Loffeld: -Ingen øvelse uten ball!

Peter Loffeld er fra Nederland, er utdannet fysioterapeut og har en 3-årig
idrettsutdannelse fra før. De siste årene har han spesialisert seg i
periodiseringsmodellen til Raymond Verheijen. Nå har han begynt å jobbe i lag med Nesodden IF Fotball.

– I første omgang skal jeg ha ansvar for intensitetsstyringen på A-laget. Det vil si at jeg planlegger hvor mye arbeid og hvile laget og hver enkelt spiller skal ha på trening og kamp, forteller han til nesoddenfotball.no før han fortsetter:

– Det er likevel trenerteamet som velger hvordan opplegget blir på treningfeltet. Jeg kommer førts og fremst med veiledninger og råd.

VM U20
Før han kom i kontakt med Nesodden har han jobbet i Stavanger IF (2. divisjon), Viking FK (rekruttlaget i 3. divisjon), Bryne FK (fysisk trener for A-laget), KNVB (NL-forbundet) og et VM U20 (fysio for dommerne). Siden i fjor har Peter jobbet med juniortreneren til Østsiden IL og hjelper ham med lignende arbeid som for Nesodden Fotball.

– Jeg setter en periodisering på papir med den informasjonen jeg har fått fra A-laget. Vi prøver å skape den perfekte verden for laget. Det er selvfølgelig umulig. Planen er fleksibel og vi tilpasser dag for dag. Det er mye som må tas med i betraktning når du lager en plan. Antall spillere, banestørrelse som er tilgjengelig, værforhold, treningsdager, treningsleir, ev. skader, tilvenning til kun fotballtrening, unge og eldre spillere, (nye) spillere med ulike forutsetninger m.m., forteller Peter.

PL_m
Bildet: Peter Loffeld instruerer flere av fotballtrenerne i klubben.

Fotballkondisjon kun med balløvelser
– Det er mulig å trene fotballkondisjon med kun balløvelser. Du blir ikke medlem til en fotballklubb for å springe rundt banen. I tillegg mener jeg at det trenes alt for mye i puberteten. Jo lenger du klarer å holde en spiller skadefri jo bedre form han kommer i, dersom utøveren får en strukturert, gradvis progressivt, individuelt tilrettelagt opplegg. Ideelt sett hadde alle lag fra U13 til A-laget hatt det samme fysiske opplegget, slik at det ikke blir noen overraskelser når en flytter opp et trinn eller til A-lag. Viktig i treningen er at man tilpasser individuelt.

Færre økter enn andre lag
– Vi bygger fotballkondisjonen i oppkjøringen med ball. Ingen øvelse uten ball. I tillegg går mange balløvelser på å forbedre spillestilen. Vi trener maks fem ganger i uka. Dermed prøver vi å beholde lysten til hver trening og overskudd til kampene. Viktig her er å nevne at vi begrenser skader betraktelig. Vi har sannsynlig færre økter enn andre lag, derimot skal alt som skjer på banen gå på 100%. Opplegget krever en del fra trenerteamet. Tilbakemeldingene fra trenerteamet sier meg at vi er godt på vei til å bli et godt trent lag. At spillerne fortsatt er eksplosive i sine handlinger på slutten av omgangene viser at du kan trene lag fysisk i form uten rene løpsøkter. Vi har noen andre parameter som viser det samme. Om dette gir ekstra poeng på slutten av sesongen vil bare fremtiden vise, avslutter Peter Loffeld til nesoddenfotball.no

Legg igjen en kommentar