Msa: 2-2 i vanskelig bortekamp

Oscar Halvorsen (bilde) skåret begge Nesodden sine mål i 2-2 kampen mot Lille Tøyen. Det ble et tøft oppgjør for halvøylaget mot et veldig fysisk lag, på en bane som hvor det var vanskelig og holde ballen langs bakken. Selv om kampen var et bunnoppgjør så var dette to lag som hvis de fortsetter å vise seg fra denne siden kommer til å plukke flere poeng fremover.

Det var ingen tvil om at det var to lag som både trengte og ville ha poeng som møttes på Bryn kunstgress tirsdag kveld. De som trodde at Lille Tøyen skulle bli lett match tok feil, og ble advart av Nesodden trener GH før kampen om at Lille Tøyen var et bedre lag en det poengfangsten viste så langt.

Kampen åpner med at hjemmelaget legger et trykk på gjesten og løfter ballen langt mot to storvokste spisser. Kampens første sjanse kommer etter 6 minutter. Lille Tøyen får et frispark som blir slått på bakerste stolpe og headet inn feltet igjen, etter mye klabb og babb så er det kun oppofrende blokkeringer av Dennis Tjernshaugen og Kim Viken som hindrer hjemmelaget i og ta ledelsen. Da kvarteret passeres tar Nesodden ledelsen litt mot spillets gang og på sin første sjanse i kampen, halvøylaget kombinerer fint på venstre siden og vestre back Oscar Halvorsen får ta med seg ballen inn i banen og sender avgårde et knallhardt skudd fra omkring 20 meter som smeller inn bak Lille Tøyen sin keeper, Bare 2 minutter senere har Ole Kristian Grime en stor sjanse til å øke ledelsen, men avslutter utenfor på det som må beskrives som en stor sjanse.

Med målet og den store sjansen får også Nesodden bedre kontroll på banespillet og henger bedre med, og har om ikke fullstendig initiativet god kontroll på kampen. Vertene fortsetter å pumpe lange baller men uten at det blir det samme trykket som i starten av kampen. Dessverre for Nesodden så skal utligningen komme i den perioden hvor de har kontroll på kampen. Først får vertene en dødball som skaper en farlighet og selv om Nesodden får klarert så vinner Lille Tøyen raskt ballen tilbake og angriper direkte igjen. Flere Nesodden spillere blir veldig passive i førsteforsvarer jobben og Lill Tøyen spiller seg ut på kanten fra hvor de slår et hardt innlegg og på bakerste stolpe har de en mann helt fri som setter inn 1-1. Resten av omgangen skjer det ikke så mye og det er i ferd med å ebbe ut med 1-1 til pause når Oscar Halvorsen igjen blir spilt opp på venstresiden og tar med seg ballen inn i banen, nok en gang løsner venstre backen et skudd, denne gangen går ballen via en Lill Tøyen forsvarer og smeller nok en gang i nettet bak keeper.

Andre omgang åpner veldig likt som den første og Lille Tøyen tar initiativet fra start, ballen blir slått langt og høyt og de står godt etter å kriger. Allikevel så skal det et stygt balltap sentralt i banen fra Nesodden til før utligningen kommer, Nif mister ballen noen meter inn på motstanderens halvdel og to raske pasninger senere så ligger ballen i mål bak en sjanseløs Mathias Møller. Om det første kvarteret i omgangen tilhørte Lille Tøyen så skjer det ingenting de neste 20 minuttene av kampen. Det er to lag som kjemper og duellerer og ballen er kun mellom 16 meterene og sjelden innafor. En tydelig tendens som viste seg fra det gjensto 15 minutter var at vertene var tomme for krefter og Nesodden tok mer og mer over kampen. Store sjanser ble skapt for halvøylaget etter 79 og 80 minutter men verken Kim Viken eller Dino Palos har marginene med seg. I løpet av de siste 10 minuttene så burde Nesodden ha avgjort kampen, men den siste pasningen ble ofte for upresis og slurvete noe som gjorde at man ikke skapte så fryktelig mye mer enn noen nesten muligheter. På den andre siden av banen så orket ikke Lille Tøyen og holde det samme trykket etter langballene eller i kontringene sin, men var hele tiden en trussel på dødballer og lange kast. Men kampen ebbet ut på stillingen 2-2 noe begge lag sikkert kan være både fornøyd og misfornøyd med.

Nesodden fotball på nett tok onsdag formiddag en prat med hovedtrener GH som delte mye av vårt syn på kampen.

Gir 2-2 et riktig bilde av kampen ?

» Ja det blir jo litt surt når vi leder to ganger at vi ikke får med oss tre poeng, men alt i alt så var vel 2-2 et rettferdig resultat».

Det ble mye kriging og lange baller i dag, det var vel ikke et kampbilde som passet Nif spesielt godt ?

» Nei det var en vanskelig fotballkamp, mot et veldig voksent og solid lag. Det var også veldig tydelig at de var mer vant til banen enn oss og var mer kyniske og visste bedre når de kunne legge ned ballen ( noe de sjelden gjorde ) og når det bare var og feie den unna. Når de setter opp alt av dødballer inkludert kast bare de passerte midtstreken så passer det oss dårlig, og vi har tross alt en god del unggutter utpå der som ikke er helt klare for den type kamp som dette ble»

Dere leder to ganger, hvorfor holder det ikke ?

» Hadde vi hvert et lag i flyt så ville vi vunnet denne kampen 2-0 og hvert veldig fornøyd med og ta alle poengene i en vanskelig kamp, i den situasjonen vi er så ender det 2-2 isteden, for begge baklengsmålene burde kunne unngås. På det første så blir vi altfor lett gått forbi ved to anledninger og det er heller ingen som følger mann på innlegget. Og det at mål nummer to kommer etter et balltap sentralt i banen er veldig unødvendig. Men det føles at det er litt marginer imot hele veien nå. Så synes jeg også Lille Tøyen var et bedre lag enn det mange forventet, vi løper garantert mindre i dag enn det vi gjør mot Asker i forrige kamp og det burde vi jo overhode egentlig ikke gjøre»

Du virker ikke som at du er veldig misfornøyd selv om dette var en kamp hvor man ut ifra tabell situasjonen trengte 3 poeng ?

» Nå føler ikke jeg at det er så mye man må når det gjelder å ta poeng i mai, hvis resultatene fortsetter så MÅ vi etter hvert ha poeng. Jeg tror Lille Tøyen kommer til å plukke bra med poeng hjemme og det var et lag og en bane som passet oss særdeles dårlig og når vi tar med oss et poeng så synes jeg ikke vi skal svartmale det. Jeg synes også flere av gutta spiller en god kamp og står godt i krigen. Samtidig så er jo ikke fornøyd med at vi ligger der vi ligger men et poeng borte mot denne typen motstand er jeg ikke direkte misfornøyd med heller».

Nesodden stilte følgende lag:

[team1]

Bytter: Henriksveen etter 35 min for De Capua. Akre etter 75 min for Størmer

Dagens Nif gutt:

Det var flere som viste seg fra en positiv siden, Oscar Halvorsen skårer to mål og bidrar godt fra backen. Mathias Møller er solid i feltet i en kamp hvor dødballer var sentralt.

Men dagen Nif gutt går til Dennis Tjernshaugen som kriget og sto som en bauta i midtforsvaret gjennom hele kampen.

Neste hjemmekamp er allerede til lørdag da msa møter Ski, og da skal gresset innvies. kampstart 1600

Legg igjen en kommentar