Ungdomsrapport Uke 16

Med en vel overstått påske var det flere Nesodden lag i aksjon i løpet av uke 16. Noen har kommet i gang med seriespill, noen var på cup og noen finpusset formen inn mot seriestart med treningskamp.

G 15-1/2002 vs Nordstrand 3-7 (1-5) 1 divisjon avd 3

Hovedtrener Tom Rune Fagernes om kampen:

Årets første seriekamp for G15 gikk søndag borte mot Nordstrand. Et lag som ble kretsmestere i 2002 klassen forrige sesong, og som ellers har mange gode resultater mot de beste G15 lagene i landet.

Kampen ble akkurat så tøff som hadde forventet oss. Vi hadde bestemt oss for å forsøke med et forholdsvis høyt press, men kom egentlig aldri helt i gang med dette. Istedenfor lot vi Nordstrand tar tak i kampen, og de hadde forholdsvis god kontroll på et Nesodden lag som syntes å spille med litt høye skuldre og aldri fikk ta på kampen.

Likevel følte vi at vi hang brukbart med den første halve timen. Nordstrand tok noe heldig ledelsen 1-0 allerede etter 7 minutter på en corner som skrudde rett i mål. Bortsett fra dette skaper de ikke all verden. Vi skaper svært lite selv også, noe som nok skyldes litt for dårlige bevegelser foran/rundt ballfører som igjen gir en del unødig balltap.

Fra drøyt 29 minutter og frem til så vidt over 32 minutter så går har vi en helt fryktelig periode. Her får Nordstrand gjøre som de vil i og rundt vår 16 meter og går fra 1-0 til 4-0 i den perioden, og kampen avgjøres nok ila disse 3 minuttene. Vi hever oss noe og reduserer til 4-1 noen få minutter senere på en sikker straffe fra Simen. Nordstrand dessverre ikke ferdige for omgangen og klarer å putte på en skåring til før pause.

Vi bestemmer oss for å ta mer tak i kampen i andre omgang. Forsøke å komme oss høyere i banen med eget spill og kunne gå av banen etter 80 minutter med æren i behold. Vi lykkes bare delvis. Nordstrand går opp til 6-1 i det 51 minutt før Simen igjen er frempå og kriger inn 6-2. Ikke lenge etter setter Nordstrand sitt 7ende for dagen. Likevel så står vi godt på i andre omgang, og etter at de tar ut spissen sin som hadde vært et mareritt får vår back firer, så tar vi over styringen av kampen. De siste 10-15 minuttene styrer vi kampen og klarer også å etablere spill på Nordstrand banehalvdel. Kampen avsluttes med et strålende NIF angrep hvor Tobias til slutt spiller gjennom Simen. Simen avslutter strålende mot lengste stolpe, keeper redder men Alex er våkent frempå returen og reduserer til 7-3.

Pluss fra kampen er at vi skårer 3 mål mot Nordstrand som aldri slapp inn det antallet ila hele 2016 sesongen i seriespillet, samt at vi spiller 3-3 fra det 33 til 80 minutt av kampen.

Minus er at vi slipper inn 7 mål. Mange av dem etter tafatt og passivt defensiv jobbing. Her må vi stramme opp om vi skal henge med det beste lagene utover våren. I tillegg er det helt klart noen som ikke har gjort som de har fått beskjed om når det gjelder å forberede seg til kamp.

Vi trener på gjennom denne uken, og skal gi neste «storlag» Holmen kamp om poengene på Berger Kgb søndag 30.04.17 kl 18.30. Det er det som er så fint med fotball. Det kommer alltid nye muligheter.

G 14-1/2003 vs Drøbak 3-3  (1-2)

Trener Martin Lundquist om kampen:

Ett fall framåt jämfört med vinterns 2-3 förlust mot Drøbak-Frogn. Spelmässigt hade vi varsin halvek. DFI dominerade 1:a halvlek och vi var det bättre laget i 2:a halvlek.

7-4 i chansstatistiken till NIF vittnar om en jämnspelt match mot Østfolds bästa G14-lag. Faktum är att NIF låg närmast segern, då det var sånär att ett frilägre resulterat i ett sent avgörande på Nesoddbanen. Samtidigt skulle heller inte DFI:s 3-1 mål i början av 2:a halvlek varit godkänt, då det föregicks av en relativt klar offside.

Kampplanen var att spela med hög press, för att vinna bollen högre upp i plan och neka DFI att spela oss lågt. I tillägg önskade vi spela med mindre risk i uppspelsfasen (då vi vet att DFI sätter en enormt hög kollektiv press) och variera mellan att spela oss ut bakifrån, och slå långt i djupled när det fanns möjlighet. Och så skulle vi vara villiga till snabba omställningar.

Men det tog en halvlek innan vi flyttade benen tillräckligt fort och klarade av att vara så aggressiva som vi önskar i press-spelet. När vi väl satte press-spelet, så började vi också vinna dueller och få igång passningsspelet. Och matchen bytte ansikte totalt. Bara en målchans i 1:a (mot DFI:s 3) byttes ut till klara 6-1 till NIF i målchanser i 2:a halvlek. I tillägg gör vi två fina mål på snabba omställningar.

Vidare skall vi fokusera på att utveckla 2. forsvarerrollen, så att vi flyttar benen raskere, ligger i riktig position (inte blir »ballwatching») och faller av ännu raskere när motståndaren spelar igenom pressledet.

Laget: Erlend – Erik O, Phillip, Heine, Eirik – Gustav, Mads – Benjamin, Laurits, Alfred – Awer  Avbytare: Jon Marius (keeper), Leo, Mats, Peter, Johannes och Kim Erik.

Målen: Kim Erik 2 och Petar.

 

G 14-2/2003 vs Langhus 2  1-4

Lag 2 tapte seriekampen sin borte mo Langhus, det var en jevnspilt kamp hvor Langhus var flinkere til å sette sjansene sine enn hva Nesodden var. Har dessverre ingen rapport fra kampen.

 

G 13-1/2004 vs Vif 4 7-4 (4-1)  1 div avd 4

Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

Deilig, deilig, DEILIG! For en innsats, for en intensitet og for en vinnervilje! Ingredienser som var noe mangelvare i første serierunde, var veldig tilstede i guttas første seier i årets førstedivisjon. Seieren var ikke et mål for lite, og det som gledet mest var spillet. Vålerenga ble til tider utspilt.

Nesoddens lag: Mads – Benjamin, Nikolai Aa, Mattis, Nato, Aksel, Noah, Daniel SL, Jonas, Albert, Mikkel, Sondre, Leon,.

Målene før kampen var at vi i forsvarsarbeidet skulle komprimere og skyve kraftig sidelengs, samtidig som vi skulle ha intensitet og tøffhet. Angrepsmessig gjaldt det samme som før; spill via midten og gjennomspill langs bakken mellom motstanders back og stopper, til spiss eller skjærende kant. I tillegg skulle vi ha ro til å «trø på ballen» av og til, slå i støtte og vende spillet.

Det er alltid lurt å skåre først i fotball. Det gjorde Nesodd-gutta, og vi ledet sågar 3-0 før Vålerenga reduserte, slik at laget kunne gå til pause med behagelige 4-1. God kontroll bakover og Nesoddgutter som stadig utnyttet et Vålerenga som IKKE hadde bakromskontroll.

Andre omgang ble nesten litt for spennende. Vålerenga får skåre både en, to og tre ganger (!), og stillingen drøye midtveis i omgangen er 4-4. Vi sover litt ved flere av målene, mens vi flere ganger er alene med Vålerengas sisteskanse uten å skåre. Man skulle tro at nervene skulle ta gutta, men gutta fortsetter ufortrødent det lekre spillet, og det er veldig fortjent når 5-4 sitter. Og det er veldig moro og se den ekstatiske gleden laget viser når vi igjen kommer foran i målprotokollen. Luften gikk litt ut av Vålerenga da 6-4 sitter fra en gira spiller som akkurat hadde entret banen etter litt hvile. Samme spiller fastsatte sluttresultatet til 7-4, hvilket var veeeeldig fortjent.
G 13-2/2004 vs Vif 5  2-3  3 div.avd 4

Håvard Lunde om kampen:

En veldig merkelig kamp på Vallefeltet denne søndagen. Ikke lett å vite hvordan Vålerenga ønsker å spille fotball med dette laget, for oppstillingen deres var 5-0-3…

Nesoddens lag: Erik – Felix, Theo, Jakob, Arnt, Matz, Kristupas, Sjur, Tobias.

Det er ikke lett å spille fotball mot slike lag, og det blir ikke bedre når vi nesten skårer målene for dem også. Det er lett gå i den fellen å føre ballen mye når man har mye plass, og også å bli litt sløv i pasningsspillet når mottaker også har mye plass. Det er mye læring i å ha spilt en slik kamp: Et Vålerenga som konstant «mæla» ballen opp til 3 spillere som sto og «fiska», men som sto med en mur av 5 i bakre ledd når de ikke hadde ball. Det ble en del frustrerte Nesodden-gutter som ikke fikk så mange mål som man fortjente. Da sluttsignalet lot og tapet var et faktum, falt flere av våre gutter i fortvilelse ned på kunstgresset, skuffet at vi ikke klarte å spille ut et slikt «møkkalag». En ting er meget sikkert; det Vålerenga-laget skal knuses på hjemmebane. Tru`kke dem tør å komma til bortekampen på Berger en gang

G 13-3/2004 vs Bjørndal 2  2-2 (1-2) 3 div avd 6

Håvard Lunde om kampen

Med 8 spillere klare på banen ved avspark – var det godt for både laget, trener og en sporty Even i mål – at Bjørn kom løpende og tok keeperrollen i siste sekund . Nesoddens lag: Bjørn – Bastian, Nikolai L, Oskar, Severin, Daniel F, Casper, Even, Lucas

Det ble en kamp preget av et velspillende Nesodden som hadde god kontroll på bakrommet, eide midtbanen og tredde flotte pasninger ut på kant, i bakrom og mellom stopper og back hos Bjørndal. Vi kom til gjentatte store sjanser flere ganger, og hadde nok 10 hjørnespark i løpet av de 20 første minuttene! Likevel lå vi under 1-2 til pause, et mer effektivt Bjørndal hadde satt sine sjanser. Assistenttrener hos Bjørndal sa faktisk: «Hvis vi vinner denne kampen, er det jo reneste tjuveriet» – og det føltes det virkelig som. Uten innbyttere, men med stor arbeidskapasitet og moral – gjøv gutta løs på 2.omgang i samme stil. Fortsatte å spille fin fotball og kontrollerte 2.omgang på samme måte som 1.omgang. Det ga kun uttelling i 1 mål – og kampen endte 2-2.

All honnør for innsats, pasningsspill, duellstyrke og gode prestasjoner. Et noe urettferdig resultat – var nok følelsen spillerne satt igjen med etterpå – men spillmessig var de godt fornøyde.

Vi brant 1 straffe og hadde nok et par frispark i gode posisjoner som vi burde satt i mål – men scorer etter 2 cornere – så dødballsituasjonene ga uttelling tross alt.

G 13/2004 Deltok også på Ms sin breddecup den 22 april. Her en oppsummering av turneringen :

MS VÅR CUP 2017 – BreddeCup Lørdag 22.april stilte G04 med tre lag til den åttende utgaven av Manglerud Stars VårCup. Med mange forfall fra egne spillere ba vi G05 om muligheten til å bli komplettert med spillere fra dem. Fire 5-ere stilte, og det trengte vi på 04 får å få gjennomført cupen. Takk til G05.

Første lag ut var laget benevnt som NIF2. De spilte «formiddags-cupen», dvs. to grupper à fire lag spilte om gruppeplassering og avsluttende plasseringskamp. Laget bestod av følgende spillere: Bjørn- Lukas I, Tobias, Sondre, Nato, Jonas, Casper, Albert, og 05-erne Lucas og Cedrik. Rapport fra kampleder: «Vi møter vertslaget MS i første kamp. Vi kommer litt tregt i gang og havnet raskt under 0-1. Gutta hever seg utover i kampen og utligner i slutten av kampen. 5 min til, og vi ville vunnet kampen. Gutta var i siget. I andre kamp møtte vi Høybraten/Stovner. Her går vi offensivt ut og tar full kontroll på kampen. Får tilslutt satt inn 1-0 og holder dette greit kampen ut. I siste kamp møter vi KFUM. Dette er, slik vi ser det, gruppas beste lag. De presser oss godt tilbake igjennom hele kampen. Gutta gjør en solid innsats defensivt og holder til 0-0. Vi ender som nr 2 i gruppa, 1 fattig mål unna gruppeseier. I bronsefinalen møter vi Abildsø. Motstanderen scorer et billig mål i første omgang, men gutta viser guts og kommer sterkt tilbake. Vi utligner etter vel halvspilt omgang, og avslutter 1 omgang med 2 mål på 2 min. 3-1 til pause. I annen omgang er det jevnere. Vi øker til 4-1 og har full kontroll. Litt konsentrasjonssvikt gjør at kampen ender med 4-3 seier og nok en 3 plass i en cup. Godt jobbet gutta og takk til 05 som kun stille på kort varsel.

Nesodden1 var første lag ut i «ettermiddagsturneringen», og spillerne var Tobias – Nikolai A, Noah, Even, Sjur, Arnt, Kristupas, Mikkel, Daniel F, samt 05-er Noak. Rapport fra turneringen: Åpningskampen gikk mot Kolbotn. Her ble de blåhvite litt for sterke, og kunne gå av banen med 3-0 seier. Neste kamp var mot de gule og blå fra Bøler. Heller ikke i denne kampen trillet ballen Nesodd-guttas vei, og våre måtte se seg slått 2-0. Siste gruppespillskamp mot Vålerengas Kjempeenga ble et oppgjør hvor målene trillet inn, men i feil mål. En ball fant dog nettmaskene på riktig side av banen. Sluttresultatet ble 1-3 og da ble dagens siste oppgjør kamp om 7 plassen, mot Abildsø. Her slo gutta fra seg, og «redda dagen» med en solid 3-1 seier.

Nesodden 3 bestod av: Erik – Oskar, Mattis, Benjamin, Daniel SL, Jakob, Leon, Matz, og hospitanten Arthur (05) Rapport fra kampleder: Første kamp var mot MS3. Det ble en litt typisk «første kamp i cup»-kamp, med mye løping, kriging og innsats. MS3 gikk opp i tomåls-ledelse, før Nesoddgutta reduserte ut i andre omgang. Med litt tur hadde det blitt uavgjort, men da vi hadde sjansen alene mot keeper i sluttminuttene, vartet han opp med en god benparade. Sluttresultat le tap 1-2. Ellers må det sies at MS-keeperen var flink til å komme ut av feltet sitt og «sweepe». Der har våre sisteskanser noe å hente, men det kommer til å sitte det også om kort tid! Abildsø ventet i kamp to. Her vartet gutta opp med storspill, og skåring etter bare 17 sekunder! Flere flotte angrep, med god pasningspresisjon til flotte løp, gjorde at Abildsø kom til kort. Ved kampslutt stod et 5-1, og seieren kunne vært større. Gutta var høyt oppe! KFUM2 var siste kamp i gruppespillet. Det ble en kamp hvor kreftene begynte ta slutt, og intensiteten i arbeidet gikk ned. Likevel, gutta viste en voldsom vilje til å stå på, og det ble et litt surt 1-2 tap. Veldig små marginer, og hadde vi skåra på supersjansen før minuttet var gått kunne resultatet fort blitt et annet. Med gruppens beste målforskjell, ble det likevel 3.plass på laget. Det gjorde at lagets siste kamp kom mot en annen gruppes treer, Vålerenga «Kjempeenga». På 0-1 brente vi straffe, og det ble en kamp hvor vi kom litt på etterskudd i situasjonene. Den endte med 0-3. Men igjen, ingenting å si på innsatsen! Det hjalp litt at Nato bisto i hele siste kamp, slik at en av gutta alltid kunne hvile.

 

Resultater fra J 15/2002/2003 sine kamper i uke 16

J 15-1 vs Stabæk 1-2  1 divisjon

J 15-2 vs Norby/Ski 3-1  2 divisjon

Har dessverre ingen rapporter fra kampene.

 

 

 

Legg igjen en kommentar