MSA: Solid seier mot Ski

På selveste arbeidernes dag 1.mai la Nesodden sitt a-lag en meget solid arbeidsinnsats og tok med seg 3 poeng hjem fra naboen Ski. Gjestene fra Nesodden var det beste laget gjennom det meste av kampen og vant til slutt 4-1 etter mål av Kim Viken x 2, Erik Nakkerud og Flamur Loku. Dermed har Nesodden tatt seks poeng på de to siste kampene, og med det forhåpentligvis lagt den tunge seire starten bak seg.

 

Kontroll gjennom det meste av 1.omg

Gjestene fra halvøya gikk ut i 100 på Ski kunstgress og kontrollerte kampen fra start av. Allerede etter få minutter så begynte man så smått og produsere sjanser foran Ski målet. Den første store sjansen kom først etter 12 min når Erik Nakkerud  fant Viken med et innlegg men Viken hadde ikke helt stilt inn siktet enda og headingen gikk over. Det var stort sett foran Ski målet det var farlig og Nesodden kunne fort tatt ledelsen tidligere enn de gjorde. Etter ca 20 minutter så skulle 1-0 til gjestene komme, Nesodden satte inn et høyt press og tvang Ski til å spille en vanskelig men ikke umulig støttepasning hjem til keeper som fikk et noe uheldig touch på ballen og den snappet selvfølgelig Viken opp og rundt keeper rolig og satte inn 1-0. Det skulle ikke gå lenge før 2-0 skulle komme og denne gangen var det et flott angrep som ledet til skåringen. Flamur Loku ble spilt fri i mellomrommet og satte opp Akre bredt i banen han utfordret og ga ballen videre til Nakkerud som med «feil» fot hamret ballen ned i hjørnet fra ca 18 meter.  Etter skåringen fortsatte gjestene og ha god kontroll og med litt større presisjon på siste tredje del kunne man fort ha avgjort kampen før det var spilt 35 minutter. De siste 10 minuttene inn mot pause slapp halvøylaget seg noe ned og Ski kunne faktisk kommet inn i kampen igjen helt på tampen av omgangen men en fantastisk dobbelt redning av Kralani i Nif målet gjorde at gjestene kunne gå til pause med en to måls ledelse.

Nesten en kopi av 1.omg

Den andre omgangen på Ski kunstgress minnet veldig mye om den første. Gjestene gikk hardt ut kom til noen farligheter og kontrollerte det meste, men skulle få litt hjelp av Ski forsvaret igjen med å få satt omgangens første mål. Loku snappet en stygg tvers over pasning fra Skis høyre back før han kjørte karusell med tidligere tippeliga midtstopper Dahl Hagen og banket inn 3-0 og dermed så det veldig vanskelig ut for Ski og skulle komme inn igjen i kampen. Lettere ble det ikke etter 67 minutter da Loku serverte Viken med et strålende innlegg som kontrollert ble satt i mål til 4-0. Nesodden byttet totalt 5 mann i den andre omgangen og dette gjorde nok at laget mistet litt av rytmen, selv om man aldri mistet hverken kontrollen på kampen eller strukturen i laget. Ski hadde ihvertfall sin beste periode i kampen fra det 75.min til det 85.min og i denne perioden reduserte også hjemmelaget til 1-4 ved Lars Levorstad. Nesodden slapp med den ene advarselen og løftet seg de siste fem minuttene av kampen ved stort sett å bare holde ballen i laget og la tiden ebbe ut.

Trener GH om kampen:

» Under omstendighetene ble dette neste den perfekte kamp, vi spiller jo 3 kamper på 7 dager nå og det kommer til å bli en kraftanstrengelse så det at vi idag kan få gjort en del bytter i midten av 2.omg kan vise seg og bli veldig viktig. Så synes jeg også vi gjør mye bra idag, i store deler av 1.omg så føler jeg at vi fremstår slik som vi ønsker og det virker som om Ski rett å slett ikke klarer å henge med på tempoet vi setter i ballen. Så er det jo alltids noe å rette på og vi kan absolutt ikke gi bort muligheter på tampen av omgangen slik vi gjør idag. Det hadde hvert veldig surt å gå til pause med 2-1 istedenfor 2-0 etter å ha spilt en god omgang. Det kunne fort blitt en helt annen kamp også hvis Ski hadde skåret der og gått til pause med en god følelse. Så den dobbelt redningen til Dardan der betyr mye idag. Men når det er sagt så er jeg fornøyd med mye idag og når vi får to mål der i 2.omg så har vi jo full kontroll og er aldri truet, bare litt surt at nullen ryker»

Artikkelen oppdateres utover onsdagen med spilletid, bytter og kåring av dagens nif gutt

 

Legg igjen en kommentar