Msb: 3 Nydelige poeng

Msb tok 3 livsviktige poeng torsdag på Abildsø kunstgress. Nesodden stilte et lag preget av unggutter ( Simen Valla og Martin Kristoffersen begge født 02 fikk sin debut på senior nivå ) men da alt skulle avgjøres var det banens desidert mest rutinerte spiller som ble sentral.

Nesodden reiste til Abildsø med tre seniorer i startoppstillingen, en junior spiller, fire g-16 spillere født i 01 og tre g-15 spillere født i 02. Dette kunne virke noe ungt i en kamp som fort kunne bli avgjørende for hvilken divisjon Msb skal spille i neste år.

Kampen åpner med at Nesodden skaper en haug av sjanser men man får bare ikke ballen i mål. Jonathan Sandberg, Smien Valla og Tom Resvoll er alle nærme og få ballen over streken.

Etter 20 minutter måtte en av de tre senior spillerne som var med Ole Kristian Grime forlate banen med et overtråkk. Inn for Grime kom Truls Karoliussen. Nesodden fortsetter å dominere kampen også uten Grime men får ikke hull på byllen. I motsatt ende er Abildsø små farlige på noen overganger, men keeper for dagen Anders Nymoen ( normalt midtbanespiller født 01 ) blir ikke satt på de store prøvene. Utover i omgangen avtar sjanse bonansaen noe men Nesodden er fortsatt det førende laget.

I det 39 minutt så får Nesodden den forløsende skåringen, halvøylaget får et frispark fra rundt 20 meter og som den naturligste ting i verden så skrur Karoliussen ballen forbi muren og i mål. Bare 3 minutter senere så får Nif sjansen til å øke fra straffemerket når Simen Valla blir klippet ned innfor seksten meteren, dessverre så bommer unggutten på straffen og lagene går til pause på stillingen 1-0 til Nesodden.

Andre omgang starter ikke bra sett med Nesodden øyne, etter kun tre minutters spill utligner Abildsø på skudd fra rundt 20 meter. De første 10 minuttene så er det hjemmelaget som styrer kampen og med målet så får de blod på tann og kommer til et par farligheter. Litt mot spillets gang så tar Nif ledelsen i det 56 minutt, Karoliussen finner Simen Valla i bakrom ( Hvor gøy er det ikke at Truls har trent Simen fra Simen var 7 år gammel, for en kombinasjon ) unggutten tar ballen nydelig ned og setter den sikkert forbi Abildsø keeperen. Nesodden skulle dessverre ikke beholde ledelsen lengere enn i 2 minutter, Abildsø utligner på et noe billig straffespark etter 58 minutter.

Herfra og ut så er kampen et kaos, Abildsø spiller tøft ( ikke stygt ) noe de skjønte lønte seg mot Nesodden sitt ekstremt unge mannskap og der Nif gutta i første omgang trillet ball så har man nå litt høyere skuldre og er litt for upresise.

Med 15 minutter igjen å spille legger Nesodden om til tre bak og går all inn for å få seieren. Dette fører til store sjanser for både Simen Valla og Jacob Bjøndal, men ingen av klarer å få ballen i mål. Minutter før slutt skal Nesodden få sitt fortjente vinnermål og igjen er det kombinasjonen mellom elev og trener som skal slå til, denne gangen finner Valla Karoliussen, som setter inn 3-2 målet. Nesodden legger om til en 4`er bak igjen og rir av noen cornere og farlige innlegg på slutten og ta med seg nydelige 3 poeng hjem til halvøya.

GH om kampen:

Det ble jo 3 veldig dyre poeng med skade både på Grime og Cappa, men det ble 3 utrolig viktige poeng. Så er det utrolig gøy å se at vi kan ta poeng på senior nivå med et så ungt lag. Ikke bare det at man tar poeng, men i første omgang så spiller man god fotball også, og i andre omgang når det virkelig gjelder de siste 20 minuttene så tar man krigen å jobber og løper.

Dagens Nif gutt:

Mye gode unggutter, men dagens Nif gutt går til eldste mann. Truls Karoliussen 2 mål og 1 assist.

Legg igjen en kommentar