TWAR i fotballmiljøet

Høsten er en tid som fører med seg mye sykdom, det er mange som blir forkjøla og influensaen setter ofte inn på denne årstiden. Nå er det påvist flere tilfeller av sykdommen TWAR også på Nesodden.

 

Hva er TWAR

Det er det vi kan kalle luftveisinfeksjon. Vanlig er det med bronkitt og lungebetennelse, men ganske typisk ved TWAR er det også med sår hals, bihulebetennelse og heshet. Det starter ofte med sår hals og heshet, deretter kan det gå noen dager eller opptil et par uker før bronkitt eller lungebetennelse setter inn. Det kan være kraftig hoste, men lite eller ikke noe slim å få opp. Mer og mindre feber er vanlig. Vi tror også det er en hel del ganske lette tilfeller som oppfattes som en vanlig forkjølelse

 

Vi anbefaler de som opplever disse symptomene og ta kontakt med lege.

Du kan lese mer om TWAR her:TWAR

Legg igjen en kommentar