sett under ett, og mange av disse «kriger» vi oss til. En fin helg i Moss, som viser at vilje og tæl finnes i denne spillergruppen. Dette skal vi ta med oss fremover og samkjøre med allerede fine fotballferdigheter som skal utvikles videre.

G14/2003 TG 2

Trener Bjørnar Heggdal om helgens cup:

Nesodden stilte med to jevne breddelag i Mossehallen lørdag hvor de begge spilte tre innledende kamper. Dessverre ble det tap i alle kampene, men innsatsen var uansett upåklagelig.

Nesodden 3 startet første kamp mot Lervik Grønn kl 0800 om morgenen, og det var kanskje i tidligste laget for både spillere og lagledere:-) Samtidig tok det litt tid å venne seg til både 5er fotball og underlaget. Med 15 minutters kamper blir det også høyt tempo og intensivt. Etter 4 raske baklengs ble det en mer velspilt og jevnere batalje utover i kampen. Til slutt ble det likevel 1-9 tap, hvor Lukas pyntet på resultatet.I kamp nummer to fikk laget en bedre start og spilte relativt jevnt mot MFK 2 Svart, selv om det også her rant på mot slutten. Også denne kampen endte 1-9. Her var det Alfred som scoret trøstemålet.I siste kamp møtte Nesodden Sprint Jeløy Blå,  sannsynligvis et førstelag. Motstanden ble i overkant, og her måtte de bryne seg på sterk fysikk, høyt tempo og hurtige pasninger. Det endte til slutt 0-11 og de fleste spillerne var nok fornøyd med at kampen var over når dommeren blåste.

Spillerne gjorde uansett sitt beste, og mye god læring var det også som man kan ta med seg hjem til treningsfeltet.

Nesodden 4 startet første kamp mot Lervik Hvit. Her ble det 1-4 tap selv om kampen var jevnspilt. Laget leverte tidvis godt spill men skjøt for lite. En del enkle pasningsfeil ble det også. Emil sto for dagens keeper-prestasjon med trippelredning på tre klare 100% sjanser!!I kamp to møtte laget EBK 1, og dette var lagets beste kamp med solid innsats, saftige taklinger og to fine mål av Kasper og Simen. Laget på andre siden besto sto sett av spillere på 1.80 cm eller høyere, men Nesodden gikk til kamp med stort pågangsmot og høy lagmoral. Noen av spillerne lurte på om de hadde vært med på ishockey-kamp og flere var både gule og blå etter en runddans eller to i vantet! Kampen endte til slutt 2-6.I siste kamp skulle Nesodden møte et hjemmelag, MFK Nero, som ledet puljen og så langt ikke hadde sluppet inn et eneste mål og som selv hadde scoret 19 mål på to kamper.  Det ble relativt rått parti, hvor motstanderlaget overkjørte våre gutter fra start til slutt. De var teknisk utrolig gode, satte høyt press på ballfører og styrte det meste av det som skjedde ute på banen. Kasper pyntet på resultatet som til slutt endte 1-10.

 

G14/2003 TG 1

GH om helgens cup:

Lag1 vant sin gruppe greit og gikk videre med 27-8 i målforskjell og 9 poeng. Vi viser fremgang i spillet vårt fra sist innecup, vi har tatt noen steg taktisk og var mye flinkere til å sette opp riktige situasjoner og gjøre de tingene vi har jobbet med på trening. Man fikk noe forvarsler i gruppespillet på at vi ikke var gode nok defensivt noe som skulle vise seg å fortsette gjennom turneringen. Søndagen ble innledet med seier på walk over i 8 dels finalen før Sprint 1 ventet i 1/4 finalen. Det ble en tett å jevne kamp hvor man halte i land en 5-4 seier, det var veldig unødvendig at kampen skulle bli jevn og spennende men vi rotet det til gang på gang for oss selv og slapp sprint inn igjen i kampen. I semifinalen sto Moss på ( som til slutt vant turneringen ) på motsatt halvdel. Det var en kamp hvor vi svingte fra det forferdelige til det fantastiske, vi lå under 3-0 før vi snudde til en 4-3 ledelse som til slutt endte i et 7-4 tap. Det er viktig at vi tar lærdom av de 2 siste kampene i turneringen, det vi må bli bedre på er å fortsett å jobbe med arbeidsoppgaver og å klare å holde fokus når det blir tett og spennende. Det koker litt for mye i toppen vår når det drar seg til i disse kampen og vi klarer ikke å holde den nødvendige roen. Kampen mot Moss viser også at topp nivået vårt er ekstremt høyt og bare vi får øvet nå på å være i denne typen situasjoner oftere så kommer dette til å bli veldig bra.

Lag 2 tok seg videre fra gruppespillet med 4 poeng etter 1 seier 1 uavgjort og 1 tap. Lag 2 viser også fremgang taktisk, og klarer flere ganger å sette opp gode situasjoner med overtall slik som vi har trent på. Den største forskjellen er på lagene våre er at lag 2 enda ikke er like flinke nok til å utnytte disse situasjonene fremover i banen. Man er spesielt litt for slurvete i den siste pasningen og foran mål så trenger man litt for mange muligheter til å sette ballen i kassa. Etter et gruppespill som viste fremgang i det taktiske fra sist, men hvor også lag 2 slet litt for mye defensivt ( begge lagene vår sliter med å følge mann og å komme tett nok oppi motstanderen ), Ventet Sprint i 8 dels finalen og med seier der så ville man få et rent Nesodden oppgjør i 1/4 finalen. Dessverre så var man aldri helt i nærheten av Sprint og kampen endte med 7-0 tap. Kanskje var Sprint et hakk for gode for lag 2 men med litt større presisjon og mindre slurv i pasningsspillet så ville dette hvert en mye jevnere kamp og fortsette vi den positive utviklingen vi har hatt som gruppe så kommer lag 2 til å kunne matche denne typen motstand om ikke så veldig lenge.

G13/2004 Hele gruppen

Trener Håvard Lunde om helgens cup

Nesodden G04 hadde med tre jevne lag i helgens inne cup i Moss. Vi hadde trent hele siste uka på hvordan vi skulle spille 5 mot 5, og det så ut til at gutta hadde tatt til seg mye av dette. Lørdagen spilte et lag 3 kamper, mens de to andre spilte 4 kamper. Det resulterte i totalt 6 seire, 1 uavgjort og 4 tap, som gjorde at to av lagene avanserte til kvartfinale, mens et lag ble utslått på målforskjell. Totalt scora gutta 50 mål på lørdagen, og mange av dem var grisefine!I kvartfinalene ble det bråstopp, mot gode lag fra Ørn Horten og Askim.

Vi trenerne er veldig godt fornøyd med innsatsen gutta la ned i kampene, noe som lover godt med tanke på neste helgs dobbel-kamp 9-er mot Oppsal! Gutta selv storkoste seg under turneringen, og mellom slaga heiet de på hverandre.

 

G16-2/2001+2002 VS Oppegård 2-9 ( 2-2 )

Trener Einar Føtschl om kampen

Lørdag spilte vi vår første treningskamp for sesongen. Det begynt veldig bra, og endte ikke sånn skrekkelig bra.

Første test var et (som vi er blitt vant til) noe sammensatt Oppegård, som vi også skal møte i serien til våren. Planen før kamp var, som vanlig, plenty ballinnehav, la Oppegård løpe motet av seg og ta sjansene våre når de byr seg. Slik fungerte det også godt i første omgang. Vi slet tidvis med en del strekk i laget, noe et langt mer kompakt Oppegård utnyttet tidvis godt.Vi scoret likevel først: Et hardt, flatt innlegg fra Henrik Ormseth fra venstre, ble bare flikka videre av Oppegård-forvaret, og en umarkert Frikk Børresen, kunne enkelt pirke inn 1-0. Kampen bølget fram og tilbake, men Oppegård var likevel farligere pga. nevnte strekk hos oss. To ganger i løpet av en 10-12 minutter hadde Oppegård snudd kampen, med to mål pent pakket inn, med sløyfe og med hilsen fra Manglende Markering. Det siste på en vakker heading fra distanse på en corner.Strekk i laget eller ikke; Vi fortsatte å male på, og noen minutter før pause ble Frikk spilt nydelig gjennom på kanten av 16. Han fiker til, og som vanlig når det gleder ham: Går den innafor, går den inn. 2-2 til pause ga et rimelig bilde av kampen, så langt.

Ja, du har jo sett resultatet, så lang historie kort: I andre fikk vi både to og tre relativt raske i nota, hoder begynte å henge, for få tok tak og dermed rakner det helt. Fotball er rettferdig sånn. 0-7 ga dessverre et rimelig bilde av andre omgang.

Vi jobber videre med possession – og spesielt med det mentale aspektet. Søndag venter Langhus. Det skal på de langt fleste måter bli en helt annen kamp.

 

Jenter 15/2002+2003

Jenter 15 er kommet godt i gang med sesongen, her er litt informasjon om laget:

J2002 – J15

J15 ledes av Trond Halvorsen, som har med seg Ketil Knutsen, Petter Rustad, Bjørn Thorstensen og Gunnar Steinsholt, som assistenttrenere. Gry Tjernshaugen Gjefle er lagleder. J15 stiller med 2 lag og består av spillere født i 02,03 og 04.

Trond Halvorsen J15 har kommet godt i gang med oppkjøringen til ny sesong. Vi har tre treninger i uka, med godt oppmøte på alle treningene. Laget har 30 spillere og opplever et tilsig av spillere. Laget spiller i Oppegård J02 sin vinterserie og har vunnet alle sine kamper så langt i innledende seriespill. Vi satser på finale og seier.

Vi har prioritert å fortsette jobbingen med en og to touch spill. Jobber også masse med possesion-spill. Jobber også med mye skadeforebyggende øvelser samt hurtighet og kondisjon.

I år har vi J15-1 i første divisjon, og J15-2 i 2 divisjon. Vi legger opp til å få spilt flere treningskamper før seriestart.Laget skal i 2017 delta på Norway Cup samt en utenlands cup i Sverige eller Danmark. Gruppa skal også delta i OBOS Cup for Jenter 2002, 2003 og 2004.I uke 40 reiser hele gruppa til Barcelona på treningsleir.Laget skal fortsette å trene på Jaerbanen, samt spille flest mulig kamper på gress.

 

 

Legg igjen en kommentar