Ungdomsrapport uke 22

Det har hvert nok en uke med et noe redusert kampprogram for ungdomslagene våre, denne gangen grunnet pinsen. Fra neste uke så er alle i gang igjen og vi håper å ha på plass flere rapporter. Her kommer en oppsummering fra kampene i uke 22.

 

G19-2 vs Gruner 2 2-0 (1-0) 4 div junior

Trener Håkon Hake Steffensen om kampen:

Årsbeste da Jr2 slo Grüner 2 på Nesoddbanen fredag kveld.

I kveldens kamp mot Grüner 2 fikk gutta virkelig vist hva det vil si å spille som et lag, med trøkk, tæl og vilje, samtidig som enkeltprestasjoner over hele banen imponerte.

Grüner 2 kom med 5 spillere fra førstelaget sitt, og hadde nok gode forventninger om seier etter at de slo serieleder Try med 4-1 i forrige runde. Vi så fort at de hadde mange kvalitetsspillere, men det hjalp ikke. Jeg ble rett og slett kjempeimponert over samspillet til gutta i dag, der de ved korte og lange pasninger, driblinger, taklinger og høyt tempo tok et solid grep om kampen.

Etter 8 minutter var Markus sterk i motstanderens 16-meter, og i duellen med forsvaret gikk han i bakken ved ulovlige metoder. Straffe til oss, protester fra Grüner til tross. Markus satte selv straffen, som snek seg under en meget god Grüner-keeper. Vi kjørte på, og hadde flere gode muligheter. Vetle kom inn fra sidelinja halvveis i omgangen, gikk rett i angrep, men skuddet smalt i stolpen. Emil hadde også et stolpeskudd. Filips frisparksuser fra 30 meter duppet i overkant av tverrliggeren ved krysstanga, så vi hadde et klart spillemessig overtak, med flere gode sjanser.

Etter pause ble vi første halvdel av omgangen trykket en del bakover, men gutta red stormen av, og gjenopptok etter hvert trykket fra første omgang. På et flott angrep etter 70 minutter fikk Frans ballen på høyre side av 16-meteren, dro av en motstander, og lempet ballen i mål ved motsatt stolpe. Jeg tipper at det var akkurat der han siktet. På slutten av andre omgang ble det en del spill frem og tilbake, med store sjanser til begge lag. Forsvaret vårt og keeper August var meget solide, og klarte hver gang å stoppe mulighetene til Grüner. På motsatt halvdel var vi fortsatt farlige, og det hadde ikke vært noe å si på om begge lag hadde puttet et par mål hver. Kampen endte 2-0 til oss, meget fortjent. Gutta viste enorm innsats, og leverte årsbeste.

G15-1/2002 vs Heming 2-3 (2-2) 1 div avd 3

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Onsdag reiste vi opp i Holmennkollåsen for kveldskamp mot «fiffen». Avspark satt til 20.30 midt i en skoleuke, i grenseland for 14/15 åringer å spille så sent syntes nå jeg. Flere av gutta hadde i tillegg arbeidsuke, og liten tvil om at jobb er uvant for både kropp og sinn.

Etter to gode kamper mot Fornebu og Skeid, så var vi i trenerteamet rimelig sikre på at Heming var et lag vi burde kunne hamle opp med på en ok dag. Dessverre er fotball sånn at noen gang så fungerer ting ikke helt som man tror.

Heming var ikke noe godt fotballag, men de jobbet hard, var fysisk sterke og det var mye armer og bein. Vi ble tatt fullstendig på senga, lå under allerede etter 2 minutter og kom aldri i gang med ball- og fotforflytninger. Likevel hanglet vi oss gjennom første omgang og klarte og utligne både 0-1 og 1-2, slik at det stod uavgjort til pause.

Vi forsøkte å få litt fyr i teltet i pausen, men verken bein eller hoder var helt på plass denne kvelden, og tross at vi klarte å holde ballen på Heming sin banehalvdel stort sett hele andre omgang, så ble vi for upresise, puslete i duellene og flyttet ball og bein for sakte til at vi klarte å skape all verden med store sjanser. Men noen hadde vi uten å få uttelling. Istedenfor så er det Heming som skårer omgangens eneste mål. Skal sies at det er et godt skudd fra hjørnet av 16 meteren som slår inn i motsatt krysstang og inn, men spilleren som fyrte av skuddet kom altfor enkelt i skuddposisjon.

Dermed tapte vi mot et dårlig fotballag. Sånne dager kommer dessverre innimellom i fotball, og vi må bare ta lærdom av dette. Ting går ikke av seg selv. Kreves konsentrasjon og hardt arbeid hver gang man spiller ball.

Nå får vi en god treningsuke, så reiser vi til Gommerud kunstgress søndag for å revansjere prestasjonen i Holmenkollåsen.

G14-1/2003 vs Haugerud  1-2 (0-1) 1 div avd 3
Trener Geir Harald Smith om kampen:
Først kan vi gjøre unna infoen, ja vi tapte, Haugerud leder serien, Straffa vi fikk imot som alle gutta klaget på, var straffe ( godt dømt ), resultatet var et ran.
Så skal vi snakke om prestasjonen, dette var sammen med Sjømarken kampen årsbeste fra g 03. Vi spiller fullstendig ball i hatt med det laget som leder serien og det at vi taper 2-1 er utfra sjanser urettferdig og ut fra spill noe av den største uretten som har inntruffet på en fotballbane i de senere år.
Vi er gode hele kampen gjennom, vi har nok spill punkter rundt ball til å klare og spille av det høye presset til Haugerud, vi er presise i pasning spillet og flinke til å finne rom. Dette fører til at vi har ballen i rundt 75 % av kampen. Der vi slet med det høye presset til vif sist fordi vi var litt trege i bevegelsen og ikke nok spillere ville ha ballen, var vi i denne kampen sikkerlig på hugget og beveget oss i forkant, og det var alltid flere alternativer for ballfører fordi det var mange som hadde lyst til å få ballen. Jeg er også veldig fornøyd med hvordan flere veldig tydelig var bevisst på å ta av press i mottaket sitt og på den måten skaffe seg tid og rom til å foreta gode valg. Skal vi sette fingeren på noe så må det være at vi ikke skårer flere mål. I første omgang så blir vi litt for unøyaktige på siste 3 del av banen og spiller litt for ofte på den første bevegelsen, noe som gjør at vi i forhold til ballinnehav ikke skaper nok sjanser. I den andre omgangen så er vi flinkere til å velge bevegelse nummer 2 og 3 noe som gjør at vi skaper mer, men her må vi sette sjansene våre.
Oppsummert så var dette en veldig god kamp fra vår side, og det er utrolig gøy å se utviklingen fra første seriekamp og til denne. Nå må vi trene godt og fortsett i det sporet vi er inne i, for når man spiller kamper som den mot Haugerud, så er det utrolig gøy å trene ette laget.
G16-1/2001/2002 vs Grorud 18-0 (4-0)
Trener Einar Føtchel om kampen:

Vi har hatt et par jevne fighter med Grorud de siste par sesongen, og vi hadde ventet oss en rimelig grei test denne gangen også. Slik skulle det over hodet ikke bli.

Forstå meg rett: Det er artig å vinne med kalassifre en gang i blant, men det er ikke mye læring i det. I alle fall ikke om man ikke begynner å fokusere på læring, når alle ser hvor dette bærer. I stedet ble det litt vel mye ”se på meg, da vel!”, spesielt i andre omgang. Baluba i stedet for å terpe på eget spill. Men jeg forstår det også; for noen sesonger siden var vi hovedsakelig på den andre enden av slike resultater. Vi har gradvis jobbet oss bedre, så det er strengt tatt vel fortjent med en ”sjampiskamp” for en gangs skyld.

En ting Grorud åpenbart bør lære, er at det er en dårlig ide å stille til kamp når halve laget praktiserer Ramadan… Be om en utsettelse av kampen, da vel.

Neste mandag: ”Hatkamp” mot Oppegård. De har hatt en lei sesong så langt, men vet å ”fiffe opp” laget når de skal møte oss. Det bli altså en helt annen test.

 

 

Legg igjen en kommentar