Sesongens siste kamp ble et målkalas

Nesoddbanen (Nesodden 9-1 Grüner): Damene avsluttet sesongen med hele ni scoringer mot Oslo-laget.

Av Asgeir Knudsen

Etter å ha lest tabellen og ladet grundig opp med gode treninger og mye ny energi var det en tent gjeng som møttes til kamp mot Grüner. Nesodden damer slo de 3-1 i Oslo i vårsesongen, i en tøff batalje på tjukkeste Grünerløkka.

Kampen startet med full fyr og 1-0 til Nesodden etter bare fire minutter, men Grüner-damene med islandsk trener er godt organisert bakover og det var ikke lett å få den ballen i mål. Utover i første omgang presset Nesodden beste damer Grüner bakover og bakover og hadde et klart spillemessig, de var nesten presset langt inne i Bergerskogen i perioder.. Grünerlaget ble etterhvert ganske møre og hadde ikke mange visitter opp i Nesoddens målgård i første omgang. Nesodden spiller fotball langs bakken og når ballen flyter slik den gjorde i perioder er det stor underholdning. Publikum som hadde møtt ga mange ganger høylytt bifall fra tribunen. I første omgang tre i stengene og tre i mål. Flere av målene etter nydelig spill nesten helt inn på målstreken med trekanter, men litt dårlig konsentrasjon og en tellefeil bakover ga Grüner håp like før pause med et lettvint baklengsmål.

Ordet Abildsø i pausen gjorde at alle skrudde opp energiknappen fire knepp i andre omgang og dundret inn i omgangen med full kraft. Og for en kraft. Det smalt rundt keeperen hos Grüner i hele omgangen. Hun reddet mange, men måtte gi tapt seks ganger. Helt fantastisk er riktig adjektiv å bruke om damenes innsats i andre omgang. Det løpes mye og Nesodden er ikke lette å spille mot. Det kreves mye å stå imot alle den løpskraften og fotballspillet. Mange av målene var særdeles lekre etter fint spill. Stine fikk seks mål hvorav flere det bare er å neie og klappe for. I tillegg hadde hun flere målgivende. Andre målscorer i dag var Signe og Åse og Elisabeth som begge fikk hvert sitt mål etter gode løp som spisser og hvor de kommer med stor fart inn i farlig sone og pang. Herlig å se.

Men allikevel er det er laget som disse damene bærer så fint frem som må trekkes frem når sesongen nå er slutt. Et lag med en superpositiv tone, full jubel når det spilles bra og når det scores fra alle. Oppmuntring når noen gjør en feil. Energi og en kjapp replikk og god kommunikasjon er også noe som kjennetegner Nesoddens virkelig beste damer. Fotball er en inkluderende sport hvor alle har sin plass. Her har alle en rolle for laget.

Nesodddamen har også tatt store steg ferdighetsmessig både som lag og ved at hver enkelt har trent godt – det noe som skaper et fotballag med trua på seg selv.Status nå er at målforskjellen fikk åtte plussmål mer og nå er Nesodden på andreplass før de andre lagene har spilt ferdig. Nesodden kan fort bli nr 3, noe som er over all forventning. Målsetningen for året var 1 seier i vårsesongen og 1 seier i høstsesongen….!Nesoddens beste damer har nå scoret 53 mål i seriespillet i 2019. Imponerende.

Dagens spillere i dag er vanskelig å plukke ut, selvfølgelig er Stine på topp med sine seks mål og mye løping. Men laget fortjener ros ellers. Signe med mye løping, Kristin med solid stopperspill, Lillan med stor ro og fine pasninger, Frida med sin skikkelige og tydelige tilstedeværelse, Camilla, Frida og Tash med sine herlige raid oppover siden. Monja og Kaya det samme på motsatt side og våre tre spisser, Silje, Åse og Elisabeth som en som en bisverm i en person når de kommer løpende i godt press. Og Line keeper da, som i dag ble kald fordi spillet foregikk andre steder, men i dag veldig god med beina og var Nesoddens ekstra utespiller.

Full jubel etter kamp og nå er det bare oppsummeringen av sesongen som gjenstår for damene.

Publisert
Kategorisert som Damer