G14 2: Nesodden tapte 0-3 for Nordstrand

Etter to strake seier ble det dessverre tap mot et hardtarbeidende Nordstrand-lag som ville mest i denne kampen. Alle scoringene kom i første omgang.

To grader i luften, iskald vind og striregn la ikke akkurat et værmessig grunnlag for sambafotball denne kvelden. Likevel virket gutta både optimistiske og tent før kampen. Nordstrand sin trener lot seg faktisk imponere av våre spillere allerede under oppvarmingen!! Når dommeren blåser i gang kampen er det imidlertid Nordstrand som setter standarden med vilje, tæl, og godt spill.

1.  omgang

Vi henger ikke med fra starten, og allerede etter to minutter får Nordstrand sin første store mulighet etter en litt rufsete klarering i eget forsvar. Skuddet går heldigvis like utenfor. Nordstrand stilte med en svært løpssterk og teknisk god kantspiller som gjentatte ganger satte vårt forsvar på prøve utover i omgangen. Etter seks minutter får Nordstrand sin første scoring etter et fint raid på kant. Vi blir fraløpt, og et presist innlegg til en ensom Nordstrand-spiller foran eget mål, gjør det enkelt for Nordstrand å trille ballen i mål. 1-0 til Norstrand.

Erlend blir dessverre skadet i denne situasjonen og må ut med en klassisk lårhøne. Uten reservekeeper var vi avhengig av velvilje og pågangsmot fra en av våre utespillere. Alfred tok utfordringen, ære være han for god sportsånd og god innsats i buret! Han gjorde en strålende jobb, og kunne ikke lastes for noen av de to målene som fulgte etterpå.

Andre målet kommer etter en enkel gjennoppbruddspasning fra midtbanen. Vi henger ikke med i svingene, og i stedet for å falle av, og ikke minst sikre, får Nordstrand en enkel vei til mål. 2-0 til Nordstrand. De neste minuttene står vi litt med hendene i lomma og ser på i stedet for å komme opp i motstanderen tidlig. Ikke vinner vi førsteball, og ikke vinner vi andreball. Da blir det også vanskelig å vinne fotballkamper. Tredje målet kommer etter et nytt raid fra Nordstrand på kan. Etter et par driblinger er veien fri og alene med keeper gjør Nordstrand ingen feil.  3-0 til Nordstrand etter 20 minutter.

Nordstrand fortsetter å dominere banespillet. De er kjappere i føttene, er mer presise i pasningsspillet og vinner de fleste dueller. Vi kommer oss litt på slutten av omgangen og får et par halvsjanser, men dessverre uten uttelling.

I pausen er budskapet fra Bjørnar enkelt. Vi må opp med aggressiviteten, bli mer presise i pasningsspillet, vende spillet og ikke minst gi klare beskjeder. Vi må snakke sammen, ganske enkelt. Det var en klar mangelvare i første omgang.

2. omgang

Det viktigste som vi tar med oss fra denne omgangen: Spillerne skjønte trenerens budskap og viste at det nytter hvis man vil.

Andreomgangen ble betydelig bedre både i kvalitet og innsats fra våre spillere. Vi var tettere på i duellene og ga ikke Nordstrand samme mulighet til å trille ball som i første omgang. Det skal spillerne våre ha ros for. Vi klarer også i større grad å etablere et eget spill og får et lite spillermessig overtak utover i omgangen. Selv om mye av banespillet foregår på midten. klarer vi også enkelte ganger å vende spillet og da blir det også mer rom å løpe i, som resulterte i et par gode muligheter for Nesodden. Vi noterte en stor sjanse til Nordstrand og to til Nesodden i andreomgang, i tillegg til noen halvsjanser for begge lag. Omgangen ble målløs, men siste halvtimen var uansett et betydelig løft fra vår side. Det tar vi med oss til neste kamp.
Laget: Niklas. Martin, Mathias, Christian A, Erik W, Erlend, Benjamin, Alfred, Daniel. Eirik E, Johannes K, Simen, Kasper R, Awer, Erik O.

 

 

 

Legg igjen en kommentar