Cupdrømmen brast

Kongsvinger knuste Nesoddens drøm om Ullevaal.

Onsdag ettermiddag møttes Nesodden og Kongsvinger på Berger KGB i anledning første runde i NM.

Kongsvinger kom til Nesodden som forholdsvis store favoritter, og beviste i den første omgangen at det er en merkbar nivåforskjell mellom lagene.

Tidlig kalddusj

Bortelaget åpnet best og skapte trykk mot Nesodden, som slet med å holde ballen i laget i mer enn tre-fire trekk. Det kunne se ut som om hjemmelaget var skremt av motstanden, og allerede etter to minutter lå ballen i nettet bak Nesodden-målvakt Kristian Bjerke.

Ti minutter fikk Nesodden en ny kalddusj da Kongsvingers spiss, Olav Tuelo Johannesen, satte ballen i mål. Spissen fra Larvik var sikker da han mottok ballen på fem meter, og Bjerke kunne gjøre lite med avslutningen.

Art4_sorie

Nesodden kom seg etter de tunge åpningsminuttene, og fikk bedre kontroll defensivt utover i omgangen. Offensivt gikk det dog mer trått – de hvitkledde slet med å etablere et eget spill, noe som førte til at ballen ofte var å se i beina på en rødkledd glomdøl.

Etter 36 minutter fikk bortelaget straffe. Adeccoligalaget angrep med godt tempo, og Nesoddens Sorie Samura felte Magnus Myklebust innenfor straffefeltet. Dommeren pekte umiddelbart på straffemerket, og Olav Tuelo Johannesen steg frem for å score sitt andre mål for dagen. Kristian Bjerke fikk en hånd på straffen, men skuddet var akkurat hardt nok til at den unge målvakten ikke klarte å holde ballen utenfor stolpene.

Flere mål ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-3.

Hevet seg etter pause

Det virket som om hjemmelaget hadde fått beskjed om å øke aggressiviteten og innsatsen i duellspillet, for hjemmelaget åpnet knallhardt i den andre omgangen. De første ti minuttene av andre omgang var positive sett med Nesodden-øyne, og nå var det Kongsvinger som ikke klarte å etablere angrepsspill – i hvert fall ikke på samme måte som i den første omgangen.

Art2_patrick

Hjemmelaget gjorde for øvrig en endring i pausen. 17 år gamle Patrick Granås erstattet Andreas Flakstad Lenvei, og dermed fikk den unge angrepsspilleren sin A-lagsdebut.

Nesoddens største mulighet kom etter et fint angrep. Ballen ble spilt opp mot Nesoddens spisser, og kantspiller Christian Davidsen ble spilt gjennom alene mot keeper. Dessverre for hjemmelaget kom en Kongsvinger-forsvarer akkurat tidsnok til unnsetning, og fikk lagt Davidsen tidsnok i bakken. Stadion ropte på straffe, men dagens pipeblåser lot fløyta forbli uberørt.

art3_straffe_nif_davidsen

Den andre omgangen var ikke av det mest underholdende slaget, og selv om begge lag hadde sine angrep, uteble de aller største sjansene. Dermed ebbet kampen ut uten flere scoringer, og Kongsvinger kunne dermed juble for avansement.

Kampstatistikk:

Din nettleser støtter ikke iframes.

 

Legg igjen en kommentar