NIF2: Sekunder unna seier

(Foto: Thomas Vermes)

Rekruttlaget leverte en svært god bortekamp mot topplaget Follo 2.

Mandag kveld var det duket for lokaloppgjør i Ski da Follo 2 tok imot Nesodden 2 til niende serierunde i 3. divisjon avdeling 1. Hjemmelaget var storfavoritter, men skulle ikke få det enkelt mot et disiplinert og hardtarbeidende Nesodden-lag. Hadde det ikke vært for et drømmetreff på overtid, hadde laget fra halvøya tatt med seg alle poengene.

014

Den første omgangen var preget av Follo-dominans, men grunnet en bunnsolid Bjerke i mål for Nesodden – samt svake avslutninger -, klarte ikke hjemmelaget å score. Nesodden skapte langt færre sjanser enn sine motstandere, men kunne fort tatt ledelsen da en avslutning fra kort hold av høyrekant Flakstad strøk stolpen.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Den andre omgangen åpnet som den første sluttet; med et dyptliggende Nesodden som først og fremst fokuserte på å forsvare seg mot et balltrillende Follo-lag. Til tross for soleklar dominans på statistikken over ballbesittelse, slet hjemmelaget med å bryte gjennom Nesoddens kompakte forsvarsmur.

020

Da halvtimen gjenstod, gjorde trener Walfridsson sine første grep fra benken med to endringer i angrep. Først ble Patrick Granås tatt ut til fordel for Joakim Lien, før Arilas Ould-Saada ble byttet inn for Michael Vermes. Byttene viste seg å gi umiddelbar uttelling.

Få minutter etter byttet, slo venstreback Jo Augestad en lang ball mot Arilas Ould-Saada. Angriperen headet ballen ned til Joakim Lien, som spilte Sindre Storhaug gjennom i bakrom. Den rutinerte midtbanespilleren lobbet ballen elegant over Follos sisteskanse, og gjestene fra Nesodden kunne juble for 1-0-ledelse.

Etter scoringen var det kun én ting som gjaldt for Nesodden; å forsvare ledelsen med nebb og klør. Walfridssons menn gjorde nettopp dette, og det så lenge ut til å ende med tre poeng til de tilreisende. Men det ble bare nesten.

To minutter på overtid, fikk Follo en corner. Den ble i første omgang klarert av Nesodden-forsvaret, men etter litt frem og tilbake kom en Follo-spiller til skudd fra skrått hold. Ballen suste i tverrliggeren, via stolpen, og inn i mål. Sekunder etter avspark blåste dommeren av kampen.

049

Til tross for et meget bittert utligningsmål på overtid, gjennomførte Nesodden 2 en svært god kamp mot et av de desidert beste lagene i serien. Kanskje holder det til seier når laget tar imot Sprint-Jeløy på Berger KGB førstkommende mandag?

Startelleveren: Kristian Bjerke – Thomas Holm Ognenov, Mathias Johnsen, Mats Lien Vågan, Jo Augestad – Erlend Lindholt, Sindre Storhaug, Mathias Skindlo – Andreas Flakstad, Michael Vermes, Patrick Granås

Benyttede reserver: Joakim Lien, Arilas Berg Ould-Saada, Walat Koger

Mål:

0-1: Sindre Storhaug (Joakim Lien)
1-1

Legg igjen en kommentar