Ungdomsrapport uke 21

Da er ungdomsrapporten med oppdateringer fra forrige ukes kamper her. Det er ikke alle lag som er i aksjon i disse ukene, grunnet at kretsen har lagt inn noen huller pga ting som 17 mai, kristihimmelfart og pinsen så finner du ikke ditt lag så kan det være grunnen.

 

G19-2 vs Romsås 2  2-1 (1-0) 4 div junior

Trener Håkon Hake Steffensen om kampen:

Mandag kveld møtte vi Romsås 2 på bortebane, et lag som tapte 0-11 for Try i sin første seriekamp. Det viste seg imidlertid at de i den kampen stilte med et rent 02-lag, mens de i kveld kom med noen Jr1.-spillere som til vanlig spiller i 2. divisjon, samt øvrige juniorspillere.

Første omgang startet vi forsiktig. Ballen spratt uvant mye, og det var vanskelig å få kontroll. Samtidig var vi for puslete i duellspillet, og kom ikke skikkelig opp i motstanderen. Vi tok imidlertid over mer og mer, og etter en halvtimes mottok Henning ballen på 20 meter. Han avanserte noen skritt, og med et skikkelig stjernetreff føk ballen inn ved keepers venstre stolpe. Klassescoring:) Resten av omgangen skjedde det ikke så mye, så vi tok pause med 1-0 ledelse.

I pausen snakket vi om å ta noen flere dueller, la ballen gå langs bakken, og rett og slett løpe Romsås i senk. Gutta fulgte planen, og vi kom etterhvert på mange gode forsøk. Imidlertid var dette dagen da lite lyktes foran mål, og vi brant en rekke 100%-sjanser. Stor var gleden da Jørgen i det 80. minutt bre-sidet ballen i mål etter raskt og godt kombinasjonsspill utenfor 16-meteren til Romsås. Roen senket seg over oss, men bare i noen minutter. På et frispark til Romsås i det 83. minutt sov vi i eget felt, og ingen fulgte motstanderen som uhindret fikk gå opp foran Ask i målet og styre ballen inn med hodet. De siste 7-8 minuttene forsøkte Romsås å pumpe baller fremover, men vi var gode og stoppet de forsøkene som kom. Samtidig skapte vi nok av muligheter fremover, men udyktighet og en meget god Romsås-keeper sørget for at det ikke ble flere mål, og dermed endte det 2-1 til oss.

Det er bra at vi vinner på en dag som dette, selv om vi kunne og burde ha scoret 5-6 mål til. Vi måtte slite for målene og seieren, og da betyr 3 poeng mye. Cred til Ask som stod i mål i kveld, og som dermed var vår kaptein for dagen. Bestemannsprisen må imidlertid deles mellom keeperen til Romsås og dommeren, som begge var meget gode. For oss var det LAGET som stod frem og vant kampen. Grattis til alle, nå er vi på 2. plass i serien.

 

G15-1/2002 vs Skeid 2-2 (1-1) 1 div avd 3

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Etter en herlig opptur forrige helg med sier 7-0 mot Fornebu, så stod en vanskelig motstander på motsatt banehalvdel av KGB søndag. Skeid kom proppfulle av selvtillit etter 5 seier av 5 mulige så langt i seriespill.

Likevel hadde vi trua på at her var det mulig å få med seg noe når dommeren blåste av. Fra start av tar vi tak i kampen og presser Skeid bakover. Vi låser av når keeper skal sette i gang, og faller av når vi ser at vi ikke klarer å sette høyt press. Skeid får til lite første halvdel av 1 omgang, ikke fordi de er dårlige, men fordi vi forsvarer oss godt.

Vi tar ledelsen 1-0 når Simen «kriger» inn en ball i duell med Skeids keeper og midtstopper. Dessverre får han seg en smell i duellen med keeper og må ta en lengre pause på sidelinjen. Etter dette klarer vi ikke helt å holde samme trykket, og Skeid kommer mer inn i kampen. Vi forsvarer oss brukbart fortsatt, men når vi vinner ballen er vi litt for heite og velger litt for ofte den lange løsningen. Har sannsynligvis også noe med at bevegelsene rundt ballfører i for stor grad er for utydelige og foregår i jogg og ikke sprint tempo. Likevel vi skaper flere gode muligheter uten at vi får uttelling, og 10 min før pause får Skeid en mulighet på dødball som de utnytter til fulle og utligningen er et faktum. Resten av omgangen er jevnspilt og lagene går til pause på 1-1.

I andre omgang tar Skeid kommandoen fra start. Vi sliter med å skyve raskt nok, og enkelte faller litt for ofte ut av formasjon slik at Skeid får rom å spille i. Likevel klarer vi med god innsats og holde oss inne i kampen. Skeid tar ledelsen 2-1 ca halvveis i andre omgang. Vi klarer å løfte oss noe, og etter et strålende angrep igangsatt fra vår venstre side så setter høyrekant Alex 2-2 fra hjørnet av 16 meteren. Der var det balltempo og gode bevegelser gutter J.

De siste 10-15 minuttene har begge lag gode muligheter til å ta med seg 3 poeng, men kampen ender uten flere skåringer. Vi rapper med oss 1 poeng fra Skeid. De så nok ikke den komme og det var en skuffet Skeid gjeng som forlot Berger Idrettspark. Vi gir oss selv godkjent, men er enige om at vi spillemessig har en del å gå på. Dette prøver vi å rette på mandag og tirsdag før det igjen smeller på Heming kunstgress onsdag kl 20.30!!!!

G14-2/2003 vs Driv 4-4 (0-3) 2 div avd 4

Lagets egen skribent Finn Aagaard om kampen:

For n’te gang klarer ikke Nesodden å starte kampen slik vi har blitt enige om på forhånd, med aggressivt press og presisjon i pasningsspillet. Vi skal takke Emil for at det ikke står 4-0 til Driv allerede etter 10 minutter. Driv eier kampen de første minuttene og kommer til flere store målsjanser. Det starter allerede etter 1. minutt hvor Driv setter skuddet i tverrligger etter en dårlig klarering i eget forsvar. Rett etterpå kommer en ny dobbeltsjanse for vertene, men Emil er både høyt og lavt og redder mesterlig. Etter 6 minutter sprekker det, nok en gang etter en dårlig klarering i eget forsvar. Driv vinner ballen og setter upresset ballen sikkert nede i hjørnet, utagbart for keeper. Etter nok en kalddusj de første minuttene, kommer vi mer med i kampen og klarer etter hvert å opparbeide et eget spill. Til tider spiller vi bra og er mye mer aggressive enn i åpningsminuttene. Etter 15 minutter får vi en farlig kontring imot, hvor Driv kommer seg fri på kanten. Heldigvis går skuddet like over. Like etter får Nesodden sin første store mulighet med indirekte frispark innenfor motstanderens sekstenmeter. Fra ca syv meter (skrått hold) går dessverre skuddet i muren. Vi opprettholder det høye presset, gjenvinner ballen og fyrer av nok et skudd, som treffer stolpen. Vi er inne i en god periode og kommer til flere halvsjanser før Driv gjenvinner ballen på egen banehalvdel, flytter beina fort og kontrer oss i senk. Vi klarerer det første skuddforsøket, men returen settes kontant i mål. Det tredje Driv målet kommer etter et nytt raid fra kant hvor motstanderen kommer seg fri og lobber enkelt over vår keeper.

Oppsummert. Kvalitetsmessig er vi veldig varierende i denne omgangen. Til tider spiller vi god fotball, men ofte er vi for slappe i presset. For å illustrere: Motstander fører ball upresset i midtbaneleddet. Så snubler han i egne ben, faller, reiser seg opp og avleverer en presis pasning til medspiller. Det skal ikke være lov! Aggressiviteten må opp i andre omgang. Bjørnar gjør også en del bytter i pausen.

Hva skal man si! En totalforvandling av et Nesodden-lag som hadde lyst til å være med på festen! Vi starter omgangen forrykende og allerede etter 1 minutt er Awer spilt alene gjennom som fyrer av et skudd, dessverre rett på keeper. Vi fortsetter å presse og etter 6 minutter får vi reduseringen. Nydelig frispill på kant og et flott innlegg som treffer Alfred. Han setter ballen sikkert i mål. Nå er det bare ett lag på banen og det er Nesodden. VI kjører over motstanderen og serverer den ene lekkerbisken av en pasning etter den andre. Etter 10 minutter blir Awer spilt fri fra midtbanen, han runder keeper og setter ballen sikkert i mål. Vi begynner å øyne et håp om å ta igjen dette.

Vi fortsetter å presse og kommer oss til flere halvsjanser. Driv kommer noe mer med i kampen, men det vi som styrer det som skjer utpå der. Etter ca 20 minutter spiller vi oss nok engang gjennom fra midtbanen og ut på kant til Alfred som skyter via en motstander og i mål. 3-3! Vi spiler virkelig god fotball med ”klikk-klakk” pasninger og gode, samtidige løp. Driv har mer enn nok med å forsvare seg. Vi er også aggressive og gode i gjenvinningsfasen. Vi får et par frispark i gode posisjoner, men dessverre gikk begge skuddene over mål. Nesodden varter opp med både friske hælspark og Neymar finter av høy klasse. Selv Driv sin trener lar seg imponere! Etter 25 minutter kommer det forløsende målet etter høyt og aggressivt press. Driv sitt forsvar prøver å klarere, men header ballen i eget mål. Fra 0-3 til 4-3 til Nesodden. For en opphenting! Driv kommer til en stor mulighet i omgangen, fem minutter før slutt. Vi står og sover litt og ut av ingenting fyrer Driv av et skudd fra 16 meter som ligger klistret i hjørnet, utagbart for vår keeper.

Vi burde kanskje vært litt mer kyniske når vi leder kampen kun minutter før kampen er over, men det lærer vi av til neste kamp. Alt i alt er uavgjort et greit resultat, selv om Nesodden alt i alt var det beste laget i denne kampen. En morsom kamp med høy underholdningsverdi.

G13-1/2004 vs Vålerenga 4-2 (3-0) 1 div avd 4

Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

Det har vært fin flyt i de siste kampene – gutta forsetter å utvikle seg videre i rollene og ikke minst som lag. Taktisk var det samme plan som i sist seriekamp med fokus på å holde høy intensitet og være mer aggressive i gjenvinningsfasen og ikke minst være kompakte i forsvar.

Vi begynner veldig bra og har full kontroll på et litt uorganisert Vålerenga lag. Vi klarer å gjenvinne ball høyt i banen og skaper mange store sjanser før vi (fortjent) får en straffe som settes kontant i mål: 1-0! Gutta fortsetter presset og de få gangen Vålerenga får muligheter på kontringer så har vi fin kontroll på bakrom og løper opp det som kommer.

Offensivt er vi kreative og med en sentral midtbane som sørger for å holde presset høyt og ikke minst velger å ta (fine) avslutninger på rett distanse og til rett tid holder vi Vålerenga under press. 2-0 og 3-0 kommer ganske raskt etter hverandre midt i omgangen etter fine samspill og fint bredde spill. Vålerenga kommer noe mer med i kampen etterhvert som omgangen ebber ut, men mest gjennom fine enkeltmannsprestasjoner samtidig som vi får en del småskader som gjør at vi mister litt av den fine balansen.

Andre omgang blir litt mer uorganisert for vår del da noen enkeltspillere blir litt slitne i varmen og vi sliter med å få spillere tilbake fra (små)skader.

Vålerenga har derimot noen få enkeltspillere som tydeligvis har fått ny energi og som begynner å få litt mer rom å jobbe – og plutselig står det 3-2 etter at Vålerenga plukker opp to returer og vi kommer ikke hurtig nok opp i press. I denne perioden på rundt 10 min i andre omgang er vi også veldig heldige som har en våken siste skanse. Sakte, men sikkert tar vi tilbake banespillet og får ordning på det taktiske igjen. Når vi får det til å fungere igjen så kommer selvtilliten tilbake hos gutta og ikke lenge etter så sitter den viktige 4-2 scoringen! Selv om Vålerenga kommer til noen halvsjanser mot slutten er det aldri noen tvil om hvem som er det best laget sett under ett.

Vi spiller en bra, men noe ujevn kamp i dag – mot et lag vi er taktisk overlegent. Det er imponerende at de klarer komme tilbake etter den litt dårlige perioden i andre omgang, få orden på spillet igjen og avgjøre på den måten de gjorde.

Alle spillerne var enige om at det var (litt) stas å slå Vålerenga

 

G13-2/2004 vs Kjelsås 3 1-2 (0-1) 3 div avd 4

Trener Håvard Lunde om kampen:

Vi møter i dag Kjelsås3 til kamp på Kjelsås. Vi møter et godt lag, som har fått mange forsterkninger fra laget som ble trukket fra 1 divisjon.

Kampen åpner med press fra hjemmelaget. Vi er litt for slappe i presset vårt de første 10 min av kampen. Kjelsås med flere meget gode spillere får i litt for stor grad styre kampen. Og til slutt må vi gi tapt. De går opp i 1-0, på et langskudd som vi nok burde ha reddet. Etter dette tar gutta tak i kampen. Vi ruller opp flere giftige angrep, men møter nok en av de beste keeperne jeg har sett. Han er høyt og lavt og plukker alke våre forsøk. Vi går til pause med 0-1.

Pausepraten gikk ut på å ro ned litt når vi får ball, og ikke sparke den unna uten mål og mening. Og at vi har store muligheter til å snu kampen.

Vi kommer rett i strupen på Kjelsås fra start av og utligner ganske raskt. Vi spiller med høyt tempo og mye bedre presisjon. Er flinke til å veksle mellom angrep via kant og midten. Igjen er deres keeper umulig å ha med å gjøre. Kjelsås skaper ingen sjanser på oss de første 30 min av andre omgang og vi har full kontroll. Gutta presser på for å vinne kampen, og blir derfor litt for passive etter at vi lager frispark, som tas hurtig. De kommer i en 2 mot 2 situasjon og klarer og pirke ballen i mål med ett par min igjen. Vi jager fremover, men klarer ikke å score.

Dette var en kamp vi burde vunnet ut i fra spill og sjanser, noe både dommer og motstanders trener uttrykket etter kamp.  Mye godt spill og herlig jobbing av gutta i dag. Tusen takk til begge 05 gutta som var med. De var meget gode.

Vi hadde fortjent å få med oss poeng i dag.

 

G13-3/2004 vs Holmlia 2 6-3 (1-2) 3 div av 6

Trener Håvard Lunde om kampen:

Heldigvis fikk vi låne en 05-spiller slik at vi hadde 1 innbytter

En flott vårkveld på Jaer, med nyoppmerket og nyklippet gress – var en fin ramme for en god kamp!

Nesodden satte i gang en rekke gode angrep fra kant – som resulterte i et tidlig straffespark – som ble satt kontant i nettveggen til venstre for keeper. Så lot vi Holmlia komme inn i kampen – vi var avventende, trege i den defensive omstillingen og lite agressive i press.. Holmlia scorte på bakerste stolpe – helt upresset – etter en fint innlegg – og så stolpe inn – og vi gikk til pause med 1-2.

Gutta visste svarene – og gikk til 2.omgang med klare svar på hva de skulle gjøre både offensivt og defensivt i følgende 35 min. Og det fungerte! Det var et helt annet lag som gikk inn på banen. Mulighetene i angrep ble mer effektive ved at flere fulgte på og vi satte presset høyere – samtidig som vi i langt større grad klarte å komprimere defensivt og vinne duellene. Pasningsspillet satt bedre og det ble mange flotte scoringer! Endte med en solid snuoperasjon og 6-3 seier. Glade og fornøyde gutter der ALLE bidro på mesterlig vis!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar