MSA: 1-3 tap i jevn kamp mot Rommen

Nesodden – Rommen 1-3 (1-2)

Avdelingsvinner Rommen avgjorde forrige uke årets serie, 3 kamper før slutt. Laget som har gått hele sesongen uten tap (!), gjestet tirsdag kveld Berger Stadion. Men det er ikke lenger en enkel oppgave å komme til Berger. 6 strake seiere hjemme var status for Nesodden, som har greid å henge med i toppen inn mot slutten. 

 

Forrige gang lagene møttes på Rommensletta fikk Nesodden erfare Rommens ekstremt høye press i starten. Men med en bedre plan inn mot hjemmekampen, følte MSA seg mer trygge på hvordan de skulle løse dette. Med fart i de øverste leddene var planen tidlig å få puttet ballen inn bak forsvarsrekka til bortelaget.Men planen gikk ikke akkurat som MSA ville. Allerede etter 2 minutter er back Oscar Halvorsen uheldig og feller en Rommen spiller i ett klareringforsøk. Dommeren peker raskt på straffemerket, og Rommen får en tidlig ledelse til alles fortvilelse. Men tross dette så kom Nesodden fort inn i kampen. Tross det høye presset fra Rommen, greide Nesodden ved flere anledninger å spille seg ut og skape gode angrep.

Omtrent halvveis inn i omgangen, så ble Nesoddens nr 10 Flamur Loku dratt ned i bakken innenfor 16-meter og dommeren pekte nok en gang på krittmerket. Mannen som ble felt tok selv straffen og var iskald i det han satte inn 1-1 scoringen. Selv om det var hjemmelaget som nå hadde momentum i kampen, så skulle Rommen få en overgang. Og da var bortelaget nådeløst effektive og la på til 1-2.

En mentalt tøff trøkk for hjemmelaget, som likefullt var fullt på høyde i  kampen og hadde sine muligheter i omgangen. Det var høyt tempo på det som ble levert på Berger Stadion denne kvelden og de kunne komme mål begge veier. Men det var Nesodden som var nærmest og da Skonnord ble lagt i bakken like før pause trodde alle at dommer igjen skulle dømme straffespark, men den gang ei. Dermed gikk man til pause på 1-2.

 

Etter hvilen kom hjemmelaget ut med fullt trøkk og stressa nok en gang Rommen-spillerne. De bølget mye fram og tilbake, da begge lag hadde sine perioder i kampen. Det var ikke de helt store sjansene som ble skapt, men begge lag så farlige ut når de først kom inn på siste 3-del, uten at det ga uttelling. I de 10 siste minuttene prøvde hjemmelaget å sette inn en sluttspurt, men da visste Rommen seg for sterke. Fem minutter før slutt, driblet Blomberg hos Rommen av 3-4 mann før han satte inn 1-3 via en Nesodden-spiller. Nok en gang var bortelaget effektive og noe heldige, men som kjent har gode lag marginene med seg.

Dermed ble det et sjeldent tap på Berger Stadion, men når det først skulle komme var det greit at det var mot de overlegne seriemesterne.

 

Dagens NIF-gutt: Sjur Sæbjørnsen. Midtbanespilleren viser mye bra med ball og er flink til å skape ubalanse hos motstander. Når han i tillegg jobber sokkene av seg og aldri gir Rommen-spillerne fred med ball i beina, så blir det en fortjent bestemanns-pris til lysluggen.

 

[team1]

Legg igjen en kommentar