Seieren røk tre minutter på overtid

Ullern kunstgress (Ullern 2 2-2 Nesodden): Rødt kort og scoring på overtid hindret Nesodden i å sikre seg årets andre borteseier tirsdag kveld.

Halvøyalaget leverte en strålende førsteomgang, og hadde allerede skapt flere gode sjanser da Kim Viken fikk åpnet dagens målkonto etter 14 minutter. Et herlig framspill fra Jakob Bjøndal som fant evigunge Viken, hvor sistnevnte viste målteft i avslutningsøyeblikket. For de to tilreisende tilskuerne hadde nå en følelse av at dette skulle bli en veldig bra kveld. I denne omgangen produserte Nesodden fire gode sjanser, mens Ullern 2 ikke hadde et eneste skudd på mål. Mot slutten av omgangen tok Ullern 2 over banespillet, men det stod likevel 1-0 til pause favør Nesodden.

Andreomgangen hadde knapt startet da Vetle Henriksveen kom alene med keeper, men utrolig nok hadde klarte Ullerns sisteskanse å få grep på avslutningen fra Nesodden-spilleren. Men før frustrasjonen hadde fått lagt seg prikket Mathias Lien Smith inn Nesoddens andre mål for dagen, etter målgivende fra Vetle Henriksveen.

Men de tre byttene til Ullern 2 i pausen skulle vise seg å bli avgjørende i kampen. Etter 65 minutter scorer innbytter Teoman Kibar Andresen for hjemmelaget, på lagets andre sjanse i kampen. Og herfra og ut styrte vertene det meste av banespillet, selv om de store sjansene uteble før i det 93. minutt. Men i det 90. minutt skulle Nesodden få en utvisning, Henrik Lundqvist kommer akkurat for sent i en gjenvinning av ball og pådro seg sitt andre gule kort. Dermed ble Nesodden redusert til ti mann. Likevel var det corner på overtiden som skulle bli matchavgjørende. Corneren fikk en stuss på førstestolpen, og tilsynelatende ble det en total kollaps i den defensive oppgaven, slik at to Ullern-spillere nesten alene kjempet om hvem som skulle putte ballen i mål bak Nesoddens keeper Petter Garder (sistnevnte hadde forøvrig en meget god kamp til tross for prolapsoperasjon og alder i kategorien «veteranspiller»).

Dermed ble det et surt poengtap, til tross for uavgjort. Om man tar på seg objektive briller så var nok 2-2 mer fortjent, selv om Nesodden vant sjansestatistikken denne kvelden.

– Veldig surt
– Vi gjennomfører nok en god kamp. Den første halvtimen er årsbeste spillemessig, da ser vi ut akkurat som vi ønsker. Så går vi tomme mot slutten og det er veldig surt at vi glipper på markering på defensiv corner i det 93. minutt, men vi må ta med oss den solide prestasjonen videre, oppsummerer trener Ruben Tollefsen.


[event_performance 12059]

Publisert
Kategorisert som MSA