MSA: 3 poeng med fantastisk lagmoral

Det var et meget ungt Nesodden-lag som tok turen til Føyka kunstgress mandag kveld for å kjempe om 3 poeng mot et Asker 2-lag med flere etablerte spillere på laget. Nesodden stilte med tre 01-gutter, to som holdt JR-alder og i tillegg gjorde Matias Skindlo comeback på A-lagsnivå. Det unge Nesodden laget viste en fantastisk moral og tok like godt med seg alle 3 poengene hjem til halvøya

Det var tydelig fra første minutt hvordan denne kampen skulle forløpe. Asker hadde mye ball, mens Nesodden lå lavt, kompakt og nektet rom for frustrerte verter. Hjemmelaget sto høyt i banen med sin backfirer + keeper, som gjorde at det var gode muligheter på overganger for Nesodden. For etter et par halvfarligheter langs venstresida, så kom Nesodden seg igjennom ved Saad som ble felt innenfor 16-meteren. Dommer blåste for straffespark og rutinerte Skindlo gjorde seg klar fra 11-meter. Han gjorde ingen feil og sendte keeper iskaldt til et hjørne og ballen til det andre og det sto 0-1 etter 15 min spill i Asker.

Etter en sjokkstart for Asker så hadde de et solid trykk i en lang periode, uten at de overlistet Møller i Nesodden-buret. For hjemmelaget slet med å spille seg igjennom til store sjanser mot en forsvarsmur som jobbet intenst for hverandre og fulgte kampplanen til punkt og prikke. Nesodden hadde på sin side også et par gode sjanser like utenfor, da den Neuer-inspirerte keeperen til Asker sto lovlig langt ute og lot målet stå åpent. Likevel skulle Asker få utligningen sin etter at Nesodden-forsvaret to ganger ikke klarte å klarere og lagde et unødvendig frispark skrått fra omtrent 20 meter. Strømsgodset-produktet  Behajdin Celina overlistet både muren og keeper Møller med et noe heldig frispark som gikk via stolpen og i keeper før den trillet i mål. Nesodden rekker akkurat å ta avspark, før dommeren blåser til pause og den sure 1-1 scoringen kunne ikke ha kommet på et verre tidspunkt.

Det er like fullt et innbitt Nesodden-lag som kommer på banen til 2.omgang for å kjempe og krige om poengene denne kvelden. For etter kun 7.minutter av den 2.omgangen så stusser Blom-Jensen igjennom Saad som dunker til fra 25-meter. Ballen går som et prosjektil opp i det høyre hjørnet bak en sjanseløs keeper og Nesodden har igjen tatt tilbake ledelsen 1-2. Dette gir enormt med energi inn i laget og løpsmengden og innsatsviljen som blir lagt ned er stor. Både Johan Mjelve (01) og Peder Røberg (99) kommer også inn til sine a-lagsdebuter tidlig i 2.omgang.

Det unge mannskapet ledet av to rutinerte og kloke stoppere bak fortsetter å gjøre livet vanskelig for hjemmelaget som konstant leter etter åpninger i det solide forsvaret. Det er et trykk fra Asker som vedvarer, uten at de klarer å omsette det spillemessige overtaket i scoringer. Nesodden forsvaret renser unna i egen boks og legger ned enormt med meter for å holde unna. Fremover får man også mer og mer rom og det blir flere muligheter på overganger mot slutten av omgangen.

Etter noen lange og intense sluttminutter kan Nesodden endelig strekke hendene i lufta og juble for tre livsviktige poeng i det dommer blåser for sluttsignalet. En enorm kraftanstrengelse og taktisk meget godt gjennomført kamp av det unge mannskapet gir en deilig seier og mye å ta med seg videre inn mot innspurten av sesongen.

Nesodden stilte følgende lag:

[team1]

Bytter: Mjelve for V.Henriksveen etter 50 min. Rødberg for Blom Jensen etter 55 min og Bjøndal for Sæbjørnsen etter 70 min

Dagens Nif gutt:

Det er så mange som kunne fått den tittelen etter mandagens kamp. Dette var en LAGSEIER uten sidestykke og alle bidro sterkt.

Legg igjen en kommentar