Ungdomsrapport uke 13

Det var ikke bare msa som serieåpnet i helgen, flere av ungdomslagene spilte også årets første seriekamp. Flere av lagene som ikke serieåpnet finpusset formen med treningskamper.

 

G 2001-1 vs Ullern 3-0  (2-0)

Hovedtrener Ruben Tollefsen om kampen:

I den siste kampen i vinterserien var det et tent Nesodden-lag som skulle revansjere seg fra motsatt oppgjør i midten av februar, hvor det endte med et på mange måter uforklarlig 7-2 tap.  Det var spennende å se om vi hadde tatt noen steg siden det og om det vi har jobba med på feltet også skulle vise seg i kamp.

Vi åpner igjen aggressivt fra start i vårt høye press som sitter bedre nå, med ok struktur og god løpskraft som gjør at vi gir motstander lite tid og rom i oppspillsfasen. Spissparet gjør en god jobb i topp-presset, etterfulgt av kanter som ligger riktig og sentrale som flytter etter som gjør at vi får gunstige brudd høyt i banen gjentatte ganger. Vi setter et konstant trykk på motstander de første 10 og jobber frem flere dødballsituasjoner som er nære på scoring. I denne perioden er vi veldig gode i duellspillet og er først på de aller fleste andreballene, som gjør at vi får kampen inn i vårt spor så vi kan bruke ball som vi ønsker. Etter 15 minutter får vi en rask igangsetting av Sebastian bakfra ut på back, som igjen finner Anders som har beveget seg smart inn i fremrom og som videre spiller fri Elias som har tatt et smart løp inn bak backen. 1v1 mot stopper setter Elias inn et rykk som motstander ikke henger med på og alene med keeper er han iskald og løfter ballen over en utrusende keeper og i nettet.

Videre utover i omgangen har vi god kontroll defensivt og slipper ikke til Ullern til sjanser i vårt etablerte forsvarspill. Vi skaper flere farligheter etter gode oppbyggede angrep, men i perioden mellom 20-30 min er vi litt vel gjennombruddshissige og spiller for ofte direkte og på 1.bevegelsen når vi kan ta tak i ball, roe ned spillet og bruke ball mer kontrollert. Her har vi fortsatt endel å gå på, med tanke på å etablere et konstant trykk med ball på motstanders halvdel. Ullern er nære på en corner hvor vi slurver i markeringa og er heldige som unngår baklengs akkurat der. Men ut omgangen kjører vi på offensivt og trykker Ullern tilbake på banen. Etter en god periode med vill sjanse-bonanza etter corner og konstant trykk, får vi et straffespark. Den setter Elias sikkert og vi går til pause med 2-0.

I pausen snakker vi om at vi med hell kan bruke flere trekk på motstanders halvdel og etablere spill i langt større grad enn vi har gjort. I tillegg må vi unngå unødvendige brudd, som kan føre til overganger i mot, så derfor er fokuset på balanse og kontrollert pasningsspill. Samtidig blir vi enige om at må bli enda flinkere til å justere presshøyden utover i omgangen når vi begynner å bli slitne, så vi ikke avgir for store rom for motstander.

2.omgangen blir relativt lik den første og vi klarer å spille av det presset som Ullern prøver å sette i starten av omgangen. Vi bygger opp flere gode angrep, hvor vi har samtidige bevegelser og er flinke til å true ulike rom. Det gjør at vi kommer til gode sjanser, men effektiviteten mangler. Etter 55 minutter blir Elias igjen spilt igjennom etter et smart løp og igjen er han i 1v1 situasjon mot stopper. Elias setter inn rykket nok en gang og stopper ser seg nødt til å bruke ulovlige midler og holder igjen like utenfor 16-meteren. Det ser først ut som vi får en fordel, men dommer peker tilslutt på straffemerket så vi kan si oss heldige i akkurat den situasjonen. Likefullt skal straffen settes i mål og nok en gang er Elias stødig på labben, som gjør at vi går opp i 3-0 og Elias får sitt velfortjente hat-trick.

Resten av kampen blir en transportetappe hvor vi har full kontroll defensivt. Vi opptrer her smartere enn vi har gjort i tidligere kamper, med en evne til å justere mellom lavt og høyt press på en mye bedre måte enn før. Her er vi forhåpentligvis på vei mot en bedre struktur i vårt lave press, som kan gjøre oss mer fleksible. Vi skaper også noen farligheter fremover, uten av vi får noen flere scoringer selv om vi fort kunne putta på 2-3 mål til med litt mer nøyaktighet i både sistepasning og avslutning på den siste 3-delen.

Totalt sett ble dette en god opplevelse og veldig gledelig av vi endelig holder nullen igjen. Dere som spillere skal ha kred for at vi hele veien tør å spille vårt eget spill, samtidig som vi er blitt flinkere til å utnytte rom som motstander avgir. Med et eget grunnspill vil vi kunne styre mange kamper denne sesongen, men vi må som sagt bli flinkere til kontrollere og roe ned med ball når vi kan og etablere spill på motstanders halvdel oftere. Igjen ser vi også at vi har god løpskraft i laget og legger ned flere km som gjør at vi står hele kampen ut. Nå gjelder det at vi fortsetter å legge ned en god jobb på feltet og utvikler oss enda noen hakk frem mot seriestart.

J 15-2/2002/2003 vs Trøgstad Båstad 1-3 (0-2)

Hovedtrener Trond Halvorsen om kampen

Nesodden J15-2 tok turen til Trøgstad og kamp mot Trøgstad / Båstad 1. april.

Det ble en god og jevnspilt kamp hvor alle 17 spillere fikk mye spilletid. Viktig inn mot seriestart rett over påske.

Nesodden gikk som vanlig ut i et høyt tempo og styrte kampen. Vi kom til noen gode sjanser, men uten å få det helt til i de to siste trekkene før skuddet skulle sitte.

T/B hadde en svært god spiller som denne lørdagen skapte mye trøbbel for våre jenter. Hun sto alene for alle tre scoringene til T/B. I tillegg skapte hun flere gode sjanser. Etter hvert klarte vi å temme henne, men da var det for sent. Kampen var en god gjennomkjøring med tanke på seriestart rett over påske.

For Nesodden putta Maria L en flott scoring.

Dagens Nesoddjente var Aud Irene (13 år). Hun gjorde en svært god jobb som beck.

På treningene fremover vil vi jobbe med avslutninger for å øke antall mål i forhold til sjanser.

G 14/2003 tg 2 spilte i helgen Haslum breddecup, se egen artikkel for å se hvordan det gikk. Halsum breddecup

 

G 14/2003-3 vs Nordstrand 4  6-2 (3-0)

Tredje laget til 2003 spilte søndag årets første seriekamp og tok en overbevisende 6-2 seier over Nordstrand 4. Dessverre finnes det ingen referat fra kampen.

G 13-2/2004 vs Frigg 4   8-3 (4-2) Seriekamp 3 div avd 4

Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

Første seriekamp for G2004 ble spilt før Tippeliga-starten! Den endte med en flott seier mot Frigg i regnværet på Berger. Sluttresultatet ble 8-3 etter 4-2 ved pause! Følgende gutter spilte: Frimann/Tobias – Felix, Severin, Benjamin, Mathias, Arnt, Jesper, Nicolai, Matz, Daniel SL og Leon. Nesoddgutta satte sin første scoring etter bare 12-13 sekunder. Etter det fulgte korridorpasninger, ekte hattrick, straffescoring og treff rett oppunder tverrliggeren fra 20 m! God kontroll bakover og super innsats hele veien gjorde at vi gleder oss til fortsettelsen.

G 13/2004 stilte med 2 lagi Haslum breddecup på søndag:

To G2004-lag deltok søndag i breddeturneringen Haslum vårcup.

Og hvilken innsats alle gutta viste! Med kun 1 innbytter på 2 lag fikk alle masse spilletid, over totalt 11 kamper, noe de virkelig så ut til å trives med. I gruppespillet var det full fart og solid innsats.

Det ene laget hadde litt uflaks og ikke marginene på sin side. De skapte mange sjanser og ofte nok til å vinne. I sin sluttspillkamp rullet de opp angrep etter angrep, og kun en god motstander keeper, og litt uflaks med avslutningene, var i veien for en seier. Ved fulltid var gutta slitene og litt irriterte over et 1 måls tap.

Det andre laget klarte å vinne sin gruppe og gikk rett til en kvartfinale. Her ble det seier og Fossum stod på andre side i semien. Selv om flere av gutta var så slitne at de nesten ikke klarte å løpe, sto de på gjennom hele kampen og kunne like godt ha vunnet. Det ble et 1 måls tap for dem også. Men all honnør for en solid delt 3 plass.

Begge G04-lagene viste vilje, godt spill og samhold i denne cupen, og det lover godt for sesongen som starter nå. Trenerne Irene og Espen var stolte av innsatsen gutta la ned.

Tusen takk til alle fantastiske spillere og heia-gjengen for en underholdende og minneverdig dag på Haslum.

G 13-1/2004 vs Oppegård 0-2 (0-1) G 13 1 div avd 4

Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

Søndag,i strålende sol, gikk første serierunde av stabelen på Østre Greverud kunstgress. Vertskapet Oppegård sine gutter trakk det lengste strået.
Nesodden: Mads – Benjamin, Nicolai A, Mattis, Theo, Nato, Jonas, Daniel SL, Sondre, Noah, Aksel, Albert og Mikkel.
Det ville seg ikke for Nesodden denne ettermiddagen. Gutta gjorde slettes ingen dårlig kamp. Forsvarsmessig slapp gutta til veldig få sjanser, og fremover ble det skapt nok sjanser til å skåre et par. Men det var noe «nesten» over oss. Ikke helt på.
Oppegård var flinke i omstillingen begge veier. De tettet fort igjen da de mistet ball, og løp fort fremover da de vant den. Med oss gikk det litt saktere, og det gjorde at vi nesten rakk frem til duellen, til gjennomspillet, til innlegget…
Når video av kampen i tillegg viser at vårt mål kanskje ikke var offside, og at straffen Oppegård fikk ikke var straffe, hadde vi ikke marginene med oss. Men kanskje vi ikke fortjente det når vi mangler litt på å være på?
Uansett, første serierunde i 1.divisjon unnagjort. Vi ble ikke skremt av nivået. Og vi gleder oss å revansjere oss!

 

 

Legg igjen en kommentar