Detoneres cupbomben på Berger?

Mats Arntzen
Mats Arntzen
I dag kommer Kongsvinger på besøk til Nesodden for første gang, i anledning cupens første runde. Den tradisjonsrike klubben fra Gjemselund har nådd semifinalen i NM hele fire ganger, og har i tillegg én sølv- og to bronsemedaljer i eliteserien. Kongsvinger har også spilt fotball på kontinentalt nivå, og i 1993/94-sesongen måtte det et storlag som Juventus til for å slå ut rødtrøyene av UEFA-cupen.

Nesodden har på sin side aldri kommet lenger enn til 2. runde i Cupen – i 2011, da Fredrikstad ble for sterke for de hvite og svarte.

Mens Kongsvinger åpnet sesongen med 1-0-seier hjemme mot Mjøndalen, gikk Nesodden på et braktap mot Molde 2. Moldenserne ga seg ikke før det stod 5-0 på resultattavla, og Kongsvinger må dermed innstille seg på å møte et meget revansjelysten Nesodden-lag når kampen sparkes i gang på kunstgresset klokken 18:00.

Hjemmelaget kan mønstre en skadefri tropp, men mangler midtstopper Benis Krasniqi som er bortreist av familiære årsaker. Mens det kun er tre dager siden Nesodden spilte kamp i Molde, drar glåmdølene fordel av at det er ti dager siden deres forrige match. Adeccoligalaget kommer med kjente spillere som blant andre Olav Tuelo Johannesen, Magnus Myklebust og Espen Nystuen, og må innfinne seg i å være nokså klare favoritter i denne kampen. Men som sagt så mange ganger før – det skal spilles 90 minutter med fotball, ballen er rund, og cup er cup.

Foto: Thomas Vermes

Legg igjen en kommentar