Ungdomsrapport uke 23

Her kommer en oppsummering av hvordan det gikk med ungdomslagene i uke 23.

 

 

G19-2 vs Ullern 4  2-1  4 div

Det finnes ikke noe referat fra kampen. Men avgjørelsen falt helt på slutten i noe som var en tett og jevn kamp. Og det var nok glade Nesodden gutter klatret opp på samme poengsum som serieleder Haslum.

 

G15-1/2002 vs BVH  3-1 (3-0) 1 div avd 3

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Vårsesongens nest siste seriekamp ble søndag spilt på Gommerud Kunstgress på Rykkinn.

BVH var et lag vi mente vi burde ha en fair sjanse til å ta poeng fra, og vi bestemte oss for å gå ut med høyt press de første 10 minuttene for å ta kommandoen i kampen.

Vi går rett i strupen på BVH fra avspark, og har en ball i nettet etter 10 sekunder, men dommeren velger av en eller annen grunn å annullere skåringen. Sannsynligvis fordi Simen var for sterk i duell med keeper.

Gutta fortsetter å være aggressive, stå høyt, slå tidlig i bakrom, og etter 6 minutter tar vi ledelsen 1-0 etter et godt angrep hvor Alex slår hard inn foran mål og en BVH spiller er uheldig å sette ballen i eget mål. Vi har godt tak på kampen, men vi står høyt og etterlater oss bakrom som BVH innimellom forsøker å utnytte med lange baller og forholdsvis hurtige frontspillere. Likevel, de skaper svært lite av farlige muligheter. Vi derimot er stadig på farten foran BVH målet og er nære skåringer stadig vekk. Drøyt 10 min er spilt når Oskar våkent forfølger en ball som løftes over BVH’s backfirer. I duell med keeper er han «lur» som sin far og trekker seg litt. Keeper mister ballen inn i Oskar og visp så er Oskar på åpent mål og triller inn 2-0. Simen vil også være med på leken og kriger inn 3-0 noen minutter senere. Normalt skulle vi da kunne senke skuldrene, spille ball og flytte bein. Vi klarer ikke helt det, og blir veldig stresset og unøyaktige med ball. Noe som gjør at kampen frem mot pause fremstår som rotete.

Vi forsøker i pausen å ha fokus på at vi må ha mer ro med ball, kommunikasjon må være tydeligere, og bevegelser må skje i forkant. Prøve å spille hverandre gode rett og slett. Vi lykkes bare sånn passe med det i andre omgang. Det blir en rotete omgang hvor vi spiller på oss mange brudd på egen halvdel, noe som gir BVH en del gode muligheter. Heldigvis er vi gode til å rydde opp i egne «feil», og BVH klarer kun å redusere en gang på en corner hvor markeringen glipper.

Selv skaper vi også godt med sjanser i andre omgang, men mangel på konsentrasjon, kommunikasjon og ønske om å skåre selv istedenfor å sette opp medspiller i bedre posisjon gjør at vi ikke får satt noen goaler i andre omgang.

Vi gir første omgang godkjent, og sier at andre var litt under pari. Det er alltid deilig å vinne fotballkamper, og nå jobber vi mot KFUM kampen til søndag og Skadevi cup om et par uker.

 

G14-1/2003 vs Heming  2-4  (0-2) 1 div avd 3

Trener Geir Harald Smith om kampen:

Sist uke leverte vi årsbeste og tapte veldig ufortjent 2-1 for serieleder Haugerud. Denne uken så leverte vi ikke i det hele tatt og tapte høyst fortjent 4-2 for et Heming lag som er det klart svakeste vi har møtt i serien så langt.

Det var 9 spillere fra start i denne kampen som spilte ball i hatt med Haugerud i 2 omg  for en uke siden. Så hva skyldes det at man svinger sånn i prestasjoner.

Mental tilstedeværelse er et ord som vi må ta tak i som lag. Der vi alle sammen i forrige uke løp, jobbet og kriget for hverandre så var det i dag mange som ikke la ned de samme meterne og gjorde samme jobben. Der ballfører mot Haugerud alltid hadde flere alternativer og spille på og god bevegelse i flere rom rundt seg, fikk ballfører i dag knapt en lagkamerat som ville ha ballen. Der vi mot Haugerud var konsentrerte og skjerpet i pasningsspillet så var vi nå slurvete og ga bort ballen.Underbevisstheten er en rar ting for jeg tror ingen av spillerne gikk utpå med den hensikt å jobbe noe mindre enn i forrige kamp. Det jeg derimot tror er at mange var veldig fornøyd med hva vi presterte i forrige kamp (noe vi også skal være) men uten å skaffe seg forståelsen av hvorfor vi var gode. Jeg tror også mange hadde lest tabellen og sett at i dag møter vi et lag som bare har 3 poeng så de slår vi jo. Når du setter sammen de to tingene så får du en gruppe som tror at de er litt bedre enn det de er, og samtidig tror at motstanderen er litt svakere enn det de er. Resultatet blir at vi slipper oss ned og tror ting skal gå av seg selv, hvis vi istedenfor å bare være fornøyde med forrige kamp hadde tenkt på: Hva/hvorfor var så gode i forrige kamp og jobbet for å gjenskape det så kunne nok ting sett ganske annerledes ut.

Kampen så stort sett ut slik: Heming hadde ballen og vi løp mellom, men kom aldri samlet nok i press til å vinne ballen i gunstige situasjoner. Med ball så slo vi mye feilpasninger og hadde altfor liten bevegelse i laget. Så at Heming vant fortjen er det ingen tvil om. Kanskje ble dette en viktig lærepenge for oss, for er det noe vi har hvert gode på gjennom hele året så er det å lære av de feilene vi har gjort og ikke gjenta de. Hvis vi kan gjøre det her også gutter så fikk vi noe ut av kampen allikevel.

 

G14-2/2003 vs Holmlia 4-7 2 div avd 4

Skribent Finn Åagaard om kamp:

Årsbeste tross tapp!

 

Nesodden leverte årsbeste borte mot Holmlia i denne kampen. Ja, vi slapp inn 7 mål, og det er selvfølgelig alt for mange baklengs, men noen ganger går det an å se bak resultatene. Fire av baklengsmålene kommer etter enkle personlige feil i eget forsvar med dårlige klareringer. Ser man bort fra disse situasjonene er Nesodden faktisk det førende laget i store deler av denne kampen. Vi scorer fire flotte mål og varter opp med høy intensitet, gode løp, godt pasningsspill og til dels god balanse i alle lagdeler.

Vi starter kampen med nok et sjokkmål i mot etter 37 sekunder etter en fin kontring av Holmlia, men rister raskt av oss skuffelsen. Vi er aggressive fra start og svarer umiddelbart. Vi ruller opp flere fine angrep etter høy aggressivitet midtbaneleddet. Pasningene sitter og det er vi som fører kampen fra start. Uttellingen kommer allerede etter 4 minutter. Martin skyter i tverrligger og Niklas tråkler returen i mål. 1-1. Holmlia svarer etter åtte minutter med en flott kontring. De scorer etter et praktfullt innlegg fra kant. 2-1.

Vi lar oss ikke stresse av det, og fortsetter å rulle opp det ene flotte angrepet etter det andre og kommer til flere gode muligheter. Vi er også mye flinkere til å brette ut spillet og bruke kantene. VI kommer til flere gode innlegg, men dessverre uten uttelling. Etter 20 minutter får vi en ny kontring i mot hvor Holmlia leverer en glimrende gjennombruddspasning. Alene med keeper redder Emil mesterlig. Holmlia får en ny gedigen mulighet etter et fint angrep, men skuddet går heldigvis utenfor. Selv om Holmlia er farlige på kontringer er det vi som styrer spillet. Vi har god balanse i alle lagdeler og er presise i pasningsspillet. Vi får en dobbeltsjanse etter et nytt strålende angrep fra kant. Vi lykkes ikke på første mulighet, men på den neste kriger Martin ballen kontant i mål. På slutten av omgangen gjør vi en enkel feil etter utspill fra egen keeper. Holmlia snapper opp ballen, og setter ballen enkelt i mål 3-2 til Holmlia.

Alt i alt en strålende 1. omgang. I store deler av omgangen er det vi som styrer spillet. Vi har mange gode og riktige bevegelser i alle lagdeler og er presise i pasningsspillet. Synd at vi slipper inn to unødvendige og enkle mål. Vi burde ledet etter 1. omgang etter spill og sjanser.

Vi får dessverre en ny kalddusj tidlig i omgangen. Etter 3 minutter får Holmlia corner. Vi roter det litt til i eget forsvar og alene med keeper redder Emil, men tydeligvis uregelmentert, i følge dommer. Holmlia får straffe og vår keeper får gult kort og 5 minutter på benken. Dobbeltstraffen virker i overkant streng! Martin stepper inn som keeper, men kan ikke gjøre noe med straffen. 4-2 til Holmlia. Etter 8 minutter får Holmlia en ny stor mulighet, men skuddet går heldigvis i tverrliggeren. Emil kommer tilbake i buret og vi kommer mer og mer inn i kampen når vi blir fulltallige. Vi spiller bra og kommer selv til et par brukbare muligheter, blant annet med et frispark rett utenfor motstanderens 16. meter. Dessverre uten uttelling. Etter 17 minutter får vi dessverre en ny slurvete klarering i eget forsvar og Holmlia takker for ”sølvfatet” og setter ballen enkelt i mål. 5-2 til Holmlia. Ette ca 20 minutter er det vår tur. Daniel server en nydelig corner som Simen header kontant i mål. Redusering til 5-3.

Etter denne scoringen mister vi litt grepet på kampen og det er tydeligvis mange slitne bein. Holmlia setter to mål til etter både godt spill og litt passivt forsvarsspill fra vår side. På slutten av kampen får vi et trøstemål etter et flott angrep fra midtbanen. Martin dribler av 3-4 spillere, serverer en fin stikker til Niklas som setter ballen i mål.

Gutta har grunn til å være stolt av seg selv. Solid innsats gjennom hele kampen og tidvis meget godt spill. Til neste gang luker vi bort enkle klareringsfeil i eget forsvar. Da kan vi slå hvem som helst i denne gruppen.

 

 

Legg igjen en kommentar