G16-1: Tett og jevnt, men seier til slutt mot Nordstrand 2

(Foto: Ole Christian Eklund)

NIF-Nordstrand2 4-3 (1-1)

Nordstrand 2 gjestet Nesodden i går kveld og vi ble servert en spennende og jevn kamp. Nesodden tok til slutt tak i kampen og scoret seiersmålet rett før slutt. 

Nesodden startet kampen ved å rulle mye ball på egen banehalvdel og var noe svake på ballgjenvinning. Dette straffet seg og ga gjestene fra Nordstrand en ledelse midt i første omgang. Nesodden kom til flere avslutningsmuligheter senere i omgangen og utlignet til 1-1 ved Øyvind Nytrøen på nok et vakkert frispark fra litt skrå vinkel utenfor 16-meteren. Et velplassert skudd i lengste kryss. Siste periode av omgangen lå presset på gjestene og lagene gikk til pause med uavgjort.

_OCE9383Philip Rustad leverte en meget god andre omgang og ble premiert som Dagens spiller.

Simen Mathisen gjorde en del bytter i pausen som viste seg å være svært så lønnsomme. Alle ledd i laget ble omorganisert, særlig midtbaneleddet ble sterkere, mer rutine. Dette førte til at Nesodden kunne ligge høyere dermed vinne dueller. Nordstrand ble mulig litt satt ut for det var et helt annet lag de nå spillte mot. Ali Rashid som ble flyttet opp fra backplass til kantspiss fikk en god mulighet rett foran mål og økte til 2-1. Nordstrand var nå bakpå og slet med å få kontroll på kampen igjen. Nesodden fortsatte sin offensiv og Philip Rustad får en mulighet på midtbanen og fører ballen opp langs linjen helt ned til dølinja. Samtidig kommer Per Oscar Eklund på løp inn i 5-meteren. Han ber om ballen, noe han får, og kan bare plassere ballen i nettet. 3-1.

_OCE9416Henrik Andreas Ottosen leverte også en god andre omgang med ballgjenvinning og kjappe pasninger.

Midt i omgangen snubler Nordstrand i egne bein like utenfor 16-meteren, men allikevel peker dommeren på straffemerket. Helt utrolig. Godlien redder, men returen blir for enkel for gjestene og stillingen blir 3-2. Like etter svikter det i eget forsvar og Nordstrand kan dytte ballen inn til 3-3. Simen Andreas Godlien som sto en veldig god match kunne ikke forhindre dette.

_OCE9395Fredrik Bjørge-Nilsen (til venstre) og Per Oscar Eklund måtte forlate banen pga kramper. To gode spisser var ute.

Nå var gjestene inne i kampen igjen og beit fra seg så godt de kunne, men Nesodden svarte med like mye kraft og var tydelig bestemt på å vinne denne kampen. På overtid får Nesodden corner, Simen Mathisen ber Simen Godlien komme opp i angrep. Her skulle alle hoder og bein inn i kampen. Innlegget kommer høyt og midt i feltet. Ut i fra ingenting kommer Gard Lyngby Eliassen, satser og treffer ballen med hard kraft med pannen og Nordstrands keeper rekker ikke å reagere. Ballen sniker seg under tverrliggeren og i nettet. Nesodden vinner 4-3 fortjent.

Legg igjen en kommentar