Ungdomsrapport uke 17

Da er de aller fleste lagene i gang med seriespill. Her kan du lese om hvordan det gikk med lagene i alderen 13-16 i år i uken som har gått.

 

G 16-1/2001/2002 vs Driv 4-1  (3-0) 3 div avd 3

Trener Einar Føtschl om kampen:

Hvis du ikke har tid til å lese hele artikkelen, kan jeg oppsummere slik: Vi var dritgode. Litt nonsjalante etter første omgang, men alt sett under ett: Dritgode.

Endelig første seriekamp! Vi fikk vente en uke ekstra (fordi Nordstrand valgte å trekke laget bare dager før vi skulle møte dem), men nå var ventetida gudskjelov over. Vi hadde ikke spilt en treningskamp i hele april, så jeg var mer enn litt spent.

Jeg hadde ikke tenkt å si så mye før kampen, men når jeg først har begynt, er det som om noen har putta på en femmer, og så renner de samme glosene ut: ”Kommunikasjon, gutter: Vi må klare å snakke sammen utpå der”, ”Flytt ballen, ikke gjør alt sjøl, la dem løpe”, ”Ikke stress på ball; bruk støtte i stedet for bare å pælme den oppover” og ”Hjelp ballfører, ikke bare stå å se på’n”. Gutta hadde hørt alt før – jeg hadde både sagt og hørt alt før, og vi har egentlig blitt litt trøtte av det alle sammen. Så da lot jeg det være med det, og sendte dem ut med en beskjed om å senke skuldrene, og å ha det gøy – eller sinnagøy, som jeg kaller det.

Heretter tror jeg at jeg skal si minst mulig, for absolutt alt fungerte som planlagt (så uendelig mange ganger): Forsvaret var en vegg, midtbanen kjempet som sinte kampbikkjer, kantene og spissen skjøt framover som lyn. Driv var lang fra ufarlige, men ble de ikke stoppet ved første forsøk, var en ny NIF-spiller der, raskere enn han kunne si ”Puh, det var nære på”. Selv om vi måtte tåle to gule kort (og dermed 5 minutter med 10 mann) i løpet av omgangen, dominerte vi.

1-0 kom ved Raphael Stensrød Reverson, på straffe etter 10 minutter (i samme øyeblikk som vi fikk gult-kort-spiller nummer 1 inn igjen, faktisk). Driv prøvde og prøvde, men vi brøt dem opp over alt på banen. Mål nummer to kom fem minutter før pause ved Magnus Unger, som ble tredd igjennom med en heading, av alle ting, fra Raphael. To minutter senere, etter en svak klarering innenfor 16, dro Håvard Fredwall seg fri og plasserte ballen pent i lengste hjørne. 0-3, og et forholdsvis konservativt resultat etter første, basert på spill og sjanser.

Selv om vi hadde bestemt oss for å gønne på i andre, tok selvsikkerheten vel stor plass, og vi begynte å gjøre tullete feil. Det kollektive begynte å slå sprekker. Vi måtte få et mål i mot, halvveis i omgangen, før vi tok tak i kampen igjen. Vel kvarteret før slutt, slo Magnus Unger den siste lufta ut av Driv, med en kanon fra kanten av 16 som fant veien til nettet i motsatt hjørne.

…Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur, til Ytre Enebakk.

 

G 15/2002 vs Holmen  0-5  (0-4) 1 div avd 3

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Endelig årets første seriekamp hjemme. Etter en tøff start borte mot Nordstrand, satset vi på at vi skulle få en bedre opplevelse på hjemmebane mot et Holmen lag ryktene sa var gode.

Tanken var å gå ut, ta kommando og styring i kampen og presse Holmen høyt. Det fikk vi på ingen måte til. Vi møtte et meget godt, bevegelig og spillende Holmen lag, som enkelt spilte av presset vårt. De varierte med å sette opp kombinasjoner og småspill, for så å vende spillet med millimeter presise langballer. Vi ble spilt fryktelig lave, og om Holmen mistet ballen og vi fikk anledning til å sette i gang spill, så var de fryktelig bra på kollektivt press.

Vi møtte rett og slett ett meget godt fotball lag. 0-1 satt i nota etter ca 10 minutter, og målene kom jevnt og trutt gjennom omgangen. Ved pause stod det 0-4 og da hadde Seb i tillegg reddet en straffe.

Før andre omgang hadde Holmen byttet ut 3 av de bedre spillerne sine, og heldigvis var ikke de 3 som kom inn like gode. Vi kom litt mer med i kampen, men etter kort tid fikk Simen av en eller annen merkelig grunn sitt andre gule kort for dagen, og vi måtte avslutte siste halvtimen med kun 10 mann. Det ble da fryktelig vanskelig å skape noe eget mot såpass god motstand, men vi forsvarte oss så godt vi kunne for dagen, og med en livlig Sebastian i målet så klarte Holmen kun å omsette en sjanse til skåring ( da hadde Seb reddet nok en straffe ila andre omgang).

Antagelig har vi nå møtt de to beste lagene i avdelingen, og fredag skal vi til Kjelsås for kjempe om våre første poeng for sesongen. Dessverre uten Simen som må sone karantene, og Viktor som fikk en skikkelig smell i kneet og nok vil være ute et par uker.

Vi andre får ta tak. Flytte beina raskere og bevege oss smartere både offensivt og defensivt. I vinter har vi vist at vi har nivået inne, så vi må bare ta de to første kampene mot meget gode lag som læring. Fortsette å jobbe knallhardt på trening og tro på at vi raskt snur dette.

J 15-1/2002/2003 vs Øhil  1-3 1 div

Trener Trond Halvorsen om kampen

Onsdag tok vi turen til ØHIL. Et lag vi alltid spiller jevnt mot. Intet unntak denne kvelden.  Vi kjører kampen i første omgang samt så lenge kreftene holder i annen omgang. Vi er også uheldig med en skade som gjør at vi må bytte om litt på laget. Dette gjør at ØHIL til slutt drar i land seieren med 3-1. Scoring denne kvelden av Pernille. Det har vært litt stang ut så langt i 1. divisjon så satser på å snu denne trenden når Årvoll kommer denne uken.

J 15-2/2002/2003 vs MS 4-1 2 div

Trener Trond Halvorsen om kampen 

I andre divisjon jenter 15 har vi kommet godt i gang. Denne gangen gikk turen til Manglerud og MS. Et lag med en høyere snittalder enn oss. Dette er en kamp vi styrer fra start til mål og vinner fult fortjent 4-1. Scoringer av Hedda 02 og Jenny. En bra gjennomført kamp.

J 14-1/2003 vs Kolbotn 0-3 (0-3) Obos cup

Trener Trond Halvorsen om kampen

Lørdag var det Jenter 14 laget som skulle møte Kolbotn i OBOS Cup. Et lag som sannsynligvis er topp 5 i Norge. En litt ekstra spennende kamp da Jenny som spilte på Nesodden i fjor nå spiller for Kolbotn. I tillegg kjenner mange av jentene hverandre. Kolbotn kom fra 10-0 og 15-0 i serien samt gode Cup resultater. Denne dagen stilte vi med 12 spillere (12 av 14 som er født 03 og 04)

Vi kommer skeivt ut og Kolbotn leder tidlig 3-0 (etter 7-8 minutter). Derfra og ut ender kampen 0-0. Kolbotn har ballen mest og er veldig gode, men skaper ikke mange flere sjanser etter dette. Den største sjansen har Nesodden i annen omgang, hvor Mia er igjennom med keeper, men keeper redder meget bra. Tipper Kolbotn vinner OBOS Cup i år.

 Nesodden var ikke helt heldig med all blåsingen i denne kampen, men Kolbotn vinner fult fortjent.

Da bretter vi opp ermene og er klar for ny uke.

 G 14-1/2003 vs Lommedalen 1-6 (0-3) 1 div avd 3

Trener Geir Harald Smith om kampen

Dette var et langt steg tilbake etter å spilt flere gode kamper i oppkjøringen. Planen var å gå ut høyt og presse Lommedalen hardt og tvinge fram feil noe vi har øvd på i kamper tidligere i år og hvert gode på. I denne kampen derimot lykkes vi ikke i det hele tatt, vi er på etterskudd i presset hele veien og flytter ikke beina før ballen er hos spilleren vi egentlig skal gå i press på og Lommedalen får en enkel oppgave med å spille oss ut gang på gang.

Vi havner under allerede etter et par minutter spill, på at vi mister ballen rett utenfor 16 meteren vår når vi spiller direkte opp på feilvendt midtbanespiller som er under hardt press, selvfølgelig skal vi tørre å spille av presset til Lommedalen, men dette handler litt om å lese kampen og kanskje velge å være litt mer kyniske de første 5 minuttene til kampen er i gang. I denne matchen er det ikke sikkert det hadde hjulpet heller for Lommedalen fortsetter å stå høyt på oss og når vi har null tendenser til samtidige bevegelser og i tillegg er utrolig upresise i pasningsspillet så ender det med at vi spiller årets svakeste omgang og ligger under 3-0 til pause.

Det er ikke bare fotball messig det går galt i 1.omgang veldig mye handler om det mentale, vi er ikke tilstedeværende når kampen starter, det virker som om flere ikke har fått med seg hva kampplanen vår er og det er mange som rett å slett ikke løper nok å vil nok. Når vi da også henger oss opp i motstanderen og dommeren isteden for å gå i oss selv så blir det veldig vanskelig. Det kan ikke være sånn at så mange spillere blir satt ut av at motstanderen til tider er ufine, det er klar at ikke alle her i verden er like snille og greie som gutta fra Nesodden er og når de da lykkes i å provoserer oss og merker at vi ikke konsentrerer oss om å spiller fotball så har de jo fått kampen akkurat dit de vil.

Den andre omgangen starter like dårlig som den første og Lommedalen skårer 3 mål til før det er gått 15 minutter av omgangen. Derfra og ut bytter de seg noe ned og vi hever oss også noen hakk og skaper egentlig brukbart med sjanser og burde absolutt hatt mer enn det ene målet vi fikk.

Vi har så mange teknisk gode spiller på dette laget at det er helt merkelig å se på hvordan denne kampen blir, folk misser på de enkleste pasninger, spillere som vanligvis har et glimrende 1 touch behandler ballen som om den har strøm og mister den støtt og stadig. Når vi da heller ikke gjør det som er det miste man kan gjøre i fotball nemlig å løpe nok og trøkke til i duellene så blir det vanskelig å vinne fotball kamper.

Lommedalen var et fint bekjentskap, de spilte fin fotball og var mye mer på hugget enn vi var, men dette er et lag vi kvalitetsmessig burde være helt jevne med så her er det bare og brette opp arma og få en god treningsuke, så prøver vi igjen på lørdag.

G 14-2/2003 vs Hauketo 2-1 Se egen sak på nettsiden

Legg igjen en kommentar