Ungdomsrapport uke 20

Med fridager og langhelger og litt av hvert på agendaen så er det igjen en litt forsinket ungdomsrapport. Denne er fra uke 20. Mens hvordan det gikk med Nesoddlagene i forrige uke kommer i en ny ungdomsrapport på torsdag.

 

G19-2 vs Try  1-3 (0-1 ) 4 div

Trener Håkon Hake Steffensen om kampen:

Mandag 15. mai: Try – Nesodden Jr2: 3-1 (0-1)

Mandag kveld møtte vi serieleder Try på Bjølsenfeltet. Banen var vel kanskje 80 meter lang (KGB er 100 meter), og minnet mer om en pottitåker enn en fotballbane. Det var derfor ikke lagt til rette for finspill. Treneren til Try kunne røpe at laget hans består av skiløpere og alpinister, og at de hadde sin første kontakt med en fotball denne sesongen, i forrige serierunde mot Romsås 2. Siden de vant den kampen 11-0, tydet det på at noen må ha tjuvtrent uten at treneren så det.

Det tok ca 10 sekunder av kampen før jeg skjønte at Try spiller etter Championship-modellen: Ballen kælkes opp og frem i håp om å treffe medspillere, og så brukes alle midler for å trøkke ballen i mål. Sjelden har jeg sett så aktiv armbruk og dytting, og dessverre tillot dommeren det meste. Det var et under at gutta slapp unna med noen stemplinger og enkelte soleklare fellinger. Her var det viktig å hoppe høyt når taklingene kom susende fra alle kanter, helst bakfra, og til stor jubel fra medspillere og 3 tilskuere. At Try kun fikk 3 gule kort, er en gåte for meg.

Gutta lot seg imidlertid ikke pelle på nesa, og stod fram med enorm innsats og vilje. Halvveis i første omgang sendte Stian en perfekt pasning til Kristian på høyre kant. Han stormet mot dødlinja og banket ballen inn mot Markus, som dempet ballen og knallet den i nettet. Mønsterangrep. Resten av omgangen ble det mye kjemping, der gutta prøvde å spille fotball så godt det lot seg gjøre. Jørgen hadde meldt seg som keeper (cred!), og med kapteins bindet tok han ansvar og holdt oss inne i kampen med gode involveringer.

Etter tre minutter av 2. omgang scoret Try på et heldig, men godt skudd, og vi var like langt. Spillet bølget frem og tilbake, og Markus hadde et skudd i stanga. Med et kvarter igjen scoret Try direkte på corner, etter å ha bunkra opp med svære spillere inne i vår 5-meter. Vi la om til 3-4-3 på slutten i håp om en utligning, men fikk heller et tredje mål imot.

Gutta skal ha all honnør for at de gikk i krigen, tok duellene og prøvde å spille fotball. Jeg er glad for at ingen av dem ble alvorlig skadet av en motstander som i alt for stor grad fikk lov til å bruke de fleste metoder for å stoppe oss og vinne ballen. Vi får vise dem hvordan fotball spilles når de kommer til Nesodden i august.

G15-1/2002 vs Fornebu  7-0 1 div avd 3

Assistent trener Truls Karoliussen om kampen:

Vi bestemte oss for å ha fokus på tre ting offensivt og tre ting defensivt. Høyt samlet press og baller i bakrom skulle skje på instrukser fra sidelinjen, det også fungerte bra. Med ball var vi tålmodige bak, klarte å etablere overtall på begge sider, offensiv midtbane ble funnet ofte og bakrommet ble truet etter instrukser fra sidelinjen. Defensivt lå vi ok i formasjon (4-4-1-1), noe justering underveis, men alt i alt mer enn godkjent. Vi klarte også å stå høyt og nekte Fornebu å etablere spill bakfra fra egen keeper. Når dommeren blåste av etter 80 minutter, pluss litt tillegg, stod det 0-7 og vi kunne glede oss over guttas første seier. Noen liker å lete feil, vi velger å forsterke det gode. Nå er det ny treningsuke der vi skal øve videre, før vi møter Skeid til søndag.

G14-1/2003 vs Vålerenga  3-2 (3-1) 1 div avd 3

Trener Geir Harald Smith om kampen:

Da kom endelig årets første tre poenger etter en kamp hvor gutta viste fantastisk innsats.

Kampen åpner med at vi presser høyt og stresser et meget spillende vif lag høyt i banen og de sliter med å komme seg ut bakfra. Vi vinner mange baller i gunstige posisjoner og skaper bra med sjanser, men vi svikter i det avgjørende øyeblikket foran mål. Omgangen er egentlig ganske ensporet, vif klarer ikke spille seg ut fordi vi er gode i presset vårt, mens med ball så blir vi altfor direkte og søker langt nesten hver gang vi har den dette resulterer i en omgang med lite spill. Etter hvert så får vi betalt for det gode presset vårt og i løpet av to minutter så skårer vi to mål, vi fortsetter å presse på og fem minutter før pause går vi opp til 3-0. Nå er det slutt på kreftene våre og de siste fem minuttene av omgangen så klarer vi ikke opprettholde den gode intensiteten i presse vårt og vif tar over og presse oss bakover. De får også et mål rett før pause på corner hvor vi glipper grovt i markeringen.

I andre omgang klarer vi aldri og komme opp på samme nivå i presset vår som vi hadde i første omgang ( brukte nok opp mye krefter før pause ) og vif dominerer nesten hele omgangen. De spiller fin fotball og det går raskt langs bakken og vi blir løpende mye imellom. Det som er gledelig med andre omgang er at vi selv om vi er under beleiring tørr å spille mer ball og prøver å fremstå mer sånn som vi ønsker i det oppbyggende spillet. Vi legger også ned en fantastisk innsats defensivt og jobber å løper i hele omgangen og vi klarer og begrense vif til kun en redusering.

Oppsumert:

Første omgang er vi veldig gode i presset, dette kostet oss nok veldig mye krefter for vi klarer overhode ikke og opprettholde det trykket etter pause. Nå skal det sies at vi kun hadde to innbyttere ( folk borte på konfirmasjon, lag 2 spilte samtidig som oss så noen var der og forfall pga sykdom ) og med 2 skader i løpet av første omgang så spiller vi de siste 50 minuttene uten innbyttere. Det vi må ta med oss fra første omgang er det gode presset vårt, for det er strålende. Det vi må bli bedre på er å tørre å spille slik som vi skal, for vi skaper kun sjanser i første omgang på at vi får brudd høyt i banen eller at vi spiller gjennom i bakrom for vi i denne kampen hadde en fysisk fordel ( det er helt greit og utnytte denne fordelen men vi må ikke glemme og spille ball også ).

Fra andre omgang så skal vi ta med oss den fantastiske innsatsen vi la ned i forsvars arbeidet og den viljen til å vinne kampen som vi viste. Vi tørr også å spille mer i andre omgang men etter en første omgang uten mye spill så sliter vi med å komme i gang og få gode nok bevegelser slik at vi ofte mister ballen for lett. Men kreditt til gutta for at vi fortsetter å prøve selv når vi er under press.

Det som gleder mest er hvordan vi takler de siste 8 minuttene av kampen, når dere får beskjed fra sidelinja om å gå for seieren og være mer kyniske. Dette løser vi på en veldig bra måte og holder unna med smartness og god innsats, noe som er imponerende når vi er uten innbyttere og mange spillere ute av de posisjonene de vanligvis holder til i.

Og det er ALLTID gøy å slå Vålerenga

G14-2/2003 vs Oppegård  0-4  (0-2) 2 div avd 4

Referat fra Finn Aagaard :

På forhånd hadde vi blitt enige om å gå ut i høyt tempo og med et aggressivt press. I de siste kampene har vi blitt tatt litt på senga de første 10 minuttene, og dette ville vi forsøke å unngå denne gang. Dessverre gikk vi i den samme fella igjen! Allerede etter 2 minutter kommer Oppegård til sin første store skuddmulighet etter passivt forsvarsspill. Heldigvis gikk skuddet rett på keeper. Like etter blir vi stående å se på når Oppegård serverer en enkel gjennombruddspasning og hvor de scorer kampens første mål.

Etter 10 minutter får vi en ny kalddusj i mot. Vi feilberegner et enkelt langskudd, ballen spretter over keeper og i mål. Like etter fyrer Oppegård av et nytt langskudd utenfor 16 meter. Heldigvis går skuddet over mål. Vi får etter hvert ristet av oss skuffelsen og kommer mer og mer inn i kampen. Vi er flinkere til å flytte beina og kommer raskere opp i ballfører. Til tider sitter også pasningsspillet, selv om det går litt for mye på tvers og for trangt gjennom midtbaneleddet. Etter ca 17 minutter får Nesodden sin første store sjanse med en flott gjennombruddspasning. Dessverre går skuddet rett på motstanderens keeper. Vi fortsetter å presse og kommer til noen gode muligheter, uten at vi klarer å få hull på byllen. Oppegård får noen kontringsmuligheter imot, men omgangen renner ut med 0-2 til Oppegård.

Bjørnar tok en peptalk med spillerne i pausen, og var tydelig på at resultatet lyver ut fra banespill og sjanser. Omgangen har vært helt jevnspilt, selv om vi ligger under med to mål. Vi blir fortsatt stående å se på de første 10-15 minuttene av kampen og blir hardt straffet for det. Til tider spiller vi bra med godt pasningsspill, selv om vi ofte velger vanskelige og trange alternativ, i stedet for å vende spillet, spesielt når våre kantspillere inviterer til gode løp. I stedet blir det mye «småspill» gjennom midtbaneleddet, hvor vi altfor ofte blir stoppet og mister ballen. I andre omgang må vi bli mer presise i pasningsspillet og vi må opp aggressiviteten. Dette er fullt mulig å ta igjen!!

  1. omgang

Vi fortsetter å styre kampen fra start og allerede etter 2 minutter får vår omskolerte keeper, Jon Marius, som fikk prøve seg som spiss for dagen, en god skuddmulighet etter godt pasningsspill. Dessverre redder keeper til corner. Her får vi en ny mulighet men skuddet går dessverre utenfor. Vi presser, har banespillet og er det førende laget de første 10 minuttene.

Så skjer det som selvfølgelig ikke skal skje. Vi står for høyt i forsvar, og henger ikke med når Oppegård serverer en enkel gjennombruddspasning forbi vårt bakre ledd. I stedet for å falle av og sikre, blir vi fraløpt og alene med keeper setter Oppegård ballen enkelt i mål. Like etterpå scorer Oppegård sitt fjerde mål på corner. Corneren er fin den, men når motstander får stå helt umarkert på syv meter, gjør vi også jobben enkel for Oppegård. Corneren blir headet kontant i mål, utagbart for keeper. Vi prøver å riste av oss skuffelsen og etablerer et visst overtak i kampen igjen. Vi er likevel for upresise i pasningsspillet, og fortsetter å spille trangt og vanskelig i midtbaneleddet. Det går ganske enkelt for sakte fremover. Det blir relativt forutsigbart og enkelt for Oppegård å stå imot. Vi får en stor sjanse på slutten med en flott gjennombruddspasning, men uten at vi klarer å score. Noen halvsjanser til begge lag, men kampen ebber ut. 0-4 til Oppegård.

Kampen sett under ett: Ett flatterende resultatet ut fra sjanser og banespill.

 

Dette er de kampene vi rapport fra i uke 19. Mange lag som ikke spiller kamper i disse ukene med 17 mai, kristihimmelfart og pinse så det vil være noe amputerte rapport frem til vi er i normalt gjenge igjen etter pinsehelgen.

På torsdag følger rapport fra forrige ukes kamper.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar